Kyber cvičení Cyber Europe 2014

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: SEO specialista a copywriter Daniel Beránek
Datum: 28.4.2014
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Mezi 28. a 29. dubnem proběhne Cyber Europe 2014 - bezpečnostní cvičení privátních, akademických a vládních složek.

Cyber Europe 2014

Dnes započalo Cyber Europe 2014. Jde o dvoudenní cvičení, které má otestovat schopnost čelit hrozbám, schopnost vypořádat se s technickými, komunikačními a organizačními okolnostmi bezpečnostních problémů a schopnost spolupráce soukromého sektoru, akademických institucí a vládních organizací.

Akci organizuje ENISA (Evropská agentura pro síťovou a informační bezpečnost) a zúčastní se ho přes 400 odborníků více než 200 organizací 29 unijních států. Českou republiku zastupuje devět týmů: CSIRT, GovCERT, NIX.CZ, CESNET, CSIRT-MU, Policejní akademie ČR a společnosti Unicorn a Active24.

Dnes probíhá první fáze cvičení - technická. V průběhu roku ji budou následovat operativně-taktická a strategicky-politická fáze. Výkonný ředitel ENISA Udo Helmbrecht komentuje: Cyber Europe 2014 je velmi realistické. Emuluje nepokoje a politické krize na panevropské úrovni, narušení nezbytných služeb pro milióny Evropanů. Toto cvičení představuje milník snah o posílení krizové spolupráce, připravenosti a schopnosti řešit krizovou situaci napříč Evropou. Také má posílit odolnost kritických informačních infrastruktur.

Cíle Cyber Europe 2014 jsou:

 

Zdroje: CSIRT, ENISA Press Release