cracking etc... (c++)

HackForum

cracking etc... (c++)#
V clanku crackovani nuta v2 byl zminen program PEiD na "rozpoznavani" a informace o typu compilace?... pokud mi u program PEiD vypise : Microsoft Visual C++ 7.0 [Debug] < je to opravdu natolik beznadejne jak se rika? dostat z C++ nejaky prehlednejsi kod? nebo alespon napriklad casti textu - dejme tomu ze neco prekladam... neceho takoveho bych chtel dosahnout...
(odpovědět)
ango | E-mail5.9.2006 20:14
re: cracking etc... (c++)#
PEiD predevsim slouzi k rozpoznani typu EXE souboru, zjisti napriklad zda je program zkomprimovan a cim, dale importy, exporty, atd.

Nevim co se rika, ale nic neni nemozne, ani dekompilace aplikace naprogramovane v nejrozsirenejsim jazyce (hned po assembleru), kterym je C++ =)

Text ziskas treba pomoci Resource Hacker, ktery je v sekci DownLoad, dale vyse uvedenym programem muzes i menit veskere resources, preklad textu pak samozrejme neni zadny problem a mam za to, ze se bezne provadi bud Resource Hackerem, nebo pomoci PE Resource Explorer, pripadne necim velmi podobnym.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website5.9.2006 21:46
re: cracking etc... (c++)#
no ResourceHack nepomohl...
(odpovědět)
ango | E-mail6.9.2006 19:20
re: cracking etc... (c++)#
podivej ango, kazdej compiler po sobe necha nejaky signatury, podle kterejch se ta vice ci mene rozpoznat. cim cistsi kod, tim min singnatur. napriklad consolovou aplikaci z dev-cpp nepoznas, aplikaci programovanou v borland cpp builder poznas zcela spolehlive a vetsinou i s verzi.

z peidu jako takovyho nedostanes nic zajimavejsiho nez jeslti je program kompresenej a jestli jo tak cim. s dost relativni presnosti se da poznat i v cem byl vyvynutej. na to v jakym jazyce (jeslti d pascalu, c++, basicu atd) to je spolhelivy... na compiler a ide bych ale tak nespolihal. tak jak tak to uz neni tak dulezity... co se tyce msvcpp, tak si myslim ze po sobe zanechavat signatury bude, i kdyz ne moc velky. tak jak tak neni vylouceny ze neco nechava signatury podobny.....

tak si nejak porad.to v jakym ide je to programovany neni moc dulezity, v jakym jazyce to jo, ale to se da poznat spolehlive. srozumitelnejsi kod? jesti sou nejaky decompilery, tak je najdes na gůglu... jeslti ne, mas smulu...ale vecicky jako olly dbg apod. pro tebe udelaj docela dost. ukazou ti asm kod, texty jak ansi tak unicode... atd... takze pohoda :)
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 2689987335.9.2006 23:41
re: cracking etc... (c++)#
to je zajimave, co mu pises, protoze (nejen) ja konzolovou aplikaci psanou v dev c++ poznam, ze by to PEiD nesvedl?

Tento comment pisi kvuli decompileru c++, ktery se jmenuje boomerang [bumerank], pridavam [link] vedouci na homepage tohoto skveleho nastroje.

Dekompilace vsak neni (a asi nikdy nebude) idealni, takze si myslim, ze je to nastroj pro reversaka a ne lamera, no uvidime, zda ti to k necemu bude ango
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website6.9.2006 0:06
re: cracking etc... (c++)#
no z mejch zkusenosti peid v0.94 nedokazal u consolovy aplikace psany c devcpp poznat v cem je psana.... ukazal mi vzdycky unknown... ale co, tohle neni moc dulezita informace
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 2689987336.9.2006 15:15
re: cracking etc... (c++)#
Diky vsem moc! dekuju za link a za doporuceni programu, nakonec jsem tu jednu vetu zmenil tim ze jsem to otevrel v Hex formatu a jenom prepsal ale DIKY... cracku zdar! ;)
(odpovědět)
ango | E-mail6.9.2006 19:21

Zpět
 
 
 

 
BBCode