Skrytá hrozba mezi námi

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: ChreNik
Datum: 10.9.2007
Hodnocení/Hlasovalo: 2.16/108

Příběh o tom, jak lze jednoduše narušit běh společnosti vytvořením paniky a chaosu.

Úvodem bych chtel říct, že tenhle článek není technicky zameřený. Budu apelovat především na váš pocit bezpečí!

Ted bych lehce nadvázal na článek "Skrytá hrozba v dopravě" od .cCuMiNna.

Cituji:
Existuje mnoho knih a filmů, v nichž si aktéři vytváří volný průjezd městem tím, že ovládají semafory na křižovatkách. Setkat jste se s tímto ztvárněním mohli například v knize Modrá sféra nebo při sledování filmu Loupež po italsku.

Ja bych Vám v tomhle článku popsal pohled z chronologického hlediska jak to někdy využívají média pri dokumentaci udalosti jakou vam popišu teď.

Je to zasek do ziveho a řeknu vám jenom jedno "Tahle myšlenka Vás nenechá klidně spát !"

Vítejte v blízke budoucnosti (nebo současnosti;)
Celej přibeh se odehráva ve měste s cca 120 000 obyvatelmi, přes které procházi obchvat a spojuje dúležité části krajiny.

6.5.2008 - Úterý


V celím měste se začínají objevovat grafity a letáky s nápisem EXODUS SE BLÍŽI. ZACHRANŤE SE ! pod listem jsou podepsani jakysi SPACE MONKEY.
List také pouakzuje na pátek 13.6.2008 kdy ma přijít ke katastrofe!
Vetšina obyvatel si tohohle nevšíma a přijde jim to jenom jako úlet nejaké sekty. Ovšem tenhle datum jako i jejich jméno se zarije do mysle běžného obyvatele !

v tenhle deň začína propaganda, která bude naberat na obrátkach až do inkriminovaného dátumu.

19.5.2008 - Pondelí


Policie začína trestní stíhaní na neznámeho pachatele za vandalizmus.

Po celém měste jak na zástavkach tak i v schránakch lidé začnou objevovat letáky od SPACE MONKEY. Jejich grafity jsou všude na stenách po celém měste.

12.6.2008 - Čtvrtek


Policie zústava v pohotovosti pre případ že se dalšej den bude neco naozej dít. Avšak i tak to považují za trapnej vtípek. I kdyby se nic nestalo tak je třeba být pripraven protoze pricházi pátek a to je deň najvetší dopravní špičky. Pres město precházi dopravní tepna která smeruje na východ republiky a naopak.

13.6.2008 - Pátek


Ted se pozreme na udalosti trocha podrobnej !

07.00

Začína se Den D a tak jako každej jinej den se město probouzí do šedého rána kde každej občan vý kde je jeho místo a tak si jde na poslední krát v tomhle týdnu splnit svoji "pracovní povinnosti";)

11.59

Testovaní městské sirény nahradí varovanie od SPACE MONKEY který se dostali do systému městské policie a tak mohli nahrát jejich audio stopu namísto zvuku sirény. ve zvučce odzní že město bude během 15 minut zamorené oblakem biologické zbrane.

V té chvíli se už přešetruje možnosť napadení městského rozhlasu. Všichni zložky policie zustavaji v pohotovosti.

12.05

Na dálničním uzlu smeřujícimu z města a do města je zpusobena masová zrážka.
Její príčinou jsou defekty projíždejícich automobilú. Vyzerá to tak, že na cestu byli umyselne vyhozeny nekolik desitek kovových hvezdic aby zpusobili tenhle kolaps.

Na misto jsou okamzite poslane policejnií jednotky.

12.10

Hlavní křižovatky prestávají svítit. V centru města vzniká zmatek. Kontrolní skříne byli silne poškozeny a tak vypadli všechny hlavné uzly! Kolaps cestnej dopravy ve měste je na vysoké úrovni.

Jsou povolány všchny policnejní jednotky na cesty. Jak na periferii kde kvuli masový havárii jsou upchané cesty z mesta a do nej tak i na hlavní križovatky uvnitř města a hlavne v centru.

12.12

Neznámy maskovaný pachatelé házeji dymové granáty v centru města do bánk a jiných dúležitých institucíí.
Kedže je policie zaneprazdňena jinými problémy jsou povoláni hasiči protože zamestnanci se sťažuji na zdravotní problémy které jim dym zpusobil.
Pachatelé bez problému unikají.

12.15

Telefonát na IZS (integrovany zachranny system) ohlasuje ve jmenu SPACE MONKEY začátek exodusu města. Dále informuje o tom že celé město bude ponorené do antraxového mraku a taky že v centru města jako i na nádraží a některých stanicích města jsou konvenční bomby.

Operátor IZS okamžite reaguje a odesía zprávu vyšším orgánom a žiada o posili z okolitých měst.

Do města jsou povolány špeciálni protichemické oddíli armády tak i pyrotechnikové z jiných míst.

Město zpadá do počáteční paniky a většina obyvatel nechápe zmatku kterej ovládl infrastrukturu.

