Upload v C++

HackForum

Upload v C++#
ahoj, uvažoval jsem nad uploadem souborů v c++, abyste rozuměli co chci podniknout.. vysvětlim to tady:
nedávno jsem se tady na fóru ptal na to jak udělat skrytý upload v php, tj. že by obět zamířila na adresu se skriptem a ten by v klidu za jejími zády uploadoval důležitý soubor na server. dozvěděl jsem se že kdyby to šlo, bylo by to vážnou dírou v systému a že to nejde. nevím proč mě to nenapadlo už tenkrát a byl jsem tak naivní ale... mám jiný nápad. jak jsem už psal v minulém threadu, jde mi o získání *.fb souborů ze složky ICQ, to jest databázových souborů, dají se z nich vytáhnout hesla etc. i když mě jde spíš o contact list. začal jsem uvažovat že by šel naprogramovat nějaký jednoduchý program v c++, který by zamířil, dejme tomu pomocí system("cd C:\") až do kořenové složky ICQ a odtamtud by ty soubory zkopíroval a odeslal mailem, popř. otevřel je, jejich obsah by zkopíroval a uložil do vytvořeného texťáku (File I/O) a ten pak odeslal mailem. ptám se jestli by tohle šlo, že by si ten program spustila osoba sama, takže by se vlastně z hlediska systému nedělo nic za uživatelovými zády :D

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.4.2007 20:56
re: Upload v C++#
A proč by to nemohlo jít? Stačí umět sokety a práci se soubory v c++. Jediný malý zádrhel by byl firewall
(odpovědět)
nejmenuje | E-mail | Website | ICQ 26000797619.4.2007 21:00
re: Upload v C++#
ja bych to poslal na setver pomoci protokolu HTTP, konkretne pomoci POST... ale dosti uvazuju o ICMP paketech :-). dostupne vsem app a bez sniffingu:-)
(odpovědět)
Wasekk | E-mail20.4.2007 16:09
re: Upload v C++#
jj právě už projíždím učivo :D ohledně práce se soubory by neměl být problém ale samotný upload toho souboru už by mohl být problém... ale doufám že standartní windowsácký firewall to nezachytí

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.4.2007 21:09
re: Upload v C++#
Pokud je user tupý tak mu stejně požární zeď nepomůže a spálí se :D:D. Ale pro win fireFW existuje exploit
(odpovědět)
nejmenuje | E-mail | Website | ICQ 26000797619.4.2007 21:30
re: Upload v C++#
no zrovna pro win firewall existuje exploitů spousta :D

----------
Hello world! Segmentation fault. Core dumped.
(odpovědět)
D@N | E-mail | ICQ 22316335919.4.2007 22:02
re: Upload v C++#
a co tak pripojit sa na ftp a tam ten subor uploadnut?
btw na to staci prikazovy riadok windowse.staci urobit jednoduchy .bat
(odpovědět)
j0e | 91.127.249.*21.4.2007 15:12

Zpět
 
 
 

 
BBCode