Test levnych hostingu

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Dark Craft
Datum: 14.7.2007
Hodnocení/Hlasovalo: 2.81/81

Test peti hostingovych spolecnosti.

Vetsina ctenaru jiste vlastni nejakou webovou prezentaci bud na free hostingu, nebo na placenem a urcite jste se nekdy zamysleli nad tim, jestli neni na case zmenit poskytovatele, at uz kvuli tomu ze vam soucasne sluzby jiz nestaci (pripad free hostingu) nebo nejste spokojeni s kvalitou soucasne pouzivaneho hostingu. Rozhodl jsem se tedy, ze udelam takovy mensi test placenych ceskych firem, poskytujicich prostor pro vase weby.

Vybral jsem 5 ruznych spolecnosti, a to:

Zameril jsem se predevsim na funkcnost, dostupnost, poskytovane sluzby, technickou podporu a cenu. Kazde spolecnosti jsem venoval jeden odstavec, kde jsem shrnul klady a zapory.

VS Hosting.cz

Vshosting nam nabizi celkem 4 tarify, od 500 MB do 10 GB za celkem privetive ceny, avsak ma problemy s dostupnosti (vlastni zkusenost i nazor nekterych zakazniku). Technickou podporu lze kontaktovat pomoci emailu nebo telefonu 24/7, chybi mi vsak moznost kontaktu pres ICQ. Velkou vyhodou hostingu je velmi propracovane administracni rozhrani. Podporuje tyto technologie:

Celkove umisteni: 2. misto

Pipni.cz

Pipni ma ve sve nabidce celkem 4 tarify, datovy prostor se pohybuje v rozmezi od 1 GB do 10 GB (pricemz prvni je free, ale naprosto nepouzitelny). Ke kazdemu tarifu je traffic (od 10 GB po 1000 GB), takze by asi nevyhovoval uzivatelum s velkym prenosem dat. Technicka podpora je zavisla na zvolenem tarifu (budto zadna, nebo email, nebo email a icq, u nejdrazsiho tarifu pak i telefon). Tento hosting je znamy OTRESNOU dostupnosti a velkym mnozstvim vypadku. Pokousel jsem se kontaktovat technickou podporu, za ucelem ziskani nejakych informaci o strojich atd, bohuzel mi bylo receno, ze pokud nejsem zakaznik, tak se mnou nebudou komunikovat. Podporuje tyto technologie (v zavislosti na tarifu):

Celkove umisteni: 5. misto

Net Zona.cz

Netzona svym zakaznikum nabizi take 4 tarify, od 100 MB do 20 GB, pricemz jejich ceny jsou opravdu bezkonkurencni. Dostupnost je skutecne 99.9% (dle nezavyslych mereni a vlastnich zkusenosti), a je garantovana (zaruka vraceni penez). Technickou podporu je mozne kontaktovat tremi zpusoby, a to telefonicky, emailem nebo pres ICQ a to ke vsem tarifum. Technickou podporu jsem bez problemu kontaktoval a byla velmi ochotna. Co me vsak u tohoto hostingu nejvic zaujalo, je moznost volby "flexibilniho hostingu", kdy vam pripravi hosting na miru, prakticky podle jakychkoliv kriterii. Take je zde moznost hostovat si svuj vlastni hdd za velmi priznive ceny, nebo si taky muzete prikoupit k hostingu shell, coz je naprosto bezkonkurencni. Samozrejme zadny program neni omezen trafficem. U vsech tarifu, i u toho nejzakladnejsiho (tam neni mysql), jsou dostupne tyto technologie, jsou to tyto:

Celkove umisteni: 1. misto

X Hosting.cz

Xhosting nam nabizi celkem 3 tarify + unlimited (kde je cena dohodou). Datove rozmezi se pohybuje od 500 MB do 2 GB. Krome posledniho (unlimited) tarifu, jsou vsechny omezeny trafficem, od 10 GB po 50 GB, takze zase - pro vetsi projekty a download weby nevhodne (mozna unlimited tarif, ale kdo vi kolik si za to reknou). Technickou podporu je mozno kontaktovat pomoci emailu a ICQ. Dostupnost je podle curlyho dobra (viz diskuse). Technologie:

Celkove umisteni: 3. misto

Cyberhost.cz

Cyberhost ma ve sve nabidce 5 tarifu, od 150 MB do 10 000 MB za vcelku dobre ceny. U vsech tarifu je moznost kontaktovat technickou podporu pomoci emailu, telefonu a ICQ. Dostupnost nikde neuvadeji, takze si na ni zrejme nezakladaji. Podporovane technologie:

Celkove umisteni: 4. misto

Zaver

Jako nejlepsi se mi jevi hosting od spolecnosti netzona.cz, takze mi nezbyva jinak, nez ho vsem vrele doporucit. Vim, ze sem tento clanek moc tematicky nezapada, ale nedavno jsem si vybiral hosting pro sebe, takze jsem se na to docela zameril a reknete mi jediny duvod, proc se o to nepodelit s ostatnimi. Verim, ze tento clanek alespon nekomu pomuze.

PS: Omlufte prosym pravopysne chibi ;)