Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !

HackForum

Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Hele lidi, ten soom je cim dal horsi, tady ve forech se resi porad to samy do kola, chodim sem teprve mesic ale presto, vite co jsem se zde naucil? HO*NO !

75% dotazu je jak hacknu tohle, jak cracknu tamto a informativni hodnota nasich/vasich odpovedi je tak 10%.

Vazne uz me to se*e, co kdyz by jsme napsali nejaky co nejvetsi tutorial na tema hacking? Kazdy z nas by mohl napsat clanek jak hacknout tohle, jak cracknout tamto a treba nektery z adminu by se staral o to, aby tam nic nebylo 2x, ...

Mohl by to byt 1 velky dokument, ktery se urcite dostal na 1. misto v TOP TEN.

Otazka je, mate chut psat tutorial o nektere z veci, kterou umite? Nebo vas bavi vic porad dokola vsem nadavat do lam a psat nic nerikajici kecy?

Osobne bych bral tutorial a jsem ochoten se do nej zapojit, vim ze tutorialu na internetu je hodne, ale neni tam zadny komplexni a moderni, cili odkazovat lidi na exploity je kravina a porad dokola radit jak zjistovat hesla je taky dost nuda.

Kazde heslo lze zjistit pomoci bruteforce/slovniku nebo jine metody, dale je zajimavy cracking/unpacking, ... o tom bych mohl napsat celkem dost.

Takze prosim vyjadrete se k tomu a doufam ze tuto myslenku nezatratite, jen se podivejte jaka je tu momentalne uroven prispevku a hlavne co se clovek z prispevku dozvi.

Kazdy z vas kdo je ochoten podelit se s ostatnima o sve znalosti, at sem napise !
(odpovědět)
--==[FReeZ]==--31.12.2005 3:43
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Jeste bych mel na adminy jeden technicky dotaz, co kdyz by se nezobrazoval u prispevku jen pocet odpovedi, ale takze Zobrazeno ?

Napr: Jak hacknout ... Zobrazeno 30 Odpovedi 7
nebylo by to tak lepsi? Osobne bych byl radsi a pridat jednu bunku do SQL table neni nic sloziteho, co vy na to? Ale spis odpovezne na tu touhu po vyssi urovni. Dik
(odpovědět)
--==[FReeZ]==--31.12.2005 3:51
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Tak s tim zacni ;-)
Plane reci o tom, ze by se melo sakra uz neco delat nemaji smysl, tech tu bylo uz dost, na zmenu musis jit s akcnim pristupem :-)
IMHO by bylo lepsi delat male clanky, resici konkretni problemy nez nejaky monolit, ve kterem se pak nikdo nevyzna...
A nejlip dokazes to, ze chces pomoct tim, ze se tu v nejblizsi dobe od tebe nejaky navod objevi (byt na primitivni problem, vzdyt nektere lamy se take ptaji na triviality). K dispozici mas UserTexts (tam muze prispivat kazdy registrovany), pokud budes dobry, dam ti prava psat normalni "velke" clanky a recenze.
(odpovědět)
Mage | E-mail | Website | ICQ 28569057731.12.2005 10:11
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
..."Kazdy z nas by mohl napsat clanek jak hacknout tohle..."
wow..:)mozna by jsi mohl vedet ze univerzalni navod jak hacknout tohle a jak hacknout tamto nemuze existovat,uz treba proto ze kdyz napises nejakej exploit tak ti na nej hned nekdo vyda opravu,tim chci rict ze kdyz budes rozebirat bezpecnostni chybu(y),tak to,po nejake dobe,nebude aktualni.Jinak zda se ti jako blbost odkazovat nekoho na exploit?jak jinak by ses trebas chtel dostat napr. nejakyho redakcniho systemu?nebo tak nejak(v pripade ze je to zacatecnik,je jedina cesta pro nej nejakej exploit z netu,protoze neverim tomu,ze by nekdo kdo polozi otazku typu jak hacknu tohle a tohle,dokazal najit chybu v nejakym systemu)?Jinak mozna sem pochopil spatne tvou myslenku,ale zajimalo by me jak by sis takovy MEGA tutor. predstavoval.
(odpovědět)
Anonymik31.12.2005 11:11
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Takze tady je dovysvetleni:
1. Odkazovat na exploit je blbost
jsem myslel tak, ze pokrocily pc nadsenec jako
ja a mnoho z vas neni zvedavy na exploity, ale
zajima se o alternativni reseni, ktere lze
pouzit VZDY. Napriklad vzdy lze pouzit
bruteforce na zjisteni hesla, nekdy je to vice
vhodne, nekdy mene ale VZDY je to cil k heslu
(samozrejmne ted neberu v potaz casovou
narocnost).

Zatimco exploit bude "zalatan" a uz nebude
fungovat.

2. Tak s tim zacni ;-)
Nebudu zacinat po nekolikate s necim, co bych
stejne na konec delal sam, kdyz nas zacne vic,
bude to OK, kdyz mam zacit sam, tak rikam NE

3. MEGA tutor
Predstavuji si ho tak, ze by jsme posbiraly na
internetu ty kvalitni navody vysvetlujici a
zobrazujici konkretni METODY hackingu.
Tyto posbirane "uryvky" by potom jeden z nas dal
dohromady do jednoho souboru, ten by se vystavil
v sekci download a v tom souboru by na konci
bylo napsano : "Znate jeste nejaky zpusob jak
hackovat, ktery neni zminen v tomto manualu?"

Byla by to proste sbirka, nebo chcete-li soubor
vsech kvalitnich clanku, vysvetlujicih hacking,
etiku, metody, co je legalni, co neni, proste
kompletni pruvodce zacatecnika i zkuseneho
hackera.

Vychazejme z toho, ze nikdo nevi vsechno a kazdy
zkusenejsi by mel co doplnit.

Tak co na to rikate? Jdete se mnou do toho, nebo
ne? Byl by to unikat, vrchol toho, co zatim
nabizi ostatni hackersky zamerene sajty, proste
TOP hackers e-book.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==--1.1.2006 1:02
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Jeste neco, napiste kdo z vas je pro Cesky jazyