Slabá místa windows

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: .cCuMiNn.
Datum: 3.3.2005
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Kniha, která by neměla utéct začínajícím haxorům. Spojuje mnoho zajímavých informací s příjemnou cenou. Díky srozumitelnému výkladu se naučíte některé hackerské techniky ve velice krátké době.

Jakub Zemánek

Dnes bych vám chtěl představit další knihu, která se zabývá počítačovou bezpečností. Jde o titul věnující se operačním systémům Windows a programům, které pod tímto os běží. Autor poukazuje na slabá místa, která mohou hackeři využít pro získání citlivých informací. Většina hackerských úkolů je v knize řešena pomocí programu Cain & Abel a mohu říct, že se dá považovat i za jakýsi podrobný návod k tomuto programu. Naučíte se postupně praktiky, pomocí níž lze rozbíjet hesla do dokumentů MS Office a různým archivům. Dále se naučíte získávat přístupová hesla jednotlivých uživatelů k systému. Na názorných příkladech zkusíte odchytnout hesla putující sítí a na přepínaných sítích provedete přesměrování pomocí ARP redirectu. Zjistíte něco o slabinách šifrovaného spojení a vyzkoušet si můžete i různé způsoby spoofování. Odesílání mailů s falešnou hlavičkou a použití trojských koní by pro vás po přečtení této knihy nemělo být žádným problémem.

Tuto knihu opět vřele doporučuji. Pro začátečníky bude určitě velikým přínosem a dokonce i ti pokročilejší místy narazí na pár zajímavých informací. Kniha je psána velice podrobně a věci v ní probírané pochopí skutečně každý. Vzhedem k této jednoduchosti bych tuto knihu doporučil jako výborný odrazový můstek pro začínající hackery. Díky zajímavému obsahu, jednoduchosti a přijatelné ceně bych jako začátečník sáhl raději po této knize než po jakémkoliv jiném titulu.

Domácí stránku knihy můžete navštívit zde.

Nakladatelství: Computer Media
Rok vydání: 2004
Počet stran: 156
Cena: 149,- Kč

.cCuMiNn.