Vlaky jako i městská doprava prestávají absolutne jezdit. ve měste se opět rozezní sirény ale tento krát ty ozajstné.

12.25

Na stechách budov v centru a v jeho okolí sjou vyradeni všechny BTS a primo v centru města jsou zapnuty GSM jammere které ruší signál pro GSM telefóny. V blízkosti policejní stanice je v úkrytu zapnuta rušička policejní frekvence.

12.35

Je zvolán krizový štáb. Zasadli na krajskom oddelení policejního zboru kterej signál je rušenej jammerom.

12.36

Ze strech mnoha budov ve měste se začína vznášet bílej dým ! Je podozrení že muže jít o použití biologické zbrane.

Všechny policejní jednotky jako i armáda a ostatne záchranné jednotky dostanou rozkaz používat plynové masky. Zároveň je krizový štáb přesunut do krytu a heremticky uzavřen.

Na rozkaz krizového štábu jsou povolány Zbory Civilní Ochrany (CO) která dostáva rozkaz evakuovat civilisty do bezpečí a přímo v centre rozdat co nejvíc plynových masek pred mračnami ktoré sa začínají šíriť ze strech budou !

12.45

GSM síť hlási kolaps. Počítače využívajíci pro komunikaci ministrestvo vnitra jsuo atakovány útokom typu DoS z obrovskej masy zombie pocitacou po celím světe.

V nekterých rozvodnicích hlási očittý svedci oheň. Rozvodny pro telefonní linky jsou taky zničené.

Útočníci použili rádiovo ovládané rozbušky na diaľku.
Město zachvátila panika !
Jsou hlášené poplachy jak v obchodoch tak v administrativních budovách kde se taky zjavil bílej dým.

13.05

Oddíli rychlého nasazení a jednoka biochemického boja jsou na okraji města kde vytvorili nové krizové stanovište.

Nad městem se vytvorila silná vrstva mlhy která bráni vrtulníku manévrovat v nejvíce postiženém centru města.

13.20

Jsou predbežne vyhodnocené vzorky dýmu nad městem. Podle dosavadních informacíí jde o obyčejné dýmovnice.

Po tomhle čase jsou povolené operace i bez ochranných odevou a do mesta prichádzajú početné armádne posily.

Všetky satnovište pro městkou dopravu tak i nádraží jsou prozkoumány pyrotechniky a jakákoliv stopa po výbušninách je negativní. Cesty a celá infrastruktura města je pořád ochromena.

Tady se naše "rozprávka" končí.



Škody jsou vyčíslené na nekolik miliónu !
Straty na životech jsou minimálni i když je mnoho zranených!
Tohle město bude ješte nekolik týdnu odstraňovat škody zpúsobene tymhle datem !


A ted se vás ptám na váš názor !
Myslíte že tenhle scenář je jako z kvalitního hollywoodskeho filmu ?
Myslite že na vytvoření necoho takového třeba velké náklady a mnoho lidí ?


Chyba !

Sme konzumná společnosť která se bojí iba toho že benzín zdraží !

Podľa pruskumu verejného míneni se lidi nejvíce obavaji teroristickych útoku ze strany islamskych fundamentalistou a ja se ptam proc ?

Vždyť tohle by dokázali zorganizovat 4 mladíci se zkušenostmi ohledne elektroniky, crackingu, lockpickingu a taky chemie ;)

Kdyby se knim přidala ješe skupina zabývajíci se Darkingem, tak by výsledek tehle katastrofy byl o moc vetší než si dokážeme představit. Protože celej náš systém je závislej jenom na energii a informaciích. V tomhle případu šlo jenom o vyvolaní paniky přáve zablokovaním přístupu informacií (zrušením BTS, pevný síte a taky blokovaním jammermi) plus se do toho přidali ješte dezinformace.

V dnešni době slobodnych informacii je to najjednoduchši se dostat na internete k navodu na vyorbu GSM jammeru alebo dymovnice pripadne vybušniny a když sa budete nudit tak jiste najdete aj navod na vyrobu atomovej bomby !

Ptám sa kto zaručuje naši bezpečnosť ? POLICIE ? NBUSR123 ? kto ?

Na záveř by som si dovolil ješte citovat Binary Division :
prehnita spolocnost zenuca sa za slavou, zijuca pre svoje ego, presvedcena o svojej neomylnosti a spravnosti svojich krokov a rozhodnuti, riadiaca sa zakonmi, ktore vytvorili ludia, taktiez presvedceni o neomylnosti svojho ja.

Ten náš krásnej domov je ve většim nebezpečí než si možno myslíme a jedného krásneho dne se ani nenazdáme a takovejhle příibeh se bude dít možná právě u nás !

Avšak právě hackery jsou lidi který mají poukazovat na nedokonalosť bezpečnosti celého systému a společnosti. Problém nastáva v tom případe když zodpovědni lidi na vysokých místech si tohohle varováni nevšimnou ale všimne si jej někdo pro koho tahle nebezpečnosť systému je možným cílem !