Hodnocení deseti cz/sk stránek o hackingu

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Tomigun
Datum: 14.4.2004
Hodnocení/Hlasovalo: 3.27/15

Malé hodnocení 10 "hackerskýh" stránek...

V tomto testu se snažím ohodnotit a seřadit čistě hackerské, undergroundové nebo stránky s podobným zaměřením podle technické kvality, obsahu, rozsahu, designu a zčásti také podle mého subjektivního názoru na tu či onu stránku.
Test se týká pouze omezeného počtu stránek, tudíž ho neberte jako přehled všech webů, nehledě na to, že vznikají nové a staré se zlepšují (zhoršují), takže hodnocení nemůže být platné stále.
Z pochopitelných důvodů se v testu neobjevuje tato stránka, kterou si koneckonců můžete zhodnotit vy. Připomínky očekávám na e-mailu nebo v guestbooku.

1. www.hysteria.sk

Hysteria je underground server jak má být. Hlavním cílem této komunity je rozšiřování informací z oblasti mimo společenské povědomí. Jedná se o hacking/phreaking utility, diskuze na různá témata či hackerské projekty. Navíc Hysteria nabízí prodej triček :) a internetové služby.

+ rozsah
+ underground vzhled
+ aktualizace

Hodnocení: 10/10


2. suchar.wz.cz

Stránka se podrobně zabývá návody na hacking a cracking takříkajíc pro "běžné lamery". Najdete zde informace ze světa programování a undergroundu. Prostě "web na každý den".

+ přehlednost - nic pro "profíky"
+ množství odkazů - nejednotný design
+ obsáhlost

Hodnocení: 8/10


3. cyberpunk.kgb.cz

Stránka se zabývá podobnými tématy jako hysteria, i když ne tak přehledně a v takovém rozsahu. Každopádně se velmi do hloubky věnuje hackingu + crackingu ve všech směrech. Myslím, že po nějakém výrazném updatu to může být velmi kvalitní stránka.

+ hacksection - nedodělané sekce

Hodnocení: 8/10


4. sweb.cz/Los.Pavlos

Tato stránka se nezabývá pouze hackem, jak bývá u podobných amatérských stránek zvykem, ale například i download-programy, internetovými službami a crackingem. Za povšimnutí stojí i diskuze.

+ mnoho kategorií - místy nepřehledné

Hodnocení: 8/10


5. infor.web.tiscali.cz

Tento web není úplně běžnou hackerskou stránkou, spíše se, podle autora, jedná o zprostředkovatelskou stránku pro ty, kteří se zajímají nejen o počítačovou bezpečnost. Web nabízí množství odkazů a článků. Originální je přehled odborných IT termínů.

+ rozsah - příliš reportážní zaměření
+ množství odkazů - aktualizace
+ zprostředkování článků

Hodnocení: 7/10


6. shac.wz.cz

Tato stránka slouží opět jako zdroj programů a návodů na hacking, i když je o poznání vyspělejší než některé jí podobné. Je zde víc textů, nechybí věcný pokec a IT novinky. Doufejme, že se tato page ještě zlepší.

+ obsah - nedodělanost
+ texty - chybí nějaký projekt

Hodnocení: 7/10


7. crio.wz.cz

Tato stránka se plně zabývá pomocí tzv. "začínajícím hackerům". To znamená spoustu programů, utilit, trojanů atd., jen textů je tu kupodivu poskrovnu - autor některé dokonce zkopíroval z našeho webu. Této stránce by nezaškodilo přidat pár článků nebo poznatků.

+ bohatý download - málo článků
+ přehlednost - design
- chybí diskuze

Hodnocení: 6/10


8. hakunin.chytrak.cz

Toto je tak trochu psychologicky zaměřená stránka na téma Matrixu, jak se můžete přesvědčit v textech. Obsahem je i download utilit, hackerských návodů jsem moc nenašel. Co na závěr? Stránka mě zklamala, jak obsahově, tak rozsahově.

+ originální duch šamanismu - rozsah
+ Malá velikost grafiky - nápad
- nezajímavý vzhled

Hodnocení: 6/10


9. vanek007.webpark.cz

Toto je hacking & cracking stránka velmi malého rozsahu, přesto na ní najdete základní obsah: hacking utility, pár cracků, návody a velmi stručný přehled na téma jak si vydělávat na internetu. Jednoduše - nic navíc.

+ snadná orientace - rozsah
- stručnost
- chybí diskuze

Hodnocení: 5/10


10. seet.wz.cz

Tato stránka se zabývá hackerskými projekty. Díky nepříliš vydařenému designu je těžké se na webu orientovat, nicméně najdete zde projekt o získávání loginů + hesel, hackerskou hru, IT novinky, odkazy a guestbook.

+ původní projekty - obsah
- chybí download
- dezorientační design

Hodnocení: 3/10

Tomigun