Vykradeny další Bitcoinové služby Flexcoin a Poloniex

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: .cCuMiNn.
Datum: 5.3.2014
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Útoky na bitcoinové peněženky a směnárny jsou v poslední době skoro stejně běžné, jako východ slunce. Neuplyne snad ani týden, abychom vás neinformovali o úspěšném útoku na některou z těchto služeb. A ačkoliv se to již může zdát úsměvné, došlo během předchozích dní opět ke dvěma krádežím. Kybernetickým útokům podlehla bitcoinová banka Flexcoin a směnárna Poloniex.

V případě Flexicoinu bylo zcizeno 896 Bitcoinů za v přepočtu 600.000 amerických dolarů. Organizace tvrdí, že k útok proběhl 2.března a útočníci při něm převedli zcizené Bitcoiny na dvě různé adresy.

Protože Flexcoin nemá žádné prostředky ani majetek, aby se mu z této ztráty podařilo dostat, bez otálení jsme ukončili provoz služby, uvedla společnost ve svém prohlášení na titulní stránce webu.

Útokem nebyli posiženi uživatelé, jejichž Bitcoiny byly uloženy v "cold storage", protože tyto byly uloženy off-line. Uživatele, kterých se to týká bude Flexcoin vyzívat k ověření identity. Ostatní postižené uživatele odkázala společnost na své obchodní podmínky, s nimiž uživatelé souhlasili, a ve kterých se Flexcoin zříká jakékoliv zodpovědnosti za uložené jmění.

"Společnost Flexcoin Inc není zodpovědná za pojištění bitcoinů uložených v systému Flexcoin. Odsouhlasením této smlouvy s Flexcoin Inc souhlasíte s tím, že Flexcoin Inc, ostatní zúčastněné strany Flexcoin INC, ani akcionáři Flexcoin INC nenesou žádnou odpovědnost za jakékoliv ztracené Bitcoiny.

Druhá z postižených společností Poloniex přišla během útoku v přepočtu asi o 50.000 amerických dolarů, což je hodnota představující zhruba 12,3% jimi spravovaného kapitálu.

Majitel společnosti Poloniex k incidentu řekl, že ponese plnou zodpovědnost a ztrátu způsobenou útokem bude uživatelům splácet. Nicméně, vzhledem k nedostatku finančních prostředků společnost dočasně odečte podíl 12,3% ze všech účtů.

Společnost na BitcoinTalk fóru vysvětlila, jak se hackerům podařilo Bitcoiny odcizit. Žádosti o převod Bitcoinů prý byly zpracovávány současně, nikoliv ve frontě a to mělo za následek, že se účty dostaly do záporných bilancí, ale žádosti se zpracovaly.

Zdroje:
http://www.ehackingnews.com/2014/03/bitcoin-exchange-poloniex-website-got.html
http://www.ehackingnews.com/2014/03/bitcoin-bank-flexcoin-website-hacked.html