Eliminace uživatelů s dynamickou IP

HackForum

Eliminace uživatelů s dynamickou IP#
Zdravím vás,

obracím se na vás s prosbou, jestli by byl někdo ochotnej poslat link na hotová řešení, nebo sepsat vlastní nápad - jak řešit ban uživatelů, kteří vlastní dynamickou IP adresu.

Nechci to řešit maskou - znaménkem * a odfiltrovat třeba celou 78.157.166.*. Nerad bych banoval uživatele, kteří za to vlastně nemohou, a navíc - moderátorů mé aplikace je víc, netuším jak bych pojistil, aby blbci nenapsali 78.* a polovina Internetu se k mý aplikaci nedostane.

Napadlo mě již několik nápadů, jako uložit pro jistotu cookies, a doufat že blbec uživatel si je nesmaže, nebo uložit více informací, jako browser, rozlišení obrazovky, systém atp. a pak to porovnávat. Ale nejsem si jistej jestli je tohle to pravý řešení, a určitě by se dalo najít nějaký elegantnější.

Za vaše užitečné rady vám předem moc děkuju :)

-majko
(odpovědět)
Majko | E-mail | ICQ 23297747711.9.2011 10:34
re: Eliminace uživatelů s dynamickou IP#
[link]
[link]

hint: pluginy, systemovy fonty, user agent, interni ip, rozliseni obrazovky, casova zona, jazyk prohlizece etc. etc. Vse podrobne mas uvedene vyse. K fingerprintingu ti pomuze i Java ;)

Samozrejme advanced user se tomu muze vyhnout, ale pokud jde pouze o pepika, co se odpoji a pripoji k netu, tak by to mohlo zabrat ;-)

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail11.9.2011 14:18
re: Eliminace uživatelů s dynamickou IP#
Výbornej zdroj. Díky. Nechám se inspirovat a budu každému uživateli tvořit jeho jedinečný "fingerprint", který bude mít několik prvků.

Díky. Tímto bych to považoval za vyřešený a uzavřený.
(odpovědět)
Majko | E-mail | ICQ 23297747711.9.2011 14:53

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode