help.......web

HackForum

help.......web#
zdary, potřeboval bych helfnout.........dělam s kámošem stránku, a smáz sem si půlku kódu, de o načítání obsahu jiných stránek do hlavní pomocí promeny co ( [link] ) nahoře by mělo bejt logo, a vlevo tabulka s tlačítkama. ve zdrojáku (index.php) by to mělo bejt ňák takle (1 z tlačítek):

<A href="mypage.php?co=vypis_novinky" > Novinky</A>

a nevim co mam dát teď do toho mypage.php =o(

díkes všem
(odpovědět)
fatality13.8.2006 22:46
re: help.......web#
<?php

include "./".$_GET["co"].".htm";

?>
(odpovědět)
pv14.8.2006 0:04
re: help.......web#
ehmm, a co dál?
(odpovědět)
fatality14.8.2006 10:27
re: help.......web#
<blockquote>mypage.php?co=vypis_novin
ky</blockquote>
mypage.php jako index.php a mit vsechny html casti v jednom php souboru? no nevim..
pokud odtam chces jen redirect na html soubory, pomuze ti include nebo trochu slozitejsi zapis pres fopen a fclose...
Pokud to ma byt v jednou souboru, tak asi podnínku ..

<?if ($co == "1" ){?>
<html cast>
<?}

else if ($q == "2"){?>
<html cast>
<?}

else
<html cast>
<?}?>

tak bych to resil ja, ale asi to neni nejlepsi reseni :)
(odpovědět)
compman.14.8.2006 10:38
Dalo by se to resit pomoci switch#
<?
switch ($_GET['co'])
{
case "novinky":
readfile("../novinky.php");
break;
case "aboutme";
readfile("../aboutme.php");
break
}
proste si zjistis co obsahuje promenna "co" a podle ni vytisknes obsah. Udelal bych si hlavickovej a patickovej soubor (treba head.php a end.php) a pak udelal treba soubor aboutme.php a tenm by obsahoval
<? readfile('../php/head.php'); ?>
<p>Vlastní obsah (hlavicky, meta tagy atd mas uz v hlavicce)</p>
<? readfile('../php/end.php'); ?>

Chapes to doufam, prikaz php "readfile" vtiskne obsah dokumentu, takze ty si pripravis hlavicku paticku a pak uz menis jen obsah souboru, a kdyz chces zmenit neco v hlavicce nebo paticce tak nemusis editovat vsechny soubory ale staci head.php a vysledek bude na vsech bo ho ze vsech vtiskavas =)
(odpovědět)
Afr0m3n14.8.2006 10:53
re: help.......web#
kua a proč furt tak složitě???teď sem v kompu našel něco podobnýho, ale chybý mi tam taky funkce těch odkazů =o( takle ňák vypadá zdroják..........

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<META="Author" CONTENT="">
<META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<META http-equiv="Content-Language" content="cs">
<META name="description" content="E-learning">
<LINK rel="stylesheet" type="text/css" href="vyuka.css">
<TITLE></TITLE>
</HEAD>

<BODY topmargin=0>

<TABLE width=100% class="horni">
<TR>
<TD width=100% class="horni">1.nadpis
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width=100% class="podhorni">2.nadpis</B>
</TD>
</TR>
</TABLE>

<TABLE width=100%>

<TR>

<TD width=152 valign=top>


<!-- ZAČÁTEK LEVÉHO SLOUPCE -->


<TABLE border=20 width=152 class=menu>
<TR>
<TD width=100% colspan=3 class=popisek> <FONT color=darkred> Rubriky
</TD>
</TR>
<TR>
<TD> <A href="index.php?co=vypis_novinky" > Novinky</A>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD><A href="index?co=vypis_aktuality">Aktualit
y</A>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD><A href="index?co=vypis_clanky"> Články</A>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD><A href="index?co=vypis_pocasi"> Počasí</A>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD><A href="index?co=vypis_sport"> Sport</A>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD><A href="index?co=vypis_zabava"> Zábava</A>
</TD>
</TR>
</Table>



<Table border=20 width=152 class=menu>
<TR>
<TD width=100% colspan=3 class=popisek> <FONT color=darkred> Administrace
</TD>
</TR>
<TR>
<TD> <A href="index?co=prihlasit" > Prihlasit se</A>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD> <A href="index?co=novy" > Novy uzivatel</A>
</TD>
</TR>
</Table>

<!-- KONEC LEVÉHO SLOUPCE -->
<TD width=10>
</TD>
<TD width=*>
<br><br>
any text
<br><br>
<center>
<hr>

kontakt : </a>
</center>
</TD>
</TR>
</TABLE>
</BODY>
</HTML>

a tady dole má teď bejt kam směřujou ty odkazy..........
(odpovědět)
fatality14.8.2006 11:25
re: help.......web#
Tabulkový layout? Zkus si přečíst semantiku ;) Asi bych to řešil jako Afr0m3n (jen mu za poslednim break chybi strednik )a není to vůbec složité..Podle toho ,jak to vysvětluješ to snad ani jednodušeji udělat nejde..

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail14.8.2006 12:04
_#
cituji "kua a proč furt tak složitě???"
fatality, kdyz se ti to nelibi, tak si to najdi sam, jinak diky Darthovi za to ze by to resil stejne a za chybejici strednik se omlouvam (este mi tam chybi ?> v tom prvnim kodu ale to je celkem fuk..) :-) Jinak je milion zpusobu jak udelat naviagci, nechapu proc sis vybral zpusob se kterym zbytecne zapasis, nemuzes udelat normalni odkaz <a href="/slozka/soubor.koncovka" title="popisek">blabla</a>... jinak navstiv www.jakpsatweb.cz www.php.com atd
(odpovědět)
Afr0m3n14.8.2006 14:33
re: _#
sry, tak já teda zkusim něco jinýho, mě šlo jenom o to že todle sem znal, a věděl sem jak to funguje.........
(odpovědět)
fatality14.8.2006 17:12
re: _#
jj v poho, udelej to tak aby to bylo pro tebe jednoduchy, validni a elegantni =)
(odpovědět)
Afr0m3n14.8.2006 17:41
re: _#
asi sem total lama, ale vůbec mi to nejde =o))
(odpovědět)
fatality14.8.2006 17:48
:D#
Popis presneji problem pak budu able to help u.
(odpovědět)
Afr0m3n14.8.2006 19:14
re: :D#
mno prostě mam nahoře logo, vlevo tabulku, v tý sou normal odkazy, a já chci aby se mi ty stránky kam ty odkazy směřujou načítali doprostřed, že by mi tam to logo a tabulka zůstávali
(odpovědět)
fatality14.8.2006 19:50
re: help.......web#
php, pouzij funkci switch() a include, dale tu tabulku (fuj) a to logo rozdel do logo.php a table.php a v kazdym includovanym souboru dej require('table.php') a require('logo.php')
(odpovědět)
Nostur | E-mail | Website | PGP | ICQ 33577219014.8.2006 23:37
re: help.......web#
ta tabulka bude jiná, to se neboj
(odpovědět)
fatality15.8.2006 8:19
re: help.......web#
Tak si tu tabulku, logo a levy menu dej do head.php
obsah jako takovej do souboru treba novinky.php a pak uzavreni tabulky, tela a html dokumentu do souboru end.php a z toho to skladej... nebo jestli to mas na netu dej sem odkaz.
(odpovědět)
Afr0m3n15.8.2006 13:04
re: help.......web#
nemam...........nemoch bys mi sem teda rovnou napsat ten html kód???takle to moc nechápu =o(
(odpovědět)
fatality15.8.2006 14:02
re: help.......web#
Nebylo by daleko jednodussi nedelat php, ale pouzit na to nacitani jednoduchy iframe?

----------
Niemand ist so gut,wie er denkt ;)
(odpovědět)
Darth | E-mail15.8.2006 14:32
re: help.......web#
možná.............
(odpovědět)
fatality15.8.2006 16:01
re: help.......web#
aha sem to poslal dvakrat, sorry.
kdybych mel cas tak ti udelam nakou sablonu ale nemam moc casu, zkusim vecer...
(odpovědět)
Afr0m3n15.8.2006 16:42
re: help.......web#
jo, to bys byl hodnej
(odpovědět)
fatality16.8.2006 10:17

Zpět
 
 
 

 
BBCode