Silicon Hill

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: bramborak
Datum: 10.6.2013
Hodnocení/Hlasovalo: 3.02/55

Přeplněnej autobus alias socka, ale přeci jenom je to o něčem jiném, než jet ráno v přeplněněm metru či tramvaji. Lidi v tomto buse totiž něco spojuje. Není to jen přibližně stejný věk, ale hlavně zájmy a škola. Na kolejích Strahov, kam autobus míří, jsou ubytovaní studenti z více fakult...

Přeplněnej autobus alias socka, ale přeci jenom je to o něčem jiném, než jet ráno v přeplněněm metru či tramvaji. Lidi v tomto buse totiž něco spojuje. Není to jen přibližně stejný věk, ale hlavně zájmy a škola. Na kolejích Strahov, kam autobus míří, jsou ubytovaní studenti z více fakult, jáderka, stavaři, architekti, ale preci jenom FEL hraje prim. Konečně dojíždíme ke stadionu. Celej ten kopec, co sem autobus šplhal, tak najednou na rovince jako kdyby přišla úleva. Je to znát na energii všech. Zítra děkanské volno,tzn jediné... chlastat do bezvědomí, prohánět holky, pařit csko a pro úzkou skupinu lidí, kterých tady ale je dost... až do rána testovat hackerské poznatky získáné v posledni době. Bez rizika, že hodím ráno na školu bobek.

Vyšlapal jsem svižně 3 poschodi na pokoj a narozdíl od jiných, kteří nadávají na schody, tak bych nejradši šlapal ještě další dvě patra. Tam se totiž nachazí elita a klid. Nu budu si muset jestě dva roky počkat, než budu na pátém podlaží.

Při příchodu na pokoj se zběžně podivám na dveře skříně, kde mám kontrolní zápalku. Je to od té doby, co hodně studentů koupilo lampy a místo toho, aby měli ve skříni hadry, tak tam pěstujou skank pod lampama. Pár štár už bylo (protože těch pěstíren bylo tolik, že to párkrát shodila elektrickou síť) a je dobré vědět, zda tu někdo v mé nepřítomnosti šmejdil. Další a důležitější kontrolní bod mám pod klávesnicí, stačí s ní jen neznatelně hnout, nebo nechtíc při zandavaní mech.keylogeru drcnout do umakartového stolu a vím, že tu někdo byl. Kolejařky mají universal a občas sice šmejdej, ale většinou jen nakouknou do dveří a zmizej.

Vše ok, přes pc mrknu na webku v menze, jaká je tam fronta a podívám se, zda mě moje webkamera, co mě snímá souseda naproti přes chodbu, neuložila nějakej zajímavej screen na detekt. Lidí sice po chodbě prochází za den hodně, ale vždy se jen přes kameru mihnou, takže mám nastavenej detekt na delší čas. Ha tři screeny. Na jednom soused vychází ze dveří, na druhém uklizečka pígluje chodbu a na třetím zas soused přišel ze školy. Takže benga mu na pokoj nevtrhla, sice mě to může bejt jedno, ale vzhledem k tomu, že si o víkendech planžetou otvírám na patře servrovnu a přehazuju jeho utp za moje utp a i když pak jedu přes tor, tak stejně, kdyby byl průser, tak první kam by šla benga, by bylo k němu.

Sice jsem váhal, zda to není trochu nemorální na sousedovo připojení hackovat jiná pc a weby, ale po vyhodnocení všech pro a proti jsem dospěl k tomu, že morálkou se v dnešním světě ohání kde kdo, i ty největší šmejdi a za druhé souseda nemá nikdo rád, protože je bonzák a se svojí stokilovou přítelkyní dělají studentům, co si chtějí po uspěšné zkoušce zapařit, pěkné peklo. Dokonce už dva lidi kvůli němu přišli o kolej, takže morálka stranou a jde se na věc.

Vyndavám svůj ntb, ve kterém by nezasvěcený člověk marně hledal hdd. Místo pro hdd je totiž prázdné a hdd mám v mechanice ve spešl rámu. Stačí jen jedním prstem klepnout a hdd je venku, takže než by benga, co bych viděl na kameře za dveřma zabouchali po druhé, tak už by disk letěl z okna a věřím tomu, že i kdyby benga vykopli dveře (což v dnešní demokratické společnosti je jev ojedinělý), tak než by seběhli dolů, tak jak znám zévly, co šmejděj pod kolejníma oknama, co jim vypadne do chřtanu, tak už by tam disk nebyl.

Nejsem vystrašenej, nemám fóbii, ani netrpím paranoidní poruchou. Prostě si myslím, že je dobré být připraven. Pakliže nenastane situace a přípravu není potřeba zužitkovat, tak je to jedině dobře. Občas si vzpomenu na jednoho kluka,co bral perník a trpěl paranoiu. Když šel pro cigára do trafiky, tak se s kufrem plazil pod zaparkovanejma autama a u každého druhého vchodu do baráku se vyplazil a běžel se převléct do jiného oblečení, co měl v tom kufru. Cesta do trafiky mu zabrala zhruba půl dne a to to měl pár desítek metrů od baráku. Jeden můj kámoš, co se s ním znal, mě vyprávěl, jak byl jednou u něho na nějakém drogovém dýchanku. Prej měli asi nějakej hodně přepálenej model, co je všechny vystíhoval, takže večer někdo uviděl pod oknama asi 10 policajtů. Bydlí v přízemí, tak na ně začali házet hrnce a všechno, co našli v kuchyni s tím, že se nevzdají. Ráno, když z nich stíha opadla a vykoukli z okna, tak na smrčkách pod oknem vysely kastroly a harampádí..no prej ulet..

Soused si pořídil na pokoj wifi, aby jeho jeho drahá plnoštíhlá polovička měla s ntb v posteli ten správnej komfort. A to je dobře. Ne kvůli tomu, že tloustne (ale to je vlastně také dobře, protože kdyby normální holky měly její povahu, tak se ze mě stane snad zoofil), ale protože se teď díky jeho wifi můžu podívat, zda se konečně chystá pryč na prodlouženej víkend, když je to děkanské volno.

Na to, abych mohl bezpečně používat jinou IP adresu zde na koleji, sice stačí jen přehodit v servrovně, co je hned vedle wc na každém patře, utp. Jeho utp vyndám a zandám svoje. Tím pádem, i když používam tor a free servery, tak jsem ještě krytej jeho IP adresou. Teď mrknu na kameru na jeho ntb, zda se už připravuje jet domů, abych mohl jít utp přehodit. Klíč samozřejmě nemám, na to stačí stará osvědčená planžeta s nízkým profilem. Vzhledem k tomu, že fabky na kolejích jsou vyřachtané a staré z dob komančů, tak stačí jen pár vteřin a to ještě poslepu a za zády.

Mrknu na tu kameru. Nahodím BT5 versi 2 a připojím se přes wifi na tu jeho, co má na pokoji. Má sice zabezpečení wpa2, ale na studovně jsem videl jednou jaká použivá hesla. Jenom čísla a to ještě od 4ky vejš, takže nebyl problém na odchyceném handshake zjistit heslo. Připojím se a spustím meterpreter. Naivka ještě použivá xpečka, takže za pár vteřin vidím na jeho kameře u ntb, co má na stole, jak si pakuje tašky na odjezd, zatímco jeho drahá polovička leží rozvalená a holí si nohy a komanduje ho.

Tzn. že mám ještě půlhoďky čas, takže rychlej kukuč na webku v menze, a když vidím, že fronta jakž takž, tak se zvedám a jdu jíst.

Před menzou potkávám Petra z felu. Je to dobrej řízek, programátor na vyšší level. Bohužel pro komunitu, co stojí na opačném spektru, používá Petr své schopnosti jen ve prospěch medicíny a dělá jim brigádně programy za pár kaček.Nedávám si moc naděje, ale zkusím mu nadhodit kšeft, co se teď ke mně dostal.Třeba ho to zaujme.

Ahoj Fifo (jeho přezdívka :-)), sedám k němu s nadějí, že bych ho snad mohl dostat na svojí stranu. Zůstaváš pře dlouhej víkend?

Jojo, nemám ani prachy na cestu domů. Aspoň budu moct v klidu dodělat ten program pro neslyšící.

No jestli nemáš prachy, tak já bych o něčem věděl. Docela jednoduché ale kapánek na hraně.

Já za ten program dostanu many, ale az bůh ví kdy. Docela by se mě něco šiklo.

Ok,tak pozorně poslouchej a řekni buď beru nebo neberu, ale zůstane to mezi nama..ok?

Ok.

Minulej tejden za mnou přišel kámoš, co už nějakej pátek bydlí v Belgii, že slyšel, že na Strahově děláme nekonečné telefonní karty. A že by jich koupil třeba 50ks, ale na ty jejich automaty v Belgii. Když mu prej dodám 3 karty pro cz uvidí, že to funguje a udělá objednavku na 50ks pro Belgii po 4.000,- za kus.Záloha prej není problém.

Ty vole, to docela smrdí průserem ne?

Trochu jo, ale omezím riziko tak, že uděláš jen program a nikdo o tobě nebude vědět.

To by docela šlo, ale na ty 3 karty potřebuju telefonní automat, abych mohl testovat.

Není problém zařídím, ale v hlavě mě najednou proběhlo... ty debile, jak to chceš zařídit? Myslíš, že automat jde ukrást jak housku na krámě? ..Někdy mě moje ego fakt ubijí..

Tak čau a zejtra ti donesu automat, tak nebuď překvapenej.

Cestou na pokoj uvažuju, jak to provést a volám kamošovi z Belgiie, zda zejtra může s dodávkou pomoct. Může a dokonce se nabídl s provedením úkolu,protože by prej byl za vola, kdyby nekonečné karty nepřivezl.

No aspoň to.

Na schodech potkávám proti souseda se svojí drahou polovičkou při odjezdu domů. Vytrpím jeho vítězoslavný pohled, kterým se snaží zpražit nás všechny, co zůstáváme na koleji, že musíme dohánět učení, protože jsme ochlastové a otroci libida, což on, jako aktivní studentský křesťan, nemusí učení dohánět, protože nepije, věří v Boha a je věrný své stokilové přitelkyni (protože ho žadná jiná ženská nechce).

Na pokoj bych to nejradši vzal rovnou kolem serverovny, ale ještě je na chodbě dost lidí, tak počkám do večera a on taky krátký šlofík není k zahození a je to vlastně to nejlepší, co člověk může udělat, když je kolem něj shon.

V hlavě mě zazvonil budík, to je dobrá věc. Naučil mě to v mladí, když jsem hrával závodně šachy, jeden velmistr. Spánek má určité cykly, a když o nich člověk ví a dobře si časově nastaví probuzení v součinnosti k těm cyklům, tak mu k probuzení stačí jen vůle a není potřeba budík. Je to mnohem příjemnější prouzení a babička mě i říkala, že od toho se i pak odvijí délka života a kvalita. Moudrá to bytost, dožila se vysokého věku, i když v dnešní době je vysoká délka spíš na škodu :-(

Na chodbě ticho, jdu do servrovny přehodit utp. Zámek jako vždy povolil za 15 sec. Nepřetáčím ho, aby šlo pak jen zas zamknout bez vyhmatávání stavítek.Přehazuju utp a jdu z5.

Dnešek je pro mojí práci důležitý. Na banality utp nepřehazuji, ale jak znám oběť, co jí chci hacknout web, tak je nevypočitatelná. Nejlépe ji vystihuje úsměv na tváři, podávaná sklenice s medem v levici a nůž připravenej k výpadu schovanej za zády v pravici.

Dřív to byla kámoška, ale taková ta, co kámoší s váma, protože z toho má profit. Dohodil jsem jí nějaké dobré brigády za dobré many, tak se na mě snažila usmívat, ale každý jsme byl jinde, já rocker a ochlasta a těžkej kuřák, ona vegetariánka, abstinetka a nekuřačka.

Asi po 8 letech se mě zničeho nic ozvala, že jí umřel někdo blízkej, že je na dně, že nemá co jíst, a že si na mě vzpoměla, zda jí nedlužím nějaké many. Chtěl jsem jí pomoct, protože jsem přesně tohle čekal. U lidí, u kterých je hlavní motivací to, že lidí ve svém okolí jen zneužívají a využívají ke svému prospěchu, tak u těchto lidí je běžné, že pak časem až je všichni prokouknou, tak jsou bez přátel a bez peněz. Naoko jsem přiznal, že jí teda dlužím, abych jí mohl pomoct a poslal jí many. Jenže pak chtěla ještě a ještě a nakonec ze mě vymámila i moje nové dvoujádro v záruce s tím, že na svůj ntb teď nemá, že ho vyměnila za kočičku, co by jinak umřela.

Tak jsem jí ho dal a začalo mě to vrtat hlavou, zvlášt potom, co jsem na netu objevil, že si koupila auto za 80 litrů.

Takže dnes je úkol jasnej, nabourat se jí do webu a zjistit nějaké info, zda se z ní stala prohnaná podvodnice, nebo se jedná jen o nějaké nedorozumnění.

Zandám do ntb extérní usb lan, která by v případě prozrazení letěla z okna spolu s hdd a přes sousedovu IP najíždím na její web www.bozz.cz.

Moje filozofie u tohoto útoku je taková, že v případě, že se jedná o nedorozumnění, tak jí s případnejma dírama na webu pomůžu a upozorním jí na to.No a v případě, že se potvrdí, že je to podvodnice, tak buď upozorním další poškozené nebo rovnou benga.

Je to komunitní chat, už podle strkuktury vidím, že to bude dost děravá, ale ono na sql injekci je děravá většina webu. Přes Bt5 zkouším sql map a ejhle.Přepnu na widle a zkouším Havij, a už mě to vypisuje zahašovaná hesla v md5 k účtům. Zajímá mě její učet poustevník, protože je velká pravděpodobnost, že admin bude mít stejné heslo. Bingo a0564f14173daef5d0c70bec4d04aa9a, prdnu to na http://www.md5decrypter.co.uk/ a už vidím heslo, takže není problém se přihlásit jejím učtem. Přihlášení proběhlo uspěšně a podívám se jí do jejího úložiště uživatele. Hmm, tak holka se na webu prezentuje jak web tvůrce, a že sem tím živí a přitom zde ma uložené hesla z total comandru. Takže si k ní musím připočítat další vlastnost... je namyšlená.

Z totalu jsem vyčetl 8 hesel a je to ostuda, buď jsou totožná, nebo je tam přidaná devítka. Tu devítku jsem pochopil, má totiž přezdívku poustevník a v tarotu, kterej ovládá, má poustevník číslo 9. Jen tak ze srandy zadám její telefonní číslo do google a vyjede mě její aukro učet. Zadám heslo co jsem vyčetl a hle Sitareh9 a mám přístup na její aukro. Kdybych zjistil, že je to fakt podvodnice, tak bych jí mohl udělat docela průvan aspoň za 100 litrů,protože nemá ani jeden negativ.

Jen tak náhodou mě napadlo, že když je tak blbá a používá stejné nebo podobné hesla všude, tak by mohlo bejt i to heslo do administrace stejné... není.

Naštěstí funguje v mysql db takzvanej localseting a tam heslo bejvá.

JJ je tam, a mám přístup do celé db, ta sql injekce je fakt nebezpečná.

A už se to na mě hrne. Škoda, furt jsem doufal, že to bude jen nedorozumnění. Asi jsem jí měl nějakým způsobem rád. Takže nejsem jedinej, koho obrala o prachy a když to pročítám, tak vidím, že v tom má i systém, jak z lidí prachy dostat.Vidím tu i stotísícové částky. Ach jo, taková hodná holka to byla, ale už tenkrát jediné, co jí zajímalo, byly lesby a prachy... nu což.

