problem se zpracovanim promennych ve formulari

HackForum

problem se zpracovanim promennych ve formulari#
prosim vas pomuzete mi nekdo, kdyz poslu napr. promennou A pres formular na vypis.php, tak tam by mela byt pod $A, ale vubec mi nikdy nedojde, a kdyz dam $_post["pridat"] , tak tam porad neni, nevite proc?
(odpovědět)
nitroglycerin24.8.2006 19:31
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
používá formulář metodu post ? většina serverů má přístup formuláři pod jmény polí zakázaný (tj. žádné $A, ale $_GET["fieldname"] nebo $_POST["fieldname"]). A jsi si taky jistý že se to pole jmenuje pridat ?
(odpovědět)
OGGY24.8.2006 20:31
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
jo, to bylo jen ukazkove, nebere mi to ani jmeno promenny ani $_post["dsd"]
(odpovědět)
nitroglycerin24.8.2006 20:50
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
Hod sem ten kod toho formulare (od <form> po </form>).
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP24.8.2006 20:52
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
<form action="do.php" method="post">
ID:<input type="text" name="id"><br>
Nazev:<input type="text" name="nazev" ><br>
Popis:<input type="text" name="uvod"><br>
<input type="submit" name="pridat" value="Přidat!">
</form>
a v do.php je:

<?
include "../engine.php";
connect();
if($_post["$nazev"] != "")
{
$sql='insert into `levels` (id, nazev, uvod) values ($_post["id"] , $_post["nazev"] , $_post["pridat"])';
$res= mysql_query($sql);
if (!$res)
{
echo "Chyba!!";
}
else
{
echo "super";
}
}

?>

(odpovědět)
nitroglycerin24.8.2006 20:55
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
nemá tam náhodou být:
if($_post['nazev'] != "")
? ;)
(odpovědět)
()Suprer() | E-mail | ICQ 273-308-79124.8.2006 21:43
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
ne, to je vcelku jendo php/ecku
(odpovědět)
nitroglycerin24.8.2006 21:44
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
Aha nečetl jsem si odpovědi nahoře... Zase pozde kua :-D
(odpovědět)
()Suprer() | E-mail | ICQ 273-308-79124.8.2006 21:45
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
Pred promennou nazev uz nedavej znak $, uz tam jeden mas pred polem _POST.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP24.8.2006 21:50
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
A pořád to nejde? To není možný... Zkus udělat jen script typu:

<?
$zaznam = $_POST['zaznam'];
echo($zaznam);
?>

ať vůbec víš jestli máš chybu v tomhle nebo někde jinde


(odpovědět)
()Suprer() | E-mail | ICQ 273-308-79124.8.2006 21:50
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
ne, nefunguje mi to vubec, ani ten druhy skript, ale doma na localhost mi vse funguje, ale na tom hostingu nic..mam hosting na pipni...
(odpovědět)
notroglycerin25.8.2006 8:31
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
a na strankach mi to v pohode funguje, ale ted zkousim na poddomene a tam to nejede:-(
(odpovědět)
nitroglycerin25.8.2006 8:32
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
No sem o tom včera večer v posteli ještě přemýšlel a to co jsi napsal poprvé: $_post["$nazev"] není nějaké porušení syntaxe, ale musel by jsi ještě před tím řádkem deklarovanou proměnnou $zaznam zhruba takto:
$zaznam = "zaznam"; jaký je to hosting?
(odpovědět)
()Suprer() | E-mail | ICQ 273-308-79125.8.2006 9:18
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
SRY, teda proměnnou $nazev - asi jsem se ještě pořádně neprobudil :-D
(odpovědět)
()Suprer() | E-mail | ICQ 273-308-79125.8.2006 9:19
re: problem se zpracovanim promennych ve formulari#
()Suprer(): nez neco napises, tak nad tim radeji nejprve premyslej a precti si prizpevky nad tebou. Co prizpeved to perla.

Jinak by to melo funogvat normalne. Jestli mas PHP5, tak se ti urcite neregistruji globalni promenne, takze k nim musis pristupovat prez superglobalni pole, to mas dobre.
takze napriklad pri odeslani metodou POST, musis k promenno pristupovat jako:

$_POST['nazev'];

Nejprve si vyzkousej vypsat cele pole POST, takze napriklad takdo:

foreach($_POST as $id => $value)
print $id . ' => ' . $value . '<br />';

Pokud to bude fungovat tak mas vsechno dobre.
Pokud ne, tak je chyba nekde jinde.
Taky si muzes pro kontrolu zmenit metodu na GET a mrknout se do URL jestli se odesilaji spravne promenne.
Dale si nastav error_reporting na 15, abys videl vsechna chybova hlaseni, atd atd atd.....
(odpovědět)
rob25.8.2006 10:28

Zpět
 
 
 

 
BBCode