Server/Client HELP ME

HackForum

Server/Client HELP ME#
Dobry den,
pokusal som sa vytvorit client/server app v VBscripte s pouzitim ActiveX ale momentalne som na mrtvom bode. Problem je ze sa jaksi client nemoze spojit so serverom tudiz neposle ziadne data a mne vyskoci okrem ineho chybova hlaska
prosim o radu ...

/*server.vbs*/
dim data
Set tcpServer = WScript.CreateObject("MSWinsock.Winsock")
tcpServer.LocalPort = 3000

tcpServer.Protocol = sckTCPProtocol
tcpServer.Listen

Sub tcpServer_ConnectionRequest( )
tcpServer.Accept
End Sub

Sub tcpServer_DataArrival(Total)
tcpServer.GetData data
End Sub

While 1
Wend
/*end server.vbs*/

/*Client.vbs*/
Set tcpClient = WScript.CreateObject("MSWinsock.Winsock")
tcpClient.RemoteHost = tcpClient.LocalIP
tcpClient.RemotePort = 3000
tcpClient.Protocol = sckTCPProtocol
tcpClient.Connect
tcpClient.SendData "hello world"
tcpClient.CLose
/*end client.vbs*/


(odpovědět)
hacker112 | E-mail | Website | ICQ 300-555-12720.12.2006 18:29
re: Server/Client HELP ME#
podle toho navodu bys to mel mit spravne.Pochopil jsem z kodu ze serverova aplikace ma promennou data kam uklada to co ji prijde za data na portu 3000 . klient posila na portu 3000 na lokalni IP zpravu hello world. Ve visual basicu by ti to 100 procent jelo.Jeste me napadlo proc by to nemohlo jet.Nekdy ma komponenta winsock z neznameho duvodu problem urcit lokalni IP takze tcpClient.localIP nefunguje. zkus tam dat radek tcpClient.RemoteHost = "127.0.0.1" ... jdu zkusit ten tvuj kod jestli pojede me a pak ti napisu.Mimochodem me basic urcuje lokalni IP spravne.

----------
[link]
(odpovědět)
Subber | E-mail | Website | ICQ 34276469120.12.2006 19:18
re: Server/Client HELP ME#
Mozna by hodne pomohlo kdyby si napsal jaka chybova hlaska ti vyskoci..
(odpovědět)
Dark Craft | PGP20.12.2006 23:52
re: Server/Client HELP ME#
Problém je asi v odesílaní dat ale nevím jak to vyřešit ...
(odpovědět)
hacker112 | E-mail | Website | ICQ 300-555-12722.12.2006 7:35
re: Server/Client HELP ME#
Ten kdo zde vloží funkční zdrojový kód Server/Client ve VBS/VB
je pro mě machr a ten kdo to najde ve VBS je BOREC !
jinak by to mělo běžet na Winscok (MSWinsock.Winsock) :)
(odpovědět)
hacker112 | E-mail | Website | ICQ 300-555-12723.12.2006 12:16
re: Server/Client HELP ME#
VBS nedělám, ale všiml jsem si, že rusové před nastavení m portu a navázáním spojení dávají ještě close (třeba pomůže). U clienta asi takhle (a u serveru podobně):

Set tcpClient = WScript.CreateObject("MSWinsock.Winsock")
tcpClient.Close <--
tcpClient.RemoteHost = tcpClient.LocalIP
tcpClient.RemotePort = 3000
tcpClient.Protocol = sckTCPProtocol
tcpClient.Connect
tcpClient.SendData "hello world"
tcpClient.CLose
(odpovědět)
guma | 195.113.79.10/10.0.10.*25.12.2006 14:15

Zpět
 
 
 

 
BBCode