Zametám po sobě stopy v logách a přemejšlím co dál, zda jí udat nebo co...

Když jí udám, což už ze slova udat se me ježí kůže, tak nakonec ještě setřou mě, kde jsem ta data sehnal. Nejlepší bude dát veřejně data k dispozici a komu je dáno, tak si je najde a zachrání ho to před tím, aby ho obrala a komu dáno nebude, tak je to stejně jedno.

Jdu spát, zítra bude pernej den od Beatles s prvky Pulp Fiction... Když zejtra něco nevyjde, tak můžu taky skončit v báni... Ale stejně taková hodná holka to byla, fakt smutné...

Buch buch buch, divnej sen, ale ono už je vlastně všechno divné, když i ze světice se stane podvodnice... neměl jsem naplánovanej budík v hlavě a tohle je totiž realita. Zvoní telefon a do toho někdo bouchá na dveře. Mrknu na monitor a vidim v kameře Pinďu z Belgie. Uf, to je teda probuzení...

Cao, mám tu dodávku, můžeme vyrazit.

Počkej počkej, ne tak zhurta, vždyt ani nevím kam. Nevím, kde ve dne je nějakej automat na šlohnutí (bezplatné zapujčení).

Už jsem zjistil, neboj. Před marketem jeden je.

Ses zblaznil,ne? Ve dne krást před marketem telefonní budku.

Neboj, mám to promyšlené.

Tak jo jedem, ale jestli mě kvůli tomu zavřou, tak mě budeš povinně do krimu posílat balíčky.

Neboj nezavřou, budeš koukat, co jsem vymyslel.

Nastupuju k němu do transitu a hodil na mě se slovy obleč si to, nějakej modrej hadr.

Ty vole, seš fakt machr. To by mě nenapadlo na modré montérky žlutě na záda nastříkat TELECOM.

Manželka je grafička, vystříhla šablonu a vytupovala.

Takže jakej bude postup?

No tys říkal, že jak to oddělat víš, že já mám jen něco najít.

Nj ale ja nemyslel, abys hledal před marketem.

Neboj, mám to spočítané na vteřiny.

K tomu marketu vede cesta z metra a autobusu. Když je cesta prazdná, tak budeme mít přesně 15 vteřín na to, dát to do auta.

Vzal jsem na to umakartovou krabici, kam ten automat přesně pásne.

Hele tamhle to je.

Ty vole...., dej mě adresu, kam si mám psát o balíky

Neboj, počkáme pár minut až lidi odejdou, a než přijde další várka, tak jsme pryč.

Tak jo, pojď mi pomoct s tim to připravit na oddělání. Musíš mě stínit ať nikdo nevidí. To můžeme udělat i teď hned.

Vyndavám planžetu a jednoduchou fabku na 4 stavítka mám odemčenou co by dup.Přines mě trubkovej klíč 17ku.

Odšroubovavám 4 matky a nechávám budku viset jen na šroubech. Doufám, že teď nepůjde nikdo volat, jinak by mu mohla spadnout na nohu.

Hele cesta je prázdná.

Moment pindo, nejdřív to vyzkoušíme na nečisto..

Dej bednu pod automat a na 4 doby.

Sundat.

Zandat.

Zvednout.

Odejit.

Ok, to bylo dobry, dveře u transita máš otevřené?

Jojo.

Tak jedem...

Sundat.

Zandat.

Ty vole, ta tam to vklouzla :-)

Zvednout.

Pojď, padáme..

Dělěj startuj.

Kam pojedem?

Jeď k dálnici.

Ty vole zleva benga.

Neboj, už jsme daleko.

Jak to k tý budce brali smykem, viď?

Nj ono, jak se ta budka odemkne, tak to hned hlásí, proto je sem hned poslali, ale bylo to na chlup.

To jo.

Radši to vem nějakou zkratkou, kdyby jeli za náma na dálnici,

Už sjizdím z dálnice, teď už to bude v suchu...