Admin vs. ISP

HackForum

Admin vs. ISP#
Zdravím. Jak postupuje PČR v případech, kdy je podezření, že na českém serveru (resp. serveru , který je registrovaný a hostovaný u českého poskytovatele) je umístěn nelegální obsah (filmy, software) nebo je přes něj páchána trestná činnost (spamováni, rozesílání výhružných mailů apod.).

Je PČR v těchto případech povinna v prvé řadě kontaktovat majitele serveru a od něj si vyžádat logy a v případě že majitel nespolupracuje kontaktovat ISP? Nebo se může PČR hned obrátit na ISP bez vědomí majitele serveru a od něj si vyžádat všechny logy, zálohy, přístupy apod.


Jaká jsou vlastně práva majitele serveru (prostě toho, kdo si za server zaplatil). Pokud před PČR prohlásí, že trestný čin byl spáchán třetí osobou, odmítne vydat logy, zálohy a přístupy...vystavuje se tím možnosti být trestně stíhán?
Resp. může ho PČR jednoduše obejít tak, že se s ním nebude bavit a rovnou vše bude řešit s ISP?

Díky.


(odpovědět)
pošťák | 198.204.237.*17.1.2014 12:35
re: Admin vs. ISP#
podívej se na případ Hysterky, a dostaneš představu o tom jak policie funguje.
(odpovědět)
iu | 94.113.0.*18.1.2014 21:19
re: Admin vs. ISP#
tohle se liší od toho, kdo ten případ dostane na stůl. někteří policisté kontaktují přímo tebe (většina), jiní jdou rovnou přes poskytovatele serveru a ti hloupější přes registrátora domény.

pokud ovšem nebudeš spolupracovat (logy mít nemusíš, ale musíš nelegální obsah odstranit), tak se samozřejmě obrátí na ISP a ten tě zablokuje. jedinou výjimkou je dnes Wedos, který k vypnutí serveru vyžaduje víc než žádost PČR.

to se týká nelegálního obsahu, v případě spamu budou zpravidla konaktovat poskytovatele serveru, protože IP je psaná na něj.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP20.1.2014 13:09

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode