Anonymita TOR

HackForum

Anonymita TOR#
[link]

Vyvstává otázka, jak na ně mohli přijít, když je TOR tak dokonalý, co si o tom myslíte vy?
(odpovědět)
Peters | 90.181.64.*24.4.2012 1:23
re: Anonymita TOR#
Nemyslím si, že na ně přišli přes TOR, ale přes ty ostatní anonymizační služby, které využívali. Při takto velkém "kšeftu" se poměrně snadno udělá chyba, která tě prozradí, neuhlídáš všechno. Na TOR bych to ale nesváděl...
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP24.4.2012 10:32
re: Anonymita TOR#
Imho na nich prišli pri prevode peňazí, ako už emkei hovoril "Při takto velkém "kšeftu" se poměrně snadno udělá chyba" idem tam o tak veľké peniaze že FBI si môže dovoliť zaplatiť kopu rôznych "detektívov" a stačí že spravíš najmenšiu chybyčku niekde a už ťa majú, aj keď nie hneď ale keď tvoj prípad "nezhrnú zo stola" tak po čase na to dôjdu. Osobne mám na to taký názor že ako koľvek by si si pri takýchto aktivitách dával pozor vždy spravíš aspoň jednu chybyčku. A ak si dobre spomínam anonymous niekoľko rokov dozadu pomohli akosi prelomiť TOR a pomôcť vypátrať obchodníkov s detskov pornografiou ale ako to spravili si už nespomínam. Každopádne ich ale nechytili pomocov TORu toť môj názor. A nič nieje 100% takže netreba sa spoliehať len na TOR . :)
(odpovědět)
nitram147 | E-mail24.4.2012 14:31
re: Anonymita TOR#
Když už je tu vlákno o TORu...
Zaujal mně komentář RubberDucka na blogu od kdosiodjinud.
Chtěl bych se zeptat, jak je to teda s tou chybou Remote Code Execution v TORu? Je to opravdu "oheň na střeše" nebo dělá RD z komára velblouda? (Nic proti tobě RD, ale lidé mívají různé názory, a co někomu přijde jako konec světa, jiný může vyhodnotit úplně jinak, takže "no offence" ;-))

----------
We are the pilgrims, we shall go always a little further.
(odpovědět)
The_M | E-mail24.4.2012 16:30
re: Anonymita TOR#
Děláš dobře, že si informace ověřuješ :) Už si nepamatuju, co přesně jsem na zmíněném blogu psal, ale věc se má tak, že tato chyba byla hojně exploitována již cca půl roku před zveřejněním. Je ti asi jasné, že pokud se někomu podaří spustit na tvém stroji kód a připojit se k serveru, je veškerá anonymita tatam.
Abych ale jen neplácal, přikládám link s krátkým popisem. [link]
(odpovědět)
Duck | 46.227.11.*24.4.2012 16:56
re: Anonymita TOR#
Díky za link s doplňujícími informacemi.
Ačkoli TOR už byl od té doby již několikrát aktualizován, v changelogách (ani při zběžném googlení) jsem nenašel informaci o tom, že tato chyba byla již opravena. Nemáš o tom nějaké informace?
Pokud ne (a i pokud ano :-D), co bys doporučil za náhradu? A lze i bez TORu nějakým způsobem přistupovat k .onion-ům? (To na 99% nejde, ale klidně mně oprav, budu jen rád).

----------
We are the pilgrims, we shall go always a little further.
(odpovědět)
The_M | E-mail24.4.2012 20:06
re: Anonymita TOR#
Nesledoval jsem to, protože TOR dlouhodobě nepoužívám. Jako náhradu lze zvolit konkurenční síť [link] , ale neznám ji pořádně, takže kvalitu hodnotit nemůžu. Další možností je VPN nebo VPS. Co se týká přistupování k ONION doménám: [link]

----------
Sec-Cave.cz - [link]
(odpovědět)
RubberDuck | E-mail | Website24.4.2012 21:27

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode