Dosovani

HackForum

Dosovani#
Cauec mastri :)

V posledni dobe sem na soomu cetl hodne o tom ze se dosuje a ctel jsem se zeptat co to vlastne je. Sice jsem cetl ten clanek DoS&DDos ale ten nevystihuje primo problematiku dosovani. Nechci po nikom navod jak se to dela :) a ani to vedet nepotrebuji ale chtel bych vedet v cem to spociva atd..

A taky by me zajimalo jak nekteri zvas k tomu prisli ? Jestli jste na to prisli samy nebo jste si taky nekde o tom precetli clanek atd.. :))) THX
(odpovědět)
Luk-4S18.2.2006 14:41
re: Dosovani#
DoS ( denial of service ) a DDos ( distributed denial of service ) spociva v zasilani ohromneho mnozstvi paketu na dany stroj ( napriklad ping flood ) a tim zahlceni linky stroje nebo pretizeni serveru ... legalni uzivatele se pak nemohou dostat na sluzby serveru ... napriklad http, ftp atd...
(odpovědět)
damien18.2.2006 14:52
re: Dosovani#
Na Wikipedii je pekny clanek - [link] .
(odpovědět)
Bones | E-mail | Website18.2.2006 15:38
re: Dosovani#
cituji co sem kdysi nekam napsal pro laiky:

Další krásná (a často až moc jednoduchá) metoda. Slouží ovšem především k ničení a škodolibé radosti. Použitelnost této metody pro únik informací je malá, ale i tak dosování nějakého serveru dokáže potěšt. (především uživatele onoho serveru) Co to ale to dosování vůbec je? To nám prozradí už samotný název. Dentital Of Service (odepreni sluzby). Jedná se tedy o (dočasné) vyřazení nějaké služby (nebo celého serveruu) z provozu. Příklad: dejme tomu, že si nějaká náš kamarád zprovozní ná svém Pentiu 4 server a ukazujé nám svoje php scripty. A dejme tomu, že tam má i nějakou stránku, nad kterou si jeho php server (+ třeba mysql) nepatrně zapřemýšlí a ukáže nám dejme tomu fatal error. To je ideální, protože zátěž ze strany klienta je mizivá, zato na serveru nějaká je (i když třeba malá). No jo, ale co se stany když si tuto stránku otevřeme a položíme kamínek na F5? Naše zátěž se podstatně znásobí, ale protože měla malý základ, dá se to přežít. Jeho zátěž se sice neznásobí o tolik, ale i tak dosáhne takových hodnot, že ho přetíží. A to my chceme. Dokonce jsem zjistil, že touto primitivní metodou jdou dosovat i takové stránky jako SooM.cz, přesněji se dosuje jen jeho mysql, ale to na vyřazení ho z provozu stačí. Tato metoda dosování není samosebou jedinná. Další metoda je třeba Ping of Death. Využívá klasického pingování, ovšem s pakety jejichž velikost přesahuje serverovou MFU a následné fragmentování server dožene k přetečení bufferu. Pokud chcete znát i další a mnohem zajímavější metody dosování, zagůglujte si. Ještě snad jen vysvětlím, že pokud někde uvidíte napsáno DDOS, nejedá se o překlep, ale o zkratku Distributed Denital Of Service, tedy DOS z více klientů najednou.
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873318.2.2006 15:47
re: Dosovani#
Az se dostanu ke svymu PC (nejpozdeji v pondeli), tak to opravim a kdo se od te doby pokusi techto skriptu pro hodnoceni zneuzit, vyhraje od SOOM.cz nekompromisne ban!
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP19.2.2006 0:49
re: Dosovani#
lol to abych se zacal bat... jak to chces osetrit? prez ip nebo jenom prezdivku ?
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873319.2.2006 17:54
re: Dosovani#
lol "jenom prezdivku" to jsi TY ta tvá jenom přezdívka...
(odpovědět)
>>0<<19.2.2006 19:13
re: Dosovani#
Bat se zacit muzes, ono te to omrzi, az sem budes muset chodit pres nejakou pomalou proxy =)
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP19.2.2006 20:22
re: Dosovani#
chtel sem odpovedet driv cosi o tom ze kdyz si neumis vybrat dobrou proxy tak je to na hovno, ale rozmyslel sem si to behem ty doby co byl soom zrovna dosovanej =) (mnou ne, ja uz to davno nedelam)
(odpovědět)
dayvee | Website | ICQ 26899873319.2.2006 22:02
re: Dosovani#
Skoda =) njn, ja si proste cesky proxy nevybiram.
btw dneska se na to DOSovani podivam.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP20.2.2006 13:26
re: Dosovani#
Uz mnohokrat se stalo, ze jsem chtel zavitat na soom a napsat nejaky zajimavy clanek, jenze skoro pokazde byl soom zrovna pod utokem typu DOS, takze tim skodite vlastne sami sobe a to ze pry clovek co rozumi dobre PC ma vysoke IQ, to si ted myslim ze nas co tomu rozumime tady na soomu moc neni.

Ale jsem rad aspon za ty frajirky typu cCUMIN Emkei a dayvee. (+ taky nekteri dalsi, nevim nicky) ten zbytek by to chtelo nejak omezit, napr. aby mohli na soom cumet jen 10 minut (nasel jsem navod jak udelat docasne session), nebo udelat neco podobneho, protoze oni jinak delaji kraviny.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website20.2.2006 14:06
re: Dosovani#
Jde to omezit i jednoduseji, ale jak to udelam, rikat samozrejme nebudu.
btw do tech clanku o DOSovani by mel nekdo dopsat par vet o tom, jak se k DOSovani stavi hackerska komunita, protoze ty lamy to ocividne nevedi.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP20.2.2006 16:02
re: Dosovani#
z mojho uhla pohladu - dosovanie je posledna moznost ...
(odpovědět)
emiron20.2.2006 18:44
re: Dosovani#
DOSování je z pohledu hackera mocný nástoj, ale opravdu se využívá k jinému účelu než k lameření. DOS útok se používá v případě, že potřebujeme zrestartovat stoj, na který jsme předtím uložili do autorun lokací spuštění našich kódů. Pokud zahlcení stoje vede k jeho restartu, pak docílíme žádaného. DOSování se také s úspěchem používá v případě, kdy se vydáváme za DOSovaný stroj a nechceme aby nám zasahoval do našich plánů. Proto jej tímto způsobem nachvíli vyřadíme z provozu, aby nám naše plány nemohl kazit.
Prostě, hacker dokáže DOS útok využít elegantněji než k blokování webů...
(odpovědět)
.cCuMiNn,20.2.2006 19:16

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode