Manuál hackera

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: .cCuMiNn.
Datum: 27.5.2008
Hodnocení/Hlasovalo: 3.25/4

Jedna z knih, kterou mohu s klidným svědomím doporučit jak těm zkušenějším z vás, tak i těm, kteří se o etický hacking teprve začínají zajímat.

obálka knihyJiž v recenzi na knihu Kybernetická kriminalita jsem se zmínil o tom, že Grada začátkem tohoto roku vydala knihu "Manuál hackera", jejímž autorem je Shon Harris a spol. Protože jde o velmi zajímavý knižní titul, který splnuje všechny předpoklady pro zrecenzování na tomto portále, můžete se s ním na následujících řádcích blíže seznámit.

Kniha se zaměřuje na podobná témata jako knihy z edice Hacking bez tajemství. Autor však několikrát zdůraznuje, že se v této knize nezastavuje na místech, kde ostatní podobné tituly končí, ale snaží se jít mnohem dál. Autora sice v jeho tvrzení moc nepodpořím, ale je pravda, že jsem se pár nových věcí dozvěděl.

Obsah knihy, ze které je neustále patrno, že je určena etickým hackerům, je vybrán a seřazen skutečně mistrovsky. Jednotlivé kapitoly se postupně věnují těmto oblastem:

Výše uvedený výčet témat hovoří za vše. Osobně na mě kniha udělala ten nejlepší dojem a to hlavně z toho důvodu, že je určena etickému hackování. Tato skutečnost z knihy prostě vyzařuje a málokde se o etickém hackingu dočtete tolik informací, co zde. Osobně tuto knihu doporučuji a to jak pokročilým testerům, tak i těm, kteří do světa hackingu teprve pronikají.