Lenovo.com Hacked! Že by odveta za Superfish?

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: .cCuMiNn.
Datum: 26.2.2015
Hodnocení/Hlasovalo: 2.5/4

Webové stránky společnosti Lenovo podlehly včera útoku hackerské skupiny Lizard Squad. Ač to ze vzkazu, který útočníci po defacementu stránek zanechali, nezaznívá, vše nasvědčuje tomu, že se jedná o odplatu za malware Superfish, který Lenovo instaluje do svých počítačů.

Aféra okolo malwaru Superfish, který Lenovo úmyslně předinstalovává do svých počítačů, se naplno provalila během minulého týdne, kdy se pomalu odhalovaly další a další možnosti, které Superfish skýtal.

Pravděpodobně jako odveta za tuto činnost byla včera hackerskou skupinou Lizard Squad udělena Lenovu tvrdá rána v podobě defacementu jeho webových stránek. Útočníci za sebou na webu zanechali teenage slideshow doprovázenou písní "Breaking Free" z High School muzikálu.


Aktualizace: Hack webovek Lenova byl podle dostupných informací proveden změnou DNS záznamů u malajského registrátora Webnic.cc, který doménu spravuje. Útočníkům se podařilo změnit DNS záznamy po té, co se dostali do systému zneužitím zranitelnosti Command injection. Více na DSL.cz.