Windows - CRON

HackForum

Windows - CRON#
Situace se má takto - potřeboval bych doporučit nějaký šikovný program - popř. jestli se to nedá realizovat přímo v tom co je ve Win implicitně dostupné... mám v popisu práce vytvářet pravidelně zálohy účetního software Pohoda ve firmě. Vzhledem k tomu že se teď celé účetnictví bude přesouvat jinam, musím zálohovat častěji kvůli těm čachrům co s tím dělají. Častěji znamená každý den. Pohoda běží ve Windows emulovaných na Mac. Dosavadní situace je taková, že účetní obvykle po skončení práce vytvoří zálohu na síťový disk, který je vlastně nasdílený adresář Mac. Odtamtud se to automaticky spouštěným sh v cronu zapakuje, překopíruje do složky zálohy a z disku se smaže. Odtamtud je to automaticky zálohováno do Time Capsule, takže bych řekl - relativně bezpečno. Problém je že účetní je ve firmě jednou za týden a já musím zálohovat každý den - tj. musím tam chodit každý den. proto mě napadlo zda-li neexistuje nějaký šikovný zálohovací software pro Windows, který by databázový soubor Pohody zapakoval (protože přesně to je to co Pohoda dělá při zálohách) a přesunul na síťový disk, kde by se o to už postaral Mac. Mělo by jít o variantu která není placená. Díky.
(odpovědět)
_D@N | 90.176.192.*6.1.2009 16:50
re: Windows - CRON#
muzes si udelat davkovy soubor spousteny automaticky kazdy den pomoci prikazu 'at'. k "zapakovani" muzes vyuzit napr. WinRAR, ktery lze ovladat z prikazoveho radku, tedy i z davkoveho souboru.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP6.1.2009 17:31
re: Windows - CRON#
Tak to je moc xD On chodi do prace (kde ma napln prace/v popisu prace "vytvaret zalohy" xD .. to ma snad delat sam PC, ne? xD), aby udelal jedno copy xD To je moc tohle..

Vzpamatuj se s tou svoji pohodou na Macu, vzdyt je to to same.. Od tebe se tu neslysi skoro nic jineho..

A tohle je snad jasne, to se da vyresit nekolika zpusoby, batak je ten nejprimitivnejsi.

Teda.. mate to prekombinovane, mit cloveka, aby delal rucne backupy, mit Win app emulovanou na Macu, kde se s tim delaj cachry, to mi vazne hlava nebere, to je hodne mimo xD Nekdo si holt muze dovolit luxus no. Sekretarku pro zapinani PC, dalsi pro vypinani PC a nekolik ajtaku (pro ukladani, editaci textu...) xD

Sorry, rejpnout jsem si musel, tohle uz je jak v Kocourkove ...

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail6.1.2009 19:03
re: Windows - CRON#
Nahodou s batakama byla kdysi prdel :D
(odpovědět)
__( | )__. | 213.151.78.*6.1.2009 21:15
re: Windows - CRON#
Podle mě kdyby Win nejely na emulátoru, polovinu věcí bych tady neřešil. Ale prostě jedou a protože mám úkolovou mzdu, vyhovuje mě to ;), jinak dík za rady.
(odpovědět)
_D@N | 89.190.44.*6.1.2009 22:43

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode