Kanadský hacker odsouzen k 18 měsícům kvůli krádeži obchodních tajemství.

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: s4ph
Datum: 15.6.2015
Hodnocení/Hlasovalo: 1.25/4

Kanadský člen skupiny hackerů, která prolomila armádní sítě a cílila na několik herních vývojářů včetně Microsoftu, Valve, Epic Games a Zombie Studios, je pravděpodobně první hacker mimo USA, který byl obviněn z krádeže obchodních tajemství ve Spojených státech.

David Pokora, 22, žijící v Mississauga v Ontariu, byl 11.6.2015 odsouzen v Delaware k 18 měsícům ve vězení kvůli jeho účasti na útocích, které vedly ke ztrátě duševního vlastnictví v hodnotě 100 - 200 milionů USD.

Podle žalobců Pokora, Nathan Leroux, Sanadodeh Nesheiwat a Austin Alcala byli součástí malého gangu, který pojmenovali jako "Xbox Underground".

Společně ukradli armádě USA tréninkový software pro vrtulníky Apache a ještě před oficiálním vydáním zpřístupnili hry Microsoftu jako například Call of Duty: Modern Warfare 3 nebo Gears of War 3.

Leroux přiznal u soudu, že on a ostatní zcizili duševní vlastnictví, aby mohli vydat vlastní verzi konzole Xbox One, ještě před jejím oficiálním vydáním v listopadu 2013.

Asistent státního zástupce Spojených státu, Edward McAndrew v rozhovoru pro The News Journal vydal prohlášení: Byli to extrémně sofistikovaní hackeři, nenechte se zmást jejich nízkým věkem