source kód cracku...

HackForum

source kód cracku...#
Jednou jsem brouzdal po internetu, po grupě "Skidrow" a našel jsem něco, co mě dost zaujalo. Koukal jsem, že skidrow zveřejnil zdrojové kódy jednoho ze svých cracků, ale když jsem se kouknul podrobněji, tak jsem si všimnul, že tam je kód samotné aplikace, ale jenom trochu upravený...Tím bych se chtěl tedy zeptat, jestli je způsob, jak získat zdrojové kódy nějakého programu. na tuto otázku si hned zodpovím tím, že když jsem znovu brouzdal na google, tak všude se píše, že je to nemožné (aspoň né ten původní a někdy syntaxe nedávají smysl). Nyní mám tedy konečnou otázku: Jak tyto velké grupy (Skidrow, Reloaded a razor1911) dělají svoje cracky a jestli to je tedy tím postupem (vygenerování source kódu a jeho následná úprava) , tak nějaké odkazy na tutoriály, programy by mi jen pomohli.

Tento dotaz bych chtěl zakončit odůvodněním: Chtěl bych si tímto trochu rozšířit vědomosti v oblasti programování. Děkuji. Ascen

(odpovědět)
Ascen | E-mail5.7.2011 18:49
re: source kód cracku...#
pro mnoho jazyku exituji decompilery, jejich vystupem je vsak pouze obdoba puvodniho kodu.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP5.7.2011 21:36
re: source kód cracku...#
Dobře, můžete mi doporučit nějaký decompiler? (pokud možno, tak docompiler pro c++ využívající strojový kód pro procesory AMD). Jinak tu pořád trvá otázka: Myslíte, že výše zmíněné grupy využívají postup dekompilace->přepsání kódu->kompilace? co je podle vás nejvýhodnější? Ohledně dekompilace jsem zelenáč, ale při pohledu na dnešní ochrany, tak musím říci, že na to asi nepoužívají assembler...nevím. Budu jenom rád, když na tohle zaregujete a myslím, že nebudu sám, koho by tyto otázky zajímaly :-). Ascen
(odpovědět)
Ascen | E-mail5.7.2011 22:04
re: source kód cracku...#
To jsi nakousl pomerne sirsi tema:) Tomu, na co se ptas, se rika RE (reverse engeneering) a jeho naplni je prave za pomoci (nejen) debuggeru umet precist zdrojovy kod (asm) a byt schopen ho "replikovat" (diky RE tomu kodu tak porozumet, ze jsi schopen napsat jeho alternativu ve vyzsim prog. jazyku). Tahle oblast neni jednoducha a jestli jsi v zacatcich, tak mas pred sebou dlouhou cestu:)

Jinak cracky se vetsinou delaji tak (okok, samozrejme, ze u mensich aplikaci, hry a drazsi soft je na tom jinak). ze najdes tu klicovou instrukci, ktera rozhoduje o "dobre / spatne" a prepises ji na "vzdy dobre". Potom vetsinou staci nabizet na internetu pouze takto modifikovanou binarku. Tahle metoda ma hodne zastancu, ale i odpurcu. Ti tvrdi, ze puvodni kod by se modifikovat nemel a preferuji napr. keygeny. Nekdy ani zmena neni mozna, jelikoz je implementovany mechanizmus, ktery prave kontroluje, jestli je program zmeneny a kdyz jo, nespusti se (v tom pripade, to musis obejit).

Jinak postup "dekompilace->přepsání kódu->kompilace" muzes urcite vyloucit, zadny dekompiler ti neudela presne ten kod, ktery byl na pocatku (kdyz opomenu treba to, ze kazdy kompiler se v ruznych situacich prevodu C--> asm chova jinak).

Snazil jsem se odpovedet cca na to, co jsi chtel, ale tohle je tak obsahle tema, ze se urcite nevleze na jeden post do webfora.

Btw priste alespon nemlz s "rozsirenim vedomosti o programovani", nejsme idioti;)
(odpovědět)
Playa_zabran | 212.80.67.*5.7.2011 22:43
re: source kód cracku...#
já to dřív zkoušel v OllyDbg, tam dřív šlo přeskočit proces kontrolování ale dneska.. to už nevim.
(odpovědět)
enycz11 | E-mail6.7.2011 8:35
re: source kód cracku...#
DjH tu napsal plno článku o tomhle téma ...
[link]

enycz: Když nevíš, tak nemlž.
(odpovědět)
sL | 89.103.69.*6.7.2011 12:16
re: source kód cracku...#
Playa_zabran: Jsem rád, že jste tak rychle zareagoval a objetoval trochu času :-). Nechci být nevděčný, ale většinu toho, co jste tu uvedl, vím. Trochu mi to připomíná články na wikipedii, ale jedna věc mě tu utvrdila v mojí teorii a to, že cracker má být schopen přepsat kód. V tomhle by se mohl hodit nějaký dekompiler a po dekompilaci upravit kód, aby byl srozumitelný. (jestli větší část kódu nedává smsl, tak to nechat být). Mé odůvodnění k sepsání tohoto příspěvku na webforum je pravdivé (chtěl jsem se tedy spíše zaměřit na decompilery). Ale za reakci vám děkuji.

sL: články od DjH jsem četl a moc nepomohli.

Všem vám děkuji. Myslím, že má zvědavost je z větší míry ukojena. Ascen.
(odpovědět)
Ascen | E-mail6.7.2011 13:08
re: source kód cracku...#
pokud je to delany ve visual studiu (.net) tak se to uklada do MSILka a .exe se kompiluje do pameti az pri spusteni, takze je mozne si kod zobrazit, napriklad programem ILSpy
[link]
(odpovědět)
-.- | 94.113.121.*11.7.2011 13:39

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode