Tor Hacked!

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: .cCuMiNn.
Datum: 1.8.2014
Hodnocení/Hlasovalo: 1/2

Hack se týká uživatelů, kteří na síti Tor provozovali nebo zpřístupňovali skryté služby v období od začátku února do 4.července 2014.

Lidé stojící za projektem známé anonymizační sítě Tor ve středu oznámili, že byla síť v nedávné době zasažena útokem, jehož cílem byla deanonymizace uživatelů.

Útok podle spoluzakladatele Toru Rogera Dingledina spočíval v úpravě hlaviček Tor protokolu, aby vytvářel traffic confirmation útoky. Útočící zařízení se připojilo k síti 30. ledna 2014 a my jej odstranili ze sítě 4. července, napsal Dingledine na svém blogu.

Vědci z Carnegie Mellon University nedávno zrušili plánovanou předášku "Nemusíte být NSA, abyste hacknuli Tor: deanonymizace uživatelů za pár dolarů" na blížící se Black Hat konferenci v Las Vegas.

Ve svém blogu, Dingledine poznamenal: Strávili jsme několik měsíců snahou získat od vědců informace, o kterých hodlají na Black Hat mluvit, a nakonec se nám podařilo od nich získat nějaké rady o tom, jak 'relay early' buňky mohou být použity pro traffic confirmation útoky, které jsme tedy začali hledat na síti.

Ve skutečnosti, doufáme, že to byli právě oni, kdo za těmito útoky stojí, neboť v opačném případě by to znamenalo, že za nimi stojí někdo jiný, dodal Dingledine.