Dalšímu podvodnému e-shopu naletěla spousta lidí. A vzhledem ke svátkům ještě naletí

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Batou
Datum: 22.12.2013
Hodnocení/Hlasovalo: 1/3

Dnešní aktualita se týká spíš bezpečnosti vaší peněženky, než vašeho stroje. Podvodné e-shopy vám však v tomto období mohou nadělat minimálně stejné množství vrásek.

E-shop uNasUsetrite.cz má mírně řečeno velmi zavádějící název. Nejen že nedostanete zboží za cca 60 % ceny u konkurence, nedostanete totiž zboží žádné. Mnoho lidí si to již vyzkoušelo a vše nasvědčuje tomu, že se s penězy mohou rozloučit.

Tento web má charakteristické znaky podvodu - hosting v zahraničí, zboží všeho druhu (na skladě) a za dechberoucí ceny. Pokud chcete nakupovat, měli byste si pospíšit. V době psaní této aktuality totiž na většinu zboží probíhá akce a „Do koncoroční akce zbýva 1 den a 15 minut“! Výběr je opravdu široký, od sekačky přes vysavač až po autorádia.

Na webu je vidět, že je sestaven narychlo. Obsahuje obchodní podmínky, které byly jasně zkopírovány od firem, které s ním nemají nic společného:

Pokud se vám nechce svým méně gramotným blízkým vysvětlovat, jak správně na Internetu nakupovat, ukažte jim web Asociace pro elektronickou komerci, případně obsáhlejší článek na Lupě.

EDIT: web ještě před chvílí fungoval, nyní to však vypadá na jeho odstavení (či pondělní nakupovací horečka?).