Černá tržiště prohledává Grams

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: SEO specialista a copywriter Daniel Beránek
Datum: 21.4.2014
Hodnocení/Hlasovalo: 2.33/3

Ať už hledáte cokoliv a chcete do své explorace zahrnout výsledky deep webu a černých tržišť, měl by vám pomoci vyhledávač Grams.

Orientace na deep webu stále připomíná začátky internetu – pokud neznáte konkrétní řetězec znaků onion adresy, nedostanete se rovnou tam, kam chcete. Nejspíš vám to bude chvíli trvat. Tuto pre-internetovou situaci hodlá posunout vyhledávač Grams. S ním byste měli najít cokoliv, co hledáte, a bez ohledu na to, zda konkrétní web změnil adresu.

Grams byl spuštěn v beta verzi minulý týden. Vtipně si vypůjčil vzhled Googlu, stejně tak i jeho vyhledávací možnost I´m feeling lucky, což společně z listem trávy vyvolává kapku jiné konotace než ta googlovská.

Vyhledávač Grams

Aktuálně Grams prochází při hledání 8 černých trhů: Agora, BlackBank, C9, Evolution, Mr. Nice Guy, Pandora, The Pirate Market a SilkRoad2. Tvůrce Gramsadmin komentuje: Momentálně pracuji na algoritmu podobném tomu od Googlu. Skórovací systém bude založen na délce zalistování položky, množství transakcí a pozitivních recenzí. Tím pádem byste kvalitní výsledky měli zaznamenat na prvních místech. A pokračuje: Chystám se tento týden přidat filtrování trhu, takže můžete prohledávat jen ty, na kterých máte účet.

Dle všeho se Gramsadmin pokouší kontaktovat vícero webů deep webu a nabízí jim možnost indexace - a tedy i přítomnosti ve svém vyhledávači. Grams najdete na grams7enufi7jmdl.onion.to/.