Tor Exit Nod

HackForum

Tor Exit Nod#
Ahoj. Mám v TorBrowseru nastavenou jako domovskou stránku místní Anonymity Checker a všiml jsem si jedné zajímavé věci. Pokud je mi známo, Tor Exit Nodů je asi 2 000, ale mně se vždy Tor po spuštění připojuje přes cca 5 IP adres (Exit Nodů), které se různě (asi teda náhodně) střídají
Nevíte někdo proč?
Proč Tor Browser nevybere náhodně z oněch 2 000 Exit Nodů pokaždé (náhodně) jiný....

BTW1: Dá se to ovlivnit použitím Vidalie?

BTW2: může tato situace představovat nějaké vážnější riziko?

Díky.
(odpovědět)
Edmond | 176.10.100.*30.9.2014 18:53
re: Tor Exit Nod#
standartni jev. sice se to v defaultnim nastaveni chova trosicku jinak (sofistikovaneji), ale nebudeme to resit do detailu, na to ses neptal.

Otazky:
1. Na vidaliu se vykasli a radeji pouzivej k nastaveni pouze konfiguracni soubor torrc.

2. defaultni nastaveni nepredstavuje zadne riziko v souvislosti s tim, ze se ti zda, ze se malo obnovuje spojeni pres jednotlive uzly. Rizika jsou uplne nekde jinde, ale ne v tomto

Konfiguracni soubor torrc umoznuje xyz moznosti, jak nastavit sve tor spojeni. manual mas zde [link]

Prostuduj a prijdes na to, ze se ti jednotlive cesty mohou rozpadat a nove obnovovat treba kazdych 30 vterin. To zalezi uz na tobe. defaultne je to 10 minut a nebo dosazeni urciteho prenosu dat.

Pokud ses z toho nervozni tak ti doporucim nasledujici:

Pokud pouzivas standartni tor browser, ktere si stahujes z torprojectu.org a pak to rozbalujes, tak vzdy kazde rano co vstanes a sednes k pocitaci, tak pokazde znovu rozbal tor. Jednak dostanes nove klice, ktere se ti meni automaticky az po tydnu pouzivani, ale hlavne se ti uplne zcela jinak defaultne sestavi vstupni nody a od toho uz se pak odviji dalsi spojeni. Pokud tohle udelas kazdy rano, tak defaultni nastaveni je bezpecne.

Hrozne moc by se toho dalo napsat a rozebrat na tema bezpecnosti
(odpovědět)
Mirek.. | 31.31.76.*1.10.2014 2:01

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode