Zničení Windows Vista

HackForum

Zničení Windows Vista#
Dobrý den. Před dvěma roky jsem si koupil notebook s předinstalovaným OS Windows Vista Home Basic (1024 MB paměti).
Již tenkrát jsem si chtěl koupit počítač s nějakým normálním OS - třeba WinXP, ale Visty "letěly" (asi proto, že ještě nikdo nevěděl, co je to za shit !!), takže mi nakonec prodejce doporučil právě je. Mimojiné i proto, že žádný PC s předinstalovaným WinXP neměl..:(

Za tu dobu, co Visty mám a jsem nucen být jejich otrokem, vypěstoval jsem si na ně perfektní alergii. Stačí abych jen viděl ono užásné točící se modré kolečko, které se zobrazí namísto kurzoru myši (obvykle má signalizovat že počítač nějak "pracuje" resp. se sekl...) a dostávám kopřivku !

Po celou dobu co Visty mám, počítač pracuje pomalu, zadrhává se, často padají různé části systému (třeba COM Surrogate, což pak perfektně schodí celý operační systém...). Již jsem si zvykl na to,že mi Visty stále nabízí různé aktualizace (a to i po jejich zakázání) a upgrejty všeho možného, které většinou zaberou spoustu času a nakonec OS stejně "shodí" a pak na mě vyskakují záhadná okna s hláškami a "radami", které jsou mi k ničemu. Co ale nepřekousnu je pád plochy (resp. nezobrazím žádné složky..a to ani z cmd /start C:)) který nastane v případě, že dojde k nějaké nečekané "chybě" (např. když "přetížím" MSIE při načítání domovské stránky seznam.cz nebo soom.cz :)).
Ano i zpomalené načítání stránky v browseru mi schodí OS. většinou mi naběhne "chytré okno" s tím, že spadl program explorer.exe a dá mi možnost zda ho chci vypnout nebo restartovat. Ani jedna možnost nevede k vyřešení problému. Nedaří se to ani když přes taskmgr explorer znovu spustím. Pomůže jen tvrdý restart nebo vyndání baterky..:(

Je mi jasné že Visty nenaprogramovali žádní pitomci. Sopusta lidí píše o tom, že Visty dobře fungují, ale musí být "vyladěné"...Já je asi moc vyladěné nemám. Nechci však spekulovat o tom, do jaké míry je to mou vyinou nebo není..
Nemělo by být... a to už z principu. Pokud s notebookem po ránu nemlátím o obrubník, měl by OS alespň v mezích slušnosti fungovat správně. Tuhle "slušnost" u Vist jaksi postrádám.

Proč někdo vůbec napíše a prodává OS, který jen pro svůj vlastní chod zabere 2x víc paměti, než jsem měl na svém stolním PC (na kterém byl WinXP)? Po 2 letech jejich používání mohu říci, že na mě působí nekoherentně a hlavně nestabilně.

A teď tedy můj dotaz:

Jak je mohu smazat? Zničit ? :) Nebo třeba nahradit jiným OS....

Zkoušel jsem rozdělit disk na 2 jednotky (C: /H:), jednotce H: vymezil požadovanou velikost (4 GB) a nabootoval z instalačního CD WinXP s tím že ho na jednotku H: nahraju a budu mít na PC tedy alespon alternativu...
Nešlo to..bootování skončilo tím, že z "bezpečnostních důvodů byla instalace WinXP ukončena". CHKDSK /F nic nenašel, viry taky asi nemám, takže to na mě působí tak, že tuto instalaci asi blokuje již samotná přítomnost Vist (resp. nějaký systémových souborů na disku...:?? )

Pokud někdo víte, jak by šel tento problém s Vistama vyřešit - a to radikálně (klidně smazáním celého OS + instalace WinXP), prosím poraďte. Díky..:)

The battle has just begun


(odpovědět)
android | 158.194.29.*14.6.2011 19:37
re: Zničení Windows Vista#
Tak pro řešení tvého problému bych využil LiveCD nějaké Linuxové distribuce (například Ubuntu), které bych si nabootoval, a přes něj naformátoval celý disk na NTFS.

----------
We are the pilgrims, we shall go always a little further.
(odpovědět)
The_M | E-mail14.6.2011 19:52
re: Zničení Windows Vista#
Jak říká The_M, nabootovat live ubuntu a zformátovat :-), popř. zálohovat data.

To jak si stěžuješ na OS mi přijde malinko úsměvné - výběr jaký OS zvolíš je čistě tvá volba a navíc dnešní distribuce např. ubuntu jsou už v takovém stavu, že je v grafice dokáže používat i uživatel co přešel z win. By the way alespoň s tím něco děláš, narozdíl od tisíců lidí co jen nadávají :)
(odpovědět)
14.6.2011 20:56
re: Zničení Windows Vista#
Tak, tak. Stěžovat si dneska umí každý. A jak psal kdosiodjinud, tak Linuxové distribuce nejsou zdaleka již jenom pro geeky a nerdy :-) A navíc, umí lépe zacházet se systémovými prostředky (dle mých zkušeností). Například kde Windows 7 si po startu bral kolem 650-700MB RAM, tam Ubuntu s GNOME si brylo něco mezi 200-250MB. A pokud si pohraješ se systémem a odladíš si ho, tak se dá dostat i na necelých 100MB (také vlastní zkušenost). Přidej si k tomu, že na fóru dané distribuce (u nás je asi nejlépe zastoupeno ono Ubuntu) ti rádi poradí (nikdy jsem neměl problém; samozřejmě za předpokladu, že se nechováš s prominutím jako hovado).

Doufám, že tímto příspěvkem nerozpoutám nějakou FlameWare :-)

----------
We are the pilgrims, we shall go always a little further.
(odpovědět)
The_M | E-mail14.6.2011 21:51
re: Zničení Windows Vista#
Vítám tě v klubu nepřátel Windows Vista :D Já když jsem visty uviděl poprvé, neváhal jsem ani minutu. Stáhnul jsem a následně kompleně přešel na první linuxovou distribuci, co mi přišla pod ruku (Debian) a nikdy jsem nelitoval. Za zkoušku nic nedáš. Pokud si chceš se systémem trochu vyhrát tak doporučím debian a pokud ne tak zmiňované ubuntu.

----------
Dal bych všechno co vím za polovinu toho co neznám.
(odpovědět)
Taypan | E-mail15.6.2011 0:14
re: Zničení Windows Vista#
nechci si stezovat, naopak chvalit, diky Windows Vista jsem se konecne donutil kompletne switchnout na Linux :)
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP15.6.2011 7:06
re: Zničení Windows Vista#
Děkuji za radu. Nejpreve bych chtěl reagovat na kdosiodjinud a The_M ... Jak jsem v příspěvku psal, možnost volby jsem moc neměl. Většina notebooků měla předinstalované právě Visty, protože ty letěly. Když jsem po prodejci chtěl aby mi tam dal XP (který bych si ale musel zaplatit !!) tak říkal že by s tím potom byly jen problémy....
Radíte mi zde bootovat z CD s Linuxem. No ale jak víte, že to půjde? Psal jsem, že jsem se pokoušel nabootovat z CD S WinXP a nešlo to.:( Vyzkoušet to můžu, ale pokud vím, stejně to nepovede ke smazání Vist. Ten Linux mohu pouze nahrát na jednotku H: (viz. první příspěvek), Pochybuji, že se Visty nechají dobrovolně smazat pomocí obyčejného freewarového CD s Linuxem a instalačka WinXP by to nesvedla..:(

Někomu zde přišlo úsměvné, že nadávám na Visty.
Člověk má vždycky možnost volby a můžu teď hned vstát od počítače a jít si prostě koupit nový notebook s WinXP nebo 7kama. Ale jde mi spíš o princip. Nechápu proč vůbec někdo takto nekvalitní OS vymyslí, napíše a pak prodává jako velké vítězství dělnické třídy..:)




(odpovědět)
andoid | 195.39.54.125/192.168.1.*15.6.2011 9:38
re: Zničení Windows Vista#
LiveCD s Linuxem ti urcite pomuze a Visty s nim bez problemu premazes.
pres fdisk smaz vsechny vytvorene partitions, nasledne muzes vytvorit nove a pomoci mkntfs je naformatuj na NTFS.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP15.6.2011 11:13
re: Zničení Windows Vista#
Jen bych podotkl, že pokud si nechceš hrát s terminálem (příkazovou řádkou), tak v LiveCD Ubuntu je obsažen plně grafický nástroj Gparted. Ještě bych ti doporučil, abys sáhl raději po LiveCD verze 10.04, jelikož v aktuální (11.04) je nové grafické rozhraní, které by tě možná mohlo trochu plést (ze začátku :-)).
Proč si myslím, že "freeware" (přesněji open-source) Linux zvládne něco, co placené Win XP ne? No už jenom třeba proto, že Windows jsou obecně nepřátelské vůči jiným OS (například nainstalovat Windows k již existujícímu jinému OS je téměř nemožné, zatímco Linux něco takového neřeší, přizpůsobí se a na disk Windowsům nesahá).

----------
We are the pilgrims, we shall go always a little further.
(odpovědět)
The_M | E-mail16.6.2011 16:28

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode