C, C++. C# - ktery si vybrat

HackForum

C, C++. C# - ktery si vybrat#
Zdravim, celkem zvladam vbs, a chtel bych se naucit C, C++ nebo C#, nemuzu si vybrat... poradite nekdo s vyberem? + prilozite link na e-book? diky moc.!
(odpovědět)
hmmm | 85.195.123.*28.1.2007 21:47
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Zacni Cčkem (To stejně musíš umět, abys mohl rozumě dělat C++) na SíSharp se VyS*r, pokud chceš SíSharp.net, tak dělej radši PHPko. linky:

Céčkařská bible: [link]

Stránky jednoho MatFyzáka (nejen o Cčku):
[link]

----------
Harvie's blog: [link] g33k-shop: [link] fs: [link]
Registered GNU/LINUX user #468114 [link]

(odpovědět)
Harvie | E-mail | Website | ICQ 28378297828.1.2007 22:48
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
jo di do c++ (to te stejne nejdriv povede pres ansi c) ... a na e-booky se vyser, nech se to naucit nekym kdo to umi ... prihlas se do nejakyho kruzu ... a nebo si kup nejakou kvalitni knihu, treba mistrovstvi v c++ ... zadnej znamej e-book se s tim neda srovnat
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873328.1.2007 23:42
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Harvie: Tak ted jsi mu rekl peknou kktinu. Podle tebe se pri uceni C++ neobejde bez Ccka? Ale obejde!!! A navic je vseobecne doporucovano se pri vyuce snazit ovladnout nejdrive jeden. Vseobecne sice plati, ze C je 90% C++, ovsem kazdy jazyk ma sva vlastni specifika, ktera te mohou do znacne miry omezovat v tom druhem jazyce.
(odpovědět)
XYZ | 85.71.165.*28.1.2007 23:49
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
neni e-book mistrovstvi v c++??
(odpovědět)
shaiii | 81.92.147.*29.1.2007 0:14
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
sry, chtel sem rict "Naucte se C++ za 21 dní"
(odpovědět)
shaiiii | 81.92.147.*29.1.2007 9:19
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Jo je, nekde jsem ho videl.
Jinak jsem na tom podobne jako "hmmm", taky se ted od unora zacinam ucit Ccko a od zari pak C++. Na uceni ale budu mit vysokoskolsky profesory, jejich prednasky a materialy a navic pravidelne prakticky cviceni a tuny domacich projektu. Jinak co se tyce knizek, tak dost oblibenej je tusim Pavel Herout, je to uz nekolikaty vydani, jedno z tech starsich mam i doma a docela se to da.
Obecne si ale myslim ze knizka / e-book z tebe programatora neudela. Musis sam HODNE programovat, porat neco delat, jinak je to zbytecny. A jak jsem poznal na vysoke tak to chce i nekoho kdo umi vic nez ty a rika ti co delas blbe. Vim ze me ted spousta lidi ukamenuje za to neni pravda a ze oni se to naucili sami a bla bla bla. Naucili, ale jak :)
Ono totiz obcas nejde jen o to jestli ti program funguje, ale taky o to jak jsi ho napsal :)
Zbastlit nejakej prasackej kod umi kazdej;-)


----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t29.1.2007 12:39
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Naucte se C++ za 21 dní

####
Zkousel jsem to ted najit ale nedari se, jeste se kouknu ale ted nestiham kdyby jste to nekdo mel ci nasel usetrite me i ostatnim dost prace :) dík
(odpovědět)
ango | E-mail29.1.2007 15:42
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Naucte se C++ za 21 dni

Nedoporucuji tuto knihu... Je psana dost chaotickym zpusobem. Prvnich nekolik kapitol(dnu) se da jeste projit relativne v klidu, ale pak zacne autor skakat od tematu k tematu a ctenari nezbyva nic jineho, nez listovat knihou tam a zpet.. Doporucil bych vyse zmineneho Herouta a Mistrovstvi v C++(i kdyz je misty psana moc rozvlacne, jedna se jednoznacne o nejlepsi knihu zamerenou na C++)...
(odpovědět)
XYZ | 85.71.165.*29.1.2007 15:49
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
aha dík :)
(odpovědět)
ango | E-mail29.1.2007 15:55
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Jinak dobra knizka taky byla Pascal pro zelenace, existuje i C pro zelenace, ale tu nevlastnim takze nevim jestli dosahuje kvalit Pascalu. Je to napsany hodne ctive a poporadku, clovek se postupne uci a stavi na tom co se uz naucil, a postupne se dostava i ke slozitejsim vecem.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t29.1.2007 16:06
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Jen tak pro info: to "pro zelenace" neznamena ze je to nejaky lehky, ale spis ze k pochopeni obsahu knizky nepotrebujes nic moc extra umet. Naopak po precteni, nauceni a hlavne pochopeni knizky z tebe je docela slusnej koder.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t29.1.2007 16:08
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
já se C učil z knizky Ucebnice jazyka C od Herouta. Ma to dva dily. Kniha ovsem nepopisuje práci se sokety ani tvorbu programu pracujicich na sitovem prenosu. o tom je zase builder.cz a hodiny codeni a nervu :)
(odpovědět)
Brumbál | 85.132.198.*29.1.2007 16:17
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Hlavne tech nervu :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t29.1.2007 19:22
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
HLEDÁM Doprovodné CD k Mistrovství v C++, nema nekdo pls?

(odpovědět)
shaiii | 81.92.147.*30.1.2007 1:39
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Kde by som mohol naist ten pascal pro zelenace alebo nieco ine pro zelenace ? som pozeral na vela forach a nic...
(odpovědět)
Dmitrij | 85.216.175.*30.1.2007 6:01
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
C++ prvni.Jinak ja tu pisou nemuzu souhlasit C# neni spatnej jazyk,spise spatna platforma.Ja v tom delam a pro programatore je to parada(delam na Mono).Zalezi co delate,na matematickou optimalizaci bych ho nenasadil,ale na okynka proc ne.Jinak ja nauceni se programovat doporucuju Python,prechazet od jazyku k jazyku pak neni problem.
(odpovědět)
chsajarsa | 212.67.81.*30.1.2007 9:19
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Pascal pro zelenace a obecne "pro zelenace" jsou knizky, ktery dostanes ve vetsine dobrejch knihkupectvi. V e-forme jsem ho jeste nevidel, ale zrovna tohle je knizka u ktere verim ze nebudes litovat kdyz si ji koupis ;)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t30.1.2007 13:31
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
chsajarsa> Ja myslim ze tohle je na uvazeni kazdyho. Treba ja o Python nikdy nezavadil a ziju. Naopak u nas na fakulte je treba obvyklej postup: pul roku pascal, pul roku C, pul roku C++, a nasledne delas co chces, protoze ve vsem umis zaklady.
Nemuzu si pomoct ale pro nauceni se zakladum programovani je pro me porat jeste favorit Pascal;) a uplnynulej pulrok me presvedcil ze i na pascalu se clovek dokaze neco naucit, i kdy jsem uz predtim delaval v C/C++, tak az opakovani pascalu ukazalo ze v nekterejch ohledech jsem si delal docela co jsem chtel :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t30.1.2007 13:40
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
pr0ph3t: Tak ja treba pascal nemam rad,stejne tak VB nikdy jsem se s nim nezzil.My na CVUTu delame Javu,ja delam C,C++(tak trochu),PHP,C#,Python,zkousel jsem i Perl a ted se chystam na Ruby.Ono naucit se jeden s techto jazyku znamena prakticky umet vsechny pze az na odlisnosti jsou vsechny stejny(teda az na C to neni objektovy).Python ma ten jeho interpret takze jedes na prikazovem radku vse zkousis,nemuzis nic kompilovat,rychle se to pise,uz jen syntaksi je prehlednej,krasna dokumentace,ale samozdrejme kazdemu vyhovuje neco jineho.
(odpovědět)
chsajarsa | 212.67.81.*30.1.2007 14:09
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Jj, ja jsem na Masarycce na FI v Brne, a povinne si tu vybirame minimalne jedno z C++ nebo Javy, s tim ze Java je u nas lehci (nevim jak je to obecne, Javy znam jen zaklady). Cokoliv dalsiho je na kazdym, jsou tu predmety i na dalsi jazyky - pascal, urcenej pro zaklady programovani, C pro lidi co chteji hardcore, protoze C je z imperativnich programovacich jazyku u nas nejtezsi. No a mimo to je tu povinne i Haskell jako zastupce funkcionalniho programovani a na logiku a logicke programovani Prolog. Cilem celyho studia je dat studentum znalosti vsech moznych druhu programovacich jazyku, aby pak byli schopni se bezproblemu naucit a dale rozvijet to co budou konkretne potrebovat. Tim se lisime od jinejch, prevazne technickejch skol, kde se jede jeden jazyk celou dobu. Tusim ze VUT ma vicemene akorat C, a pokud pozdeji budes potrebovat neco jinyho tak je to ... horsi.
Jinak muzu rict ze po te co mam za sebou Uvod do funkcionalniho programovani, tak Haskell a celkove funkcko neni zrovna muj oblibenej zpusob programovani. Nejspis je to diky tomu ze uz delsi dobu se ucim imperativne (Pascal, Delphi, C, C++ ...), ale jsem rad ze umim i ten Haskell, uz jen kvuli tomu ze se to treba jednou bude hodit.
Jinak na jake jsi fakulte? Docela me zajima jak je to i na jinych skolach, hlavne rozdili mezi informatikou u nas na univerzite a treba na technikach (CVUT, VUT...).
Jinak vase nesporna vyhoda je v tom ze z vas jednou (snad) budou inzeniri, ja budu leda magistr :)


----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t30.1.2007 21:37
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
No u nas je i C++ co ja vim,ale mam prehled jen o bakalarskems studiu.Haskell je docela pekny jazyk,mam doma vase prednasky a scripta,ale jeste sem se na to poradne nepodival,zajima me treba i Fortran,ale an ten sem se jeste nemel cas podivat vubec.Libi se mi assembler.Vam tam tedko udelali to centrum Redhati takze to tam podle me stoupne.Jinak nejlepsi co se tyce programka je podle me jednoznacne mat-fyz i kdyz vlastne zalezi co chces delat.Me nabavi delat okynka.Chtel bych matematickou optimalizaci atd. na to je funkcionalni programovani supr.
Nedelam skolu kvuli titulu,sem tam kvuli fyzice a matice.To se clovek ucim sam tezko.Titul nehraje roli,pokud mas aspon stredni a co sem koukal nejzajimavejsi veci se berou stejne az na doktorskym.
(odpovědět)
chsajarsa | 212.67.81.*31.1.2007 12:59
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Ty prednasky a scripta to budou asi od Skarvady, ten to ucil i me. V tech scriptech neni nic moc zas tak tezkyho, ale kdyz si vzpomenu co za prasecinky jsme delali na cvikach, tak je to bylo podstatne tezsi. Ono u Haskellu pochopit jak to funguje a naucit se teorii je lehky, ale pak v tom neco psat, to mi delalo docela problemy.
Je pravda ze titul nehraje roli, ale i tak bych se asi lip citil jako ing nez mgr. Ja si taky ale nevybiral skolu podle titulu, ale podle referenci a toho co jsem cekal ze se tam bude delat. Zatim jsem spokojenej. No tak to ja zase delat okynka muzu :)
Ve skole to je sama Fedora, co jsem zatim tak koukal, aspon na normalnich strojich v ucebnach, sem tam i neco jimyho, hlavne winXP.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t31.1.2007 16:33
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
No ja ma Fedoru na svojem notebooku,takze v tom bych nevidel problem.Jinak mam gentoo,to jsem si na notes dat nechtel pze potrebuju byt flexibilni a nechce se mi porad kompilovat :-D Kdybysme XP nemeli v praci uz ani nevim jak vypadaji.
Jaky ste pouzivali interpret pro Huskell??Ja mam HUGS a docela se mi libi,ale treba je neco lepsiho.
(odpovědět)
chsajarsa | 212.67.81.*2.2.2007 9:28
re: C, C++. C# - ktery si vybrat#
Jj, taky jsme to delali v Hugsu.
Jinak na portalu programujte.com vyslo par clanku o funkcionalnim programovani, tak to taky docela stoji za prohlidnuti. Psal je taky Skarvada ;-)


----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t2.2.2007 16:43

Zpět
 
 
 

 
BBCode