Střední pro kiddie (lame)

HackForum

Střední pro kiddie (lame)#
Ciao,
PRVNĚ - Někteří možná budou zděšeni co to sem sakra leze za děcka... Každopádně ->
Nebudu nic namachrovávat - jsem mladší a né dospělej...
Končim základku a plánuji další vzdělání...
Vzhledem k tomu že mé dosavadní znalosti ZŠ (matika, cj, chemie, fy) jsou, díky opravdu ubohému vztahu žák<>učitel, velmi mizerné a proto pochybuji o gymnáziích (ač by nebylo špatný)...

K PC mám ale vztah velmi kladný a rozhodně né v ohledu hraní her jako někteří moji vrstevníci. Zajimám se o programování, sítě, zabezpečení a IT celkově. Též by mě bavilo asi i programování processorů a studie vztahu SoftW-HardW.
Jenže - jsem z PRAHY a chtěl bych se proto zeptat, zda-li nevíte a nemáte zkušenosti s nějakou školou (gymplem) zamerenym na IT etc. A zaroveň takovou, kam neni těžký se dostat. (jo, uznávám -> kdo z teenagerů by na ní pak nešel => trochu praštěná kombinace...)

Každopdáne dík...
(a este jednou sorry za to ze to pisu na SOOM)
(odpovědět)
n00bl337 | 86.49.107.*24.11.2008 17:53
re: Střední pro kiddie (lame)#
co se podivat na google nebo na seznam? kazdy chodi na jinou skolu a pro nej je ta jeho ta nejlepsi...
(odpovědět)
__( | )__ | 213.151.78.*24.11.2008 23:28
re: Střední pro kiddie (lame)#
Nj, to je fakt ale ja bych prave radsi aby nekdo strilel tipy na skoly a ja si pak mohl jednotlivy skoly gůglovat a vybrat si... ;)

(odpovědět)
n00bl337 | 86.49.107.*25.11.2008 17:27
re: Střední pro kiddie (lame)#
taky omluv mou narazku, ale neda mi to...
Zajimám se o programování, sítě, zabezpečení a IT celkově.
- programovani - frontpage? :D
- site - jojo, Internet Exploder
- zabezpeceni - Wista + WinDefender + WinFW
- IT celkove - "kamos ma lepsi pc nez ja :("

Zajimalo by me jestli neco vis o programovani procesoru... Kdyz programujes, tak v cem, a ukaz co. Jo a btw, uz sem celkem v tom mym OS dodelal stabilni jadro. Umi cteni z disku (zapis bohuzel ne :( ), exekjut aplikaci i s parametry (argumenty), prochazeni slozkami... A jeste asi poznamka, ze uz na serialu Tvorime OS nejspis makat nebudu... Kdo ma zajem v tomto OS pokracovat, nechte se mi ozve na ICQ/jabber (na mail chodim jednou mesicne, tak tam prosim ne ;))

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89525.11.2008 10:53
re: Střední pro kiddie (lame)#
Achjo, ted si me fakt zklamal DjH...
Když hledam střední tak sorry ale fakt doma neprogramuju procesory (ale rad bych se k tomu dostal) ač jsem o tom už dost slyšel...
FRONTPAGE nemá s programováním nic společnýho...
S těma drobnějšíma "webovejma" jazykama je to základ php+mysql a pak hypertext -> html&css - dále trochu JS.
Dále docela python, trochu všemožný céčka a jinak základy celkove... Ted budu cist P. Töpfera o teorii programovani...
Nevim co sem tahas IE, jestli to ma bejt narazka na moje lamerstvi tak jsi vedle, stejne tak jako s vistama. Mam na pc OpenSUSE a Xp.
(jo a nebudu se ani ptat jak zjistit IP nebo jak cracknout heslo do mailu ;])
To je trochu OT, ono jim to na ty skole bude asi bohuzel stejne jedno...
Takže díky za reakci, pokud bys mi vedel co doporucit budu rád...
(odpovědět)
n00bl337 | 86.49.107.*25.11.2008 17:55
re: Střední pro kiddie (lame)#
no sry hej, me to jenom nedalo :), podle prispevku soude sem si hned myslel ze s PC aspon "neco malo" umis. JInak ja sem na Obchodni Akademii obor IT v ekonomice, celkove nuda, ve 3taku se bere C# ale jinak mame penou tridni a ucu na AJ, takze asi tak xD

----------
..:@]> [link] <[@:..
(odpovědět)
DjH | E-mail | Website | ICQ 319-960-89526.11.2008 18:32
re: Střední pro kiddie (lame)#
Prahu moc neznám, ale v Brně bych ti mohl pár škol doporučit, Olomouckou, Čichnovu a Purkyňku. Pokud máš zájem o bližší info ozvi se, ale ne každýmu se líbí život na intru... Zejména Purkyńka s intrem přímo spolupracuje a je to od školy kousek.
(odpovědět)
_D@N | 195.113.151.142/192.168.205.*25.11.2008 11:27
re: Střední pro kiddie (lame)#
Dík...
neco si o nich zjistim - popřípadě sem napíšu, jo?
(odpovědět)
n00bl337 | 86.49.107.*25.11.2008 17:33
re: Střední pro kiddie (lame)#
Bez na jakoukoliv a uc se jako konicek, ac to ma sve nevihody a ptrebujes k tomu hodne dobrou moralku
(odpovědět)
TOMASOO | 89.185.232.*25.11.2008 14:10
re: Střední pro kiddie (lame)#
Zkušenosti mám s SPŠE v Ječné. Dostat se tam je jednoduché, žádné přijímací zkoušky, záleží na prospěchu ze ZŠ (jako dneska skoro všude). Pro mě je ta škola hračka, ale nadruhou stranu musím říct, že spoustě spolužáků dělá problémy. Nevím co by si chtěl ještě slyšet, takže napíšu snad jen to, že tě nikdy nikdo nic nenaučí - pokud se chceš věnovat programování, etc., tak studuj doma, ve škole se hovno naučíš. Jo a ještě taková malá poznámka...na téhle škole se v předmětu Programové vybavení učí už od samého začátku C# (k jiným jazykům se dostaneš nejdříve ve 3. ročníku - myslím, že tam pak je Java a C/C++...)...(komentovat to radši nebudu, obrázek nechť si každý udělá sám).

Kdyby si chtěl ještě něco vědět, tak se ptej, pomůže ti to.
(odpovědět)
.-d00b.- | 88.103.71.*25.11.2008 15:35
re: Střední pro kiddie (lame)#
ted jsm tam byl na "dni otevrenejch dveri"...
je to jedna z variant kde bych to asi zvladal :)
(hele vysvetli mi proc mate na naslapanejsich kompech DOS a na tech horsich wokna?!) jinak tvoje zkušenosti jsou dobry teda? doporucil bys ji?

samozrejme ze se programovani venuji doma ale chci aby i skola byla takhle naklonena ;)

Dík...
(odpovědět)
n00bl337 | 86.49.107.*25.11.2008 17:31
re: Střední pro kiddie (lame)#
Těžko ti budu něco doporučovat, když neznám ostatní školy (respektive znám jen z doslechu), to by moc objektivní nebylo. Mě osobně se tam líbí.

Co se týče programování, tak si ale myslím, že moc dobře zvládnuté není. Už jen tím, že začínáš C#, pokračuje to tím, že se "jede" strašně pomalu, takže za celý 1. ročník se tak akorát naučíš procházet pole a hledat v něm největší prvek :-D. Chtělo by to ještě někoho, kdo chodí např. na SPŠ Křižíka, aby poreferoval o této škole, třeba má lepší úroveň.
(odpovědět)
.-d00b.- | 88.103.71.*25.11.2008 18:17
re: Střední pro kiddie (lame)#
Pokud vim, Krizikova ma slusnou uroven..

Na zamereni skoly uplne kasli. Vyber si nejakou s nejvetsim poctem dobrych ucitelu a hlavne nejakou lehci, aby te zbytecne nezatezovala a nemusel si se s ni zbytecne srat a mohl si delat sve veci. Ve skole se stejne nic poradneho z oblasti IT nenaucis. Skoly v teto oblasti zaostavaji (stredni a zakladni urcite), takze vybirat si tam dle oboru je k nicemu.

Nejvic se naucis sam, protoze i v te nejzamerenejsi IT SS se naucis maximalne zaklady a to nejlepe od ruznych prog. jazyku a jeste k tomu blbe, takze dohromady neumis nic.

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail25.11.2008 18:38
re: Střední pro kiddie (lame)#
Sem na tom stejně jako ty taky něco vybírám zkus www.ssps.cz nebo tu Křižíkovu,která je ovšem Elektrotechnická,ale maj tam i obor PC systémy.Nebo zkus tu Elektrotechnickou v Ječný nevim jak se jmenuje,je ale dost těžká.
(odpovědět)
Daidalos | E-mail | ICQ 426-909-58526.11.2008 16:46
re: Střední pro kiddie (lame)#
Jojo, v Ječný jsem byl - neni to nejhorší ale úplně se mi to tam nezdálo... SPSS - tam se zajdu podivat - to by mohlo bejt asi docela dobry... a Křižíkovou myslíte co? nějak sjem to nevygůglil... Takovejch věcí se jmenuje *Křižík*...
(odpovědět)
n00bl337 | 86.49.107.*27.11.2008 0:20
re: Střední pro kiddie (lame)#
<vylev>
Zapominate na to, ze IT neni jen programovani. Vyber si takovou skolu, ktera bude mit trochu zamereni na IT, ale neodserou to kvuli tomu ostatni predmety. Utikat od vseobecnyho vzdelani jen proto, ze jsi lenoch, je totalni kravina. Neni nic horsiho, nez lidi, kteri neumi nic nez jen svuj obor a ve vsem ostatnim absolutne plavou. Navic na stredni te stejne z oboru nauci velky kulovy, takze vysledek bude, ze vlastne nebudes umet poradne nic. A na VS uz to pak ani nezkousej ;-) Lidi s vseobecnym vzdelanim te u prijimacek prevalcuji.

Osobne jsem dal prednost gymplu, kde jsem se zameril predevsim na Informatiku (jojo stala za kule), matematiku (diky skvelymu uciteli jsem z ni umel dost) a anglictinu (bez ktere si dneska ani neskrtnes. Diky skvele ucitelce jsem to dotahl az do ruznejch soutezi v anglicke konverzaci a podobne).

Pokud chces abys v dobe mezi zakladkou a VS ziskal znalosti programovani, tak nejlepsi moznost je se to naucit sam. Ve skole se to vzdycky bude probirat tak, aby to zvladali i pomalejsi. Uci to lide, kteri casto sami maji velice pofiderni znalosti z oboru, pripadne jsou jejich vedomosti znacne zastarale (ukazte mi stredni, kde se uci napriklad Java trochu na urovni). Nikde neziskas tolik informaci jako z knizek a z kvalitnich webovych stranek.

Howgh.
</vylev>

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t27.11.2008 13:03
re: Střední pro kiddie (lame)#
<vl. zkusenost + zkusenosti par dalsich>
prakticky je jedno, na kterou skolu jdes.. Pokud se danymi obory na skole nezabyvas i v budoucnu, stejnak je - az na par chytlavych poznamek - zapomenes.. Co myslis, ekonomii zatim umim dobre, protoze ji prakticky vyuzivam, IT a CADy taky. CISCO take.. Ale co takove determinanty a matice? Vyuzivam je v praktickem zivote? A co takova stavba kosti? Anebo poloha rek ve svete a v CR (brano uz i na ZS).. Zadnou z techto veci nevyuzivam prakticky, tak se proste v mozku neudrzi a pokud bych ji chtel ihned pouzit, musel bych si pamet proste osvezit, bez nahlednuti na postup bych ti proste matici nespocital.. Ani bych ti nevyjmenoval reky v CR (az na nejzakladnejsi).. Ackoliv to jsou celkem zaklady a vseobecne ucivo, neumim ho - a to jsem z danych predmetu mel dobre znamky.
</vl. zkusenost + zkusenosti par dalsich>

Proste je hovadina v dnesni dobe koukat na zamereni. Je treba jen koukat na to, aby tam byly predmety, ktere te uplne nevytaci apod. Proste jen nejake neutralni, ci kladne - rozhodne je blbost resit, nakolik ty predmety budes potrebovat do zivota, ci jak moc jsou "vseobecne" :D

<rejp>
je jasne ze vychvalujes tebou vystudovanou skolu.. Jak detinske.. Navic zase mluvis o Jave, dokazes mluvit nekdy o necem jinem.. Fakt uz ubohy.. Chapu, ze jsi ji unesen, chapu ze je to dobry jazyk. Proc ji ale proboha tahat do kazdeho postu?
</rejp>

S poslednim odstavcem souhlasim - o to jsem mluvil take uz ja ve svem postu.

O_o

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail27.11.2008 21:13
re: Střední pro kiddie (lame)#
Ta Křižíka je www.vosaspskrizik.cz .Šel tam kámoš a prej to celkem de,já tam budu podávat přihlášku,kdyby ses rozhod tam jit napis.
(odpovědět)
Daidalos | E-mail | ICQ 426-909-58527.11.2008 14:25
re: Střední pro kiddie (lame)#
Dík, možná to zkusim...
Jen tě opravim ->
[link]
;)
(odpovědět)
n00bl337 | 86.49.107.*27.11.2008 16:55
re: Střední pro kiddie (lame)#
2pr0ph3t: Souhlasím s tím, že by každý člověk měl mít i slušné všeobecné vzdělání. Ale vysvětli mi jedno, proč počítáš s tím, že bude chtít pokračovat na VŠ? Přijde mi, že bereš jako samozřejmost, že bude pokračovat na VŠ. No a pokud by dále nepokračoval, tak mě osobně přijde průmyslovka lepší.
(odpovědět)
.-d00b.- | 88.103.71.*27.11.2008 19:58
re: Střední pro kiddie (lame)#
Tak teda lidi který nechtěj pokračovat na vejšku... ;)
Nou flejm teda, ale i pokud považuješ IT vejšky za zbytečnost tak je jedno kam pudeš protože ty znalosti stejně musíš získat sám. A kdybys změnil názor, tak se ti všeobecný vzdělání bude hodit daleko víc, protože dneska spousta vejšek bere podle testů všeobecnejch studijních předpokladů (namátkou FI MUNI, která se mi docela zamlouvá). Sám chodim na gympl a 100% spokojenej určitě nejsem, ale zvládnout se to dá - prostě z většiny předmětů jedu na trojkách a zaměřit se snažim akorát na ma, aj+cj a informatiku, která tu ale, pravda, stojí za vyližprdel asi ještě víc než jinde (měl jsem holt smůlu a schytal tu nejhroší ze 3 vyučujících). Samozřejmě, mám docela často problémy s tím, že rodiče jaksi nedovedou pochopit, že "sezení u kompu" je produktivnější než učení se biologie a dějepisu (nicméně základy si pamatuju i z té biologie či chemie, takže to není úplně k ničemu).
(odpovědět)
CzErW | 77.237.140.*27.11.2008 21:27
re: Střední pro kiddie (lame)#
IT vejšky mi trochu zbytečnost přijdou. Možná je to tím, že nemám zatím takový přehled, ale to, co se tam učí se můžu v klidu naučit i sám. Je jasné, že např. pokud chceš být doktor (medicína), tak to se doma prostě nenaučíš i kdyby ses stavěl na hlavu (rozuměj např. chceš být chirurg), ale zrovna ty počítače se doma naučit můžeš. Toť můj názor, který nikomu nevnucuju, tak mi prosím nenadávejte a berte to s nadhledem.
(odpovědět)
.-d00b.- | 88.103.71.*27.11.2008 21:46
re: Střední pro kiddie (lame)#
to je pravda, ale dost ti to uceni ulehciho a prijdes tam na ruzne zajimave "praktiky" a metody.. Nedelaji tam zadny "luzeri", ale lidi, co tomu opravdu rozumi. Napr. na CVUT se uz opravdu dozvidas nove technologie (v programovani) skoro od zdroje (mas k tomu blize, nez public)..

Rozhodne to neni na skodu, navic studentsky zivot ;-)

Asi takhle, pokud chces podnikat a mas podnikatelskeho ducha, tak na vejsku prdni - je to jen zdrzovani. Pokud chces byt ale zamestnan u vetsich firem, tak se setkas i s ohledem na vzdelani (namitejte si co chcete, ze berou jen dle toho, co umite, ale u tech vetsich se uz opravdu radi i dle toho, kdo ma VS a kdo SS.. VS je proste obrovske plus u vetsich IT spol.).

Samozrejme se ti take hodi ruzne certifikaty (ktere neco znamenaji) - ja si planuji prozatim udelat mezinarodni CISCO a obycejny (k nicemu?) skolni (avsak oficialni) z AutoCAD 2D a 3D modelovani.

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail27.11.2008 23:34
re: Střední pro kiddie (lame)#
Jj je pravda, že hodně IT firem kouká na titul, takže k ničemu to také nebude. Samozřejmě ideální by bylo kdyby všude hleděli na znalosti a ne na titul, bohužel ne všude tomu tak je, přesně jak říkáš. Jak říkám, mluvit o tom moc nemůžu, ptž to nezmám, chodím teprve na SŠ.
(odpovědět)
.-d00b.- | 62.168.43.210/10.1.3.*28.11.2008 7:57
re: Střední pro kiddie (lame)#
Anonymous_: Neznam IT firmu, kde hledi na titul. Ja uz mohl delat rok u ceskyho Microsoftu, kdybych chtel, ale vzhledem k zasadam jsem tam nesel.

Cele to je pak strasne jednoduche. Clovek s talentem nepotrebuje zadnou skolu, zadny titul a presto se dopracuje na vrchol sve kariery klidne ve 20 letech.

Clovek bez talentu se bude do 30 let ucit na skolach a stejne skonci jako prumerny (vetisna) programator a tim jeho kariera konci.


(odpovědět)
__( | )__ | 213.151.78.*28.11.2008 13:37
re: Střední pro kiddie (lame)#
Pokud nechce jit na VS, tak je prumka asi lepsi. Stejne mu to ale skoro nic neda a drtivou vetsinu se bude muset naucit sam.
Pokud bych chtel jit na VS, tak dam prednost gymplu - protoze tam ti daji nejvetsi mozny vseobecny prehled ze vsech skol a IT prubezne studovat sam. To je podle mne nejlepsi moznost.
Dost casto mam z lidi pocit, ze jdou na prumku, protoze jsou to lempli a nechce se jim ucit. Pche.

__( | )__: Mne chteli taky vzit k Microsoftu. Hledali uklizecku. Mozna bysme se tam potkali ;)

Na skolach se uci tak 25. Na informatice asi tak 70% studentu zaroven se skolou i pracuje v oboru, takze bych se nebal, ze te VS v necem zabrzdi. Beru to jako bonus.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t28.11.2008 15:23
re: Střední pro kiddie (lame)#
pr0ph3t: No ja tam mel delat programatora. Nevim jak na me ziskali kontakt, ale nekdo si me pravdepodobne delsi dobu vyhlizel kvuli bravurnim znalostem a dovednostem kterymi jsem obdaren :) Vzhledem k zasadam, kterymi se ridim jsem je poslal diplomaticky do prdele =)
(odpovědět)
__( | )__ | 213.151.78.*28.11.2008 19:48
re: Střední pro kiddie (lame)#
To s tou uklizeckou byl vtip ;)
Koukam, ze ke tvym bravurnim znalostem nejak nepatri schopnost ovladat spravnou interpunkci ;-)

Jake zasady myslis? MS => nechci?

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t29.11.2008 0:04
re: Střední pro kiddie (lame)#
Jj, jedna carka mi utekla. Svine.
Zasada prosta -> MS nemam rad a nebudu delat nic proto, abych je v necem podporoval. Sice prachy nabidli pekny, to jo, ale proste ne :)
(odpovědět)
__( | )__ | 213.151.78.*29.11.2008 13:32
re: Střední pro kiddie (lame)#
Pro MS bych klidne delal, nejak s nema nemam problem. Firma jako kazda jina. Vsem jde v prvni rade o prachy :-)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t30.11.2008 14:47
re: Střední pro kiddie (lame)#
Měl jsem možnost mít přednášku s nejmenovaným pracovníkem MS -> podporování C#, vyzdvihování do nebes. PHP je prý k ničemu. V PHP sice stačí na nějakou věc jeden řádek a v C# 10, ale to prý je efektivní a lepší...a to nemluvím o předprogramovaných věcech. Na otázku, že do těch svých lépe vidím, mi přišla odpověď, že předprogramování je cesta k úspěchu a efektivitě. Na to, že v těch svých dokážu najít chybu a ošetřit rychleji, mi přišla odpověď, že MS chyby nedělá.
Nevím jak vy, ale já bych radši kolektiv, se kterým se více shodnu.
(odpovědět)
Rift_ | 212.96.190.*30.11.2008 21:36
re: Střední pro kiddie (lame)#
Nevim jak u C# (tim nevladnu) ale u Javy je vyuzivani predprogramovanych veci naprosty zaklad. Pri predstave, ze bych si mel vsechny funkce Java API, ktere vyuzivam, psat sam, tak se z toho zblaznim.
Mne obcas prijde, ze nekteri lide by si nejradeji napsali vlastni jazyk, vlastni prekladac, vlastni vsechny knihovny a vsechny funkce. Uz ale nevidi, ze tento zpusob je nepripustny, kdyz te zacne zajimat, jak dlouho u toho stravis. Pokud mas omezeny cas na dany projekt, tak je daleko efektivnejsi vyuzit predpripravene knihovny.

Uprimne - opravdu mas pocit, ze jsi lepsi nez programatori, kteri navrhuji a vyvijeji primo danou platformu? Nejak nemam pocit, ze bych mohl byt lepsi, nez vsichni ti lide, kteri stoji za pokrokem v Jave a pribuznych technologiich (neni to jen Sun ale diky OpenSource i cela verejnost).
Potom ovsem nevidim duvod, proc bych jim nemel duverovat a nevyuzivat to, cim se mi snazi usnadnit praci.

O tom, ze PHP je stary a dnes uz prekonany jazyk, se nema smysl hadat;-) Drive nebo zpodeji PHP skonci na smetisti dejin, kam uz pekne dlouho patri :-P
Viz napriklad [link]

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t30.11.2008 22:53
re: Střední pro kiddie (lame)#
Ja se tesim na dobu, kdy PHP zdechne a zacne se vyuzivat Ruby on Rails, ve kterem jsem videl udelane prenadherne veci.

Co se tyce programovani v PHP, tak dneska se uz moc neprogramuje od nuly, ale pomoci frameworku (Zend, CakePHP, atp..)

PHP davam jeste tak 4-5 let aktivni pouzitelnosti. Potom zacne byt nedostacujici. I kdyz zase se blizi PHP 6 :D

Rift_: Klauny z M$ komentovat nebudu ;)
(odpovědět)
__( | )__ | 213.151.78.*1.12.2008 0:38
re: Střední pro kiddie (lame)#
pr0ph3t: Ukazoval nám i předprogramovanou návštěvní knihu - a taky ty řádky kodu, kterými musel vše napravit. Zdálo se to trochu chaotické a proto ta otázka.
(odpovědět)
Rift_ | 212.96.190.*1.12.2008 7:16
re: Střední pro kiddie (lame)#
chodim na elektro prumyslovku a gympl je naproti, kdyz slysim od kamarada jak rika ze jim profesori vykladaji, ze kdyz se nechcou ucit, meli jit na prumyslovku, tak se mi chce smat. chtel bych videt nejakyho prumernyho klucinu z gymnazia s rovnym ksiltem, co sel na gympl, protoze je to moderni, jak zvlada nase technicke predmety, pokud chce nekdo jenom programovat tak je nakej ten matematickej gympl nejelepsi,ale pokud chce vedet neco o technice a jak to vsechno jaksi taksi funguje, no nemám slov.to co tedka gymnazia produkuji je totalni odpad, vzdyt nez tu skolu vylezou tak vedsinu informaci zapomenou,ale u me se predpoklada ze to co se jeden rok naucim dalsi vyuziju, nemluve o technickem zazemi ktery jenom tak nekdo doma nema, zatim vedsinu lidi co znam a studuji, tak jeste ani nevi co by chteli delat, coz je celkem k placi
(odpovědět)
321910 | 212.96.178.*1.12.2008 21:01
re: Střední pro kiddie (lame)#
Prumerna prumka je IMHO lehci nez prumernej gympl. Na gympl jsem sel, protoze pro mne predstavoval nejlepsi moznou volbu, naucil mne logicky premyslet a dal mi sanci naucit se matematiku na urovni, na ktere ji prumaci neumi (pravdepodobne to ale bylo hlavne diky nasemu vyucujicimu, kterej byl fakt do toho zazranej a od nas to vyzadoval taky, spousta holek to obrecela...).

Zapomenes vetsinu informaci z vetsiny skol, ktere udelas, to je o osobnim pristupu. Navic na maturitu se to stejne musis nadrtit vsechno, takze neni pravda, ze po stredni z ni nic neumis.

Obzvlast v te matematice neni mozne se neco naucit a zapomenout to, protoze se na to pozdeji vetsinou navazuje a jen pochopenim vseho a schopnosti najit v tom souvislosti z toho neco mas.

To co produkuje vetsina ceskych skol je totalni odpad. Uroven skolstvi dlouhodobe klesa a naroky na studenty jsou cim dal nizsi. Vyucujici casto nevedi co uci. Nejsou to odbornici, protoze ti by za takovy pakatel tuhle praci nedelali.

U nas ve meste to skutecne je tak, ze studenti, kteri nezvladaji gympl jdou na prumku, kam berou kazdyho.




----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t1.12.2008 21:27
re: Střední pro kiddie (lame)#
to vsechno neni jenom z moji hlavy, ale i z hlavy profesoru, kteri driv na gymnazium chodily a ted uci na prumyslovce, pokud ma nejake zamereni tak budis, ale pokud je to proste jenom obycelny ustav kde se uci ten takzvany obecny prehled, tak at se na me nikdo nezlobi, ale takova skola je totalne na nic, u nas se taky vyucuji hodiny jako, obcanka, chemie, dejepis, zemepis..., ale jak rekl jeden profesor:"zvolili jste si tezky obor a musite zvladnou to same v kratsim case + vase odborne predmety." a mel pravdu. taktez muzu rict ze nase skola studenty celkem dukladne pretridi a nevyposuti do sveta lidi kteri by na tom byli stejne jako kdyby byli na zs o ctyri roky vic, asi to bude skolaa od skoly jine jak to tu tak procitam
(odpovědět)
321910 | 212.96.178.*1.12.2008 22:49
re: Střední pro kiddie (lame)#
Mel jsem moznost porovnavat napriklad maturitni temata z CJ na prumce a na gymplu. Meli tam toho tak polovinu. Netvrd mi, ze na prumce se uci vsechno to co na gymplu a jeste neco na vic. To je totiz totalni kravina a moc dobre to vis.

Ja netvrdim, ze prumka je na nic. Ja tvrdim, ze na gymplu dostanes vseobecnej zaklad v takove mire, v jake ho na prumce nikdy nedostanes.

Pokud uz ted vis, ze chces delat urcitej obor a ta prumka ti umoznuje ho studovat uz behem stredni, nejspis je to docela dobra volba. Hodne lidi ale nekdy v 9 tride nema poneti, co z nich jednou bude. A sprasit si zivot tim, ze se zamerim na neco, o cem pozdeji zjistim, ze mne nebavi, to vazne neni umeni. A znam dost takovych lidi, kteri stravili 4 roky na prumce a pak prisli a rekli: "Ale mne ta technika vlastne vubec nebavi a nejde mi, ja chci jit studovat na VS nejakej humanitni obor." A vis kde jsou? V <|>.
Ber to takhle - z gymplu muzes jit na 99% VS skol. Prumkou si nektery odvetvi definitivne navzdycky uzavres. Diky tomu pro mne je a vzdycky bude:
gympl > prumka

To co rikal ten vas profesor, ze zvladate to same co na gymplu a dokonce v kratsim case, jsou tak mozna pohadky pro prumaky, aby se necitili menecenni ;-)


----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t1.12.2008 23:41
re: Střední pro kiddie (lame)#
Stejne se potkate za par let u lopaty, takze to mate jedno :D Skola Vas nezachrani.
(odpovědět)
__( | )__ | 90.176.138.*2.12.2008 7:30
re: Střední pro kiddie (lame)#
pr0ph3t: kazdy na to ma svuj nazor, nebudu se o tom chadat, ale zajimalo by me co udela student gymnazia, kdyz se rozmysli ze na VS nepujde

__( | )__ :to uz radsi nahodim financni politiku nasich opalenejsich spoluobcanu a necham ostatni at na me pracuji
(odpovědět)
321910 | 212.96.178.*2.12.2008 15:41
re: Střední pro kiddie (lame)#
__( | )__: Lopata uz je u mne tak nejak mimo misu;-)

321910: to co kazdej jinej student, kterej skonci stredni. Bud se o sebe postara sam, nebo chcipne hlady. Gympl mu aspon dava nejakou sanci, ze na ty VS uspeje ;-)





----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t2.12.2008 17:23

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode