The New Pirate Generation

HackForum

The New Pirate Generation#
Na prani emkeie jsem clanek smazal a davam pouze link: [link]

Ps: tohle nema cenu, ten clanek je zajmavy, volne siritelny a tady ho nikdo cist nebude..
(odpovědět)
Bystroushaak | E-mail | Website | PGP24.7.2009 22:52
re: The New Pirate Generation#
Tak komu uz je 18 a pujde k volbam, komupak hodite hlas? :-)
Ze by jedna z mala stran, ktera jeste neni prolezla korupci, jeji stranici nejsou byvali komuniste a nejde jim v prvni rade o korytka? Navic zajimavy pravicove orientovany program a hle, hned je tu volitelna strana ;-)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t25.7.2009 13:47
re: The New Pirate Generation#
JACK SPARROW IS BACK MAFAKAZ
(odpovědět)
Aton | Website25.7.2009 20:52
re: The New Pirate Generation#
Kdyz nemas co rict tak se neztrapnuj, ale mlc.
(odpovědět)
Bystroushaak_ | 85.70.61.*25.7.2009 21:27
re: The New Pirate Generation#
s dost vecmi v uvedenem clanku nesouhlasim, ale jinak se mi libila trefna prirovnani.
2pr0ph3t: osobne ceskou piratskou stranu volit nebudu, je to zatim az prilisna minorita. navic ne se vsemi jejich nazory souhlasim. v rozhovoru pro zive.cz jsem se napriklad nestotoznil s negativnim nazorem k omezeni komentaru na serverech tn.cz a novinky.cz. staci se rozhlednout kolem sebe, co za <pardon>idioty</pardon> prispiva v diskuzich na verejnych portalech a nici tak jejich povest. nemyslim si, ze by internet mel byt az tak svobodnym mediem (porad jej za medium povazuji), protoze jsou lide jednoduse hlupaci chovajici se v domnele anonymite jako hulvati. program piratske strany podporuji, libi se mi, ale nemuzu se ubranit nevidet v nem jasne znamky naivity. mozna se ale mylim (v coz doufam) a ceska piratska strana je vazne tak ambiciozni, jak se tvari. ja ji presto v blizicich se volbach nepodporim...
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP25.7.2009 22:51
re: The New Pirate Generation#
Kdyz ne ji tak koho? Nenasel jsem nikoho kdo by sliboval neco na cem mi zalezi. Jiste snahy o vlastni stranu jsou sice taky kolem stranky [link] , ale s nima souhlasim jen v par bodech. Piratska strana sice neni dokonala, ale prozatim neni zkorumpovana a prinasi vyzvu, nadeji na zmenu. Je mi jasne ze driv nebo pozdejc v necem zklame, ale kdo ne?
Navic, jsem paranoik a myslim si ze situace na internetu se muze jen zhorsovat (cenzura [je jedno za jakym ucelem tu technologii vytvori, stejne to nakonec pouzijou proti lidem - viz iran, cina a podobne], plosne logovani, odpojovani bez soudu atp..) a je zapotrebi najit nekoho kdo proti tomu bude bojovat i kdyby jen proto abych se svym detem (nebo sam sobe) jednou mohl podivat do oci a rict; "Aspon jsem se snazil, neco jsem proti tomu udelal".

Sry za zmatenej post, ale vzhledem k tomu jak je pozde uz nezvladnu psat moc smysluplne :>
(odpovědět)
Bystroushaak_ | 85.70.61.*26.7.2009 3:17
re: The New Pirate Generation#
Prave jak rekl Bystroushaak - kdyz ne ji, tak koho? S programem zadne strany se nestotoznuji ve vsech jeho bodech.

Emkei: je pravda, ze ty diskuze jsou od te doby daleko citelnejsi. Ale prispiva tam mizive procento lidi, kteri tam chodili drive. Na druhou stranu- provozovatel kazde diskuze ma pravo si s ni delat co sam uzna za vhodne a proto ani ja s timto bodem nesouhlasim.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t26.7.2009 15:55
re: The New Pirate Generation#
On ten článek téhle straně neudělal moc dobrou službu, ačkoliv to tak autor mohl myslet. Nicméně je asi budu volit. Nepochopím lidi kteří, ač s němi souhlasí, je nejdou volit protože jsou minoritní. Tohle si řekně pár stovek lidí a tím ztrácí alespon to jedno procento. Je mi to asi nejbližší strana tak jen doufám že nedopadnou jako Zelení...
(odpovědět)
Majky8_ | 212.96.165.*26.7.2009 18:56
re: The New Pirate Generation#
Bez výstřelů z Aurory vznikla mezinárodní pirátská Internacionála zaměřená proti samé podstatě kapitalismu – zisku neopodstatněného prací, ale pouhou držbou statku, zaměřená zejména proti americkým filmovým studiím a nadnárodním nahrávacím korporacím.

-

přečtěte si, jak jde dohromady kapitalismus a dnešní zákony o patentech a duševním vlastnictví ... Já od politické strany potřebuji silné myšlenkové zázemí. Což této opravdu chybí.

(Kapitalismem myslím kapitalismus, po vzoru Hayeka nebo Friedmana, ne to zřízení, co funguje ve světě dnes...)

Jen pro zajímavost. Jeden z předních zastánců kapitalismu (a libertarianismu) v Americe - Milton Friedman - jednou řekl jinému politikovi (přibližně):

Friedman: "Proč nemáš svoji webovou stránku? Mohl by jsi tam dát ty svoje eseje..."
2. Politik: "Počkej, dyť by mi je okopírovali a ukradli""
Friedman: "No samozřejmě, že by je zkopírovali! A to by bylo dobře, že by je zkopírovali! Protože jedině tak budou tvoje myšlenky pracovat!"


Píšu toto, protože 90% z vás si myslí, že patenty jsou ideologickým výplodem kapitalismu - právě naopak...
(odpovědět)
mr.Crow. | 213.211.34.*26.7.2009 20:39

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode