MD5

HackForum

MD5#
Ahoj, mám otázku, dá sa nejako rozlúštiť MD5 codovanie ? Poznate niekto nejaký schopný, rýchly program ?

Spawn
(odpovědět)
Spawn19.4.2005 20:53
re: MD5#
da se to,ale nevim jak:-)
(odpovědět)
Ronny-19.4.2005 21:56
re: MD5#
si vyrob vlastni ne? ;P

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t19.4.2005 21:58
re: MD5#
MD5 není kódování, ale hashovací algoritmus. Z toho plyne, že není možné z hashe zpětně vytáhnout data. Jedinou možností je tedy brute force, ale záleží k čemu přesně to potřebuješ. Byly také nalezeny kolize, kdy je stejný hash vygenerován z různých vstupních dat.
(odpovědět)
.cCuMiNn,20.4.2005 8:16
re: MD5#
teoreticky se da rozlustit, ale prakticky to jde velice tezko :o)
(odpovědět)
.bugs20.4.2005 11:38
re: MD5#
bugs: Jak to myslíš? Použitý algoritmus je opravdu pouze jednosměrný a zpětně není možné z hashe vytáhnout původní data. Například můžeš do hashe dlouhého několik bytů zakryptovat dokument veliký několik kB. Jak bys ho potom z toho hashe obnovoval? Opravdu je jediný způsob brute force, kdy se zkouší zakryptovat řetězec stejným algoritmem a porovnává se jestli je výsledný hash shodný.
(odpovědět)
.cCuMiNn,20.4.2005 12:43
re: MD5#
Takze mi neostáva nič iné ako len Brutal Force, správne ? :(
(odpovědět)
Spawn20.4.2005 15:43
re: MD5#
Přesně tak. MD5 hashe mají tuším 31 znaků. Je jedno jestli hašuješ 1 znak nebo desetigigovej soubor, výsledkem je tedy řetězec s 31 znaky.

Takže jedinej způsob jak to udělat je, že vygeneruješ řetězec, zahashuješ, porovnáš s tím co chceš rozlouskonout a pokud se to neshoduje tak generuješ další...
(odpovědět)
IRQ.-20.4.2005 16:46
re: MD5#
zalezi na co chces neco dostavat z MD5.

kdyz chces nekomu nabourat forum (spatne zabezpeceny) vytahnes hash. zalozis si tam svuj account :o) a pak po prihlaseni pozmenis svuj hash za jeho...

napr to tak jde udelat v CuteNews
(odpovědět)
.bugs20.4.2005 19:05
re: MD5#
pokud ti jde o Hash z windows, (SAM) tak dobrej je Cain and Abel, nebo prej tak SAMinside.

(odpovědět)
...21.4.2005 8:02
re: MD5#
Jo a jinak je pravda, ze to jde asi jen Brute Force nebo Dictionary Attackem. Nerozlustis to, jen muzes generovavat jeden hash za druhym a porovnavat s cilem a snazit se najit puvodni data. Jde to celkem rychle, na mym starym Du800 to bylo asi 2,5 mil. pokusu /sec.
(odpovědět)
...21.4.2005 8:05
re: MD5#
... = KozZak, sorry, zapomnel jsem se prihlasit.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t21.4.2005 13:54
re: MD5#
Zdarec a vzorec by nebyl ? ;)))
(odpovědět)
kill_mac_windowzem21.4.2005 14:39
re: MD5#
kozzak: jakym dictionary attackem:D?? navic me celkem pobavilo to "tak si udelej vlastni", kdyz to radi clovek kterej to umi sotva spustit, a navic kdyz tady primo na soomu je program, kterej lusti md5 a kterej sem sem navic sam uploadoval! ty dokazes cloveka pobavit.. sice je to tak trochu tragikomicky, ale ujde to:)) mozna bys mohl deat plnohodnotnou zabavu jako bavic na nove:D co rikate?
(odpovědět)
child...23.4.2005 9:45
re: MD5#
no ... 2.5M kombinacii za sekundu je celkom málo ... keď si to tak vezmeš pri 11 miestnom hesle to máš vyše Biliardu kombinacii ak nie Biliardy
(odpovědět)
Spawn23.4.2005 16:01
re: MD5#
no 2.5M kombinaci za sekundu je malo... Podle toho co louskas za heslo. Samozrejme pokud je heslo dlouhy vic nez 10 znaku a slozeny z nejakejch paznaku tak se vysledku dockaji tak mozna tvoje pravnoucata...

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t25.4.2005 11:07
re: MD5#
nechapu co se ti nelibi na dictionary attacku - proste mas seznam hesel o kterych si myslis ze by to mohly byt a ty zkousis.
K tomu \\\"tak si udelej vlastni\\\" - byl tam smajlik, je jasny ze jsem to nemyslel vazne.
Ptal se jestli existuje nejakej program tak jsem mu odpovedel ze jo, a vim ze jsem ho zkousel tak jsem mu ho napsal. Peace...

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t25.4.2005 11:05
re: MD5#
[link]
(odpovědět)
CoReX | 85.207.107.*27.12.2006 8:28
re: MD5#
btw. na to MD5 treba tohle: [link]

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t25.4.2005 20:59

Zpět
 
 
 

 
BBCode