Ako oklamat stroj na kávu.

HackForum

Ako oklamat stroj na kávu.#
čuste, mám taký napad videl som na nete video kde za pomoci prevrtanej mince na ktorej bolo lanko si moholo kolko krat ju chcel tam hodiť do automatu na kávu a ona mu vydávala a podobne dal oby sa niečo také neviete ako funguje tieto automaticke kavovary poprípade ked varia niečo ine aj.... alebo stroj na bagety čo dáte peniaze a kliknete čo chcete a vám to spadne???

(odpovědět)
Michaelson | 217.119.116.*7.9.2011 16:18
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
Hm.... taky jsem to viděl , jmenuje se to futurama a robot bender má proděravělou minci .
BTW: Kdysi jsem to zkoušel a dokonce to vyšlo ale v moderních atomatech šanci nemáš .
(odpovědět)
...... | 88.102.198.*8.9.2011 18:48
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
mackat hodne rychle 2 cudliky najednou po vhozeni penez @automat na piti.. pokud se zadari vypadne oboje.. jednou se povedlo 3 najednou..
(odpovědět)
whoami.cz boo | 90.176.207.*8.9.2011 21:55
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
No, co si tak pamatuju, používá se fuzzy logika jenž vyhodnocuje vícero detektorů. U mince se měří váha, velikost, tvar a možná magnetizmus (magnetická měkkost nebo tak něco), přičemž mince po vhození přeletí jakési propadliště, které vede k vrácení.

Když provrtáš pětikorunu, mince za sebou táhne provázek, ten jí zpomaluje, propadliště nepřeletí a automat jí nezapočítá, nehledě na to že má jinou váhu.

Ty algoritmy na vyhodnocování jsou docela zajímavé, v podstatě z jednotlivých senzorů uděláš 2D body a stanovuje se tolerance jak moc jsou dané body okolo nějakých souřadnic, popřípadě nad/pod nimi. Jsou i složitější techniky, ale na tyhle si vzpomínám docela dobře :)

Ehm. Tedy, abych to shrnul - automat oklameš tak, když do něj vhodíš něco co vypadá jako mince a má to všechny charakteristiky mince. Nejlevněji tě překvapivě vychází mince, protože do výroby něčeho s takovou charakteristikou dáš víc času než za který vyděláš 10kč jiným způsobem.

Jinak .. když do automatu vypálíš díru, nabereš si tolik mincí, že tě nebude muset zajímat padělání.

Další věc by možná byl "hacking" automatu, ale pochybuju že tam někdo nechá servisní konektor a zámky vypadají pickuvzdorně.
(odpovědět)
Bystroushaak_ | 83.208.175.*9.9.2011 21:38
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
Dneska som ocumoval automaty zvnutra. Nie je servisny konektor. Proste mincovnik ma 3x3 tlacidla na kombinacie ci vydavat a podobne ked to otvoris s nutry je normalny atmel a chalan hovoril ze menia len svaby a to je cele. Cele je to ulozene tak aby si sa tam nedostal. Jeden automat mal dokonca zapadku taku ak minca padne dnu nedala sa vytiahnut von. V nutry mincovnika je "triedicka" cez ktoru prepadne minca a az potom sa pripocita a mozes si vybrat zaroven sa rovno uklada do zasobnika odkial ked vydava vypadne von. Takze tento automat je na jedlo jeden na kavu a treti na polievku traja rozny vyrobcovia system minci podobny. U nas to chlan vybera kazdy 2-3 den ale to je firma o 500 ludoch. Treba ist inou cestou
(odpovědět)
bhole | 195.91.110.*9.9.2011 23:07
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
na tohle byl automat v bývalé škole docela zajímavý :-) bylo období, kdy děcka a zároveň učitelé "hackovali" automat tím, že dávali předvolbu bez kelímku, kdy káva stála korunu, resp podle "nálady" automatu.. Mě by to nenapadlo, kdyby nám to neřekla učitelka.. Já jsem si v něm dával kávu dvakrát, poprvé jsem v něm utopil búra a nic, podruhé mně to vyhodilo zpátky aj kafe, aj peníze, že prý "lucky selection" ... Docela zajímavý "samohackovací" výherní automat :-D
(odpovědět)
kju:b | 217.115.249.*23.9.2011 22:56
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
já se zase setkal s automatem, kdy když si někdo dal horkou čokoládu (asi nebyly "suroviny") tak mu to peníze sežralo a nic nevydalo. Když pak přišel někdo, kdo si dal kávu, tak mu stroj vrátil nazpět + peníze toho předchozího nešťastníka bez čokolády :-)
(odpovědět)
24.9.2011 9:30
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
trošku starší automaty na kavu a jidlo oklamat mincí na provázku jdou ale maji klapku aby nešla mince vytahnout takže clovek musi mit na provazku tesne u mince kousek lepici pasky ktera rozsiři provázek.

(odpovědět)
cachery | 213.194.196.*14.10.2018 10:48
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
Co třeba EMP? někde jsem to viděl na youtube, ale nezkoušel jsem to...
(odpovědět)
.x.x.x.x.x.x.x | 188.175.212.*15.10.2018 20:35
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
Emp podle toho co vím tak to funguje asi taklhe
____čudlík__vysokonapěťoví měnič(+)_mezera__
! C
---- + í
-- - v
! k
! a
!-------------vysokonapěťoví měnič(-)--------
ta mezera tam je aby se rychle zapínal a vypínala ta cívka.
Nejsem nějaký elektro technik ale EMP by na to nefungovalo nejspíš.

(odpovědět)
simon. | E-mail20.10.2018 13:13
re: Ako oklamat stroj na kávu.#
kaaaaaaamo co ti to sa urcite neda
.. uz bolo tolko ludi co chceli oklamat automaty.. aj tie vvyherne.
napriklad typek v RUsku chcel automaty oklamat tak, ze nasiel glitch v systeme, vytvoril si appku na iPhone, nasiel kumpanov, ktori spolu s nim vykradali kasina po celom svete, odvtedy je system nepremozitelny proste .. [url=[link] funguju automaty
a teraz maju automaty PRNG system.. takze je to v podstate na 99,99% nepremozitelne, neuhadnutelne :( :D

(odpovědět)
PETOMETO | 80.211.196.*24.6.2020 23:30

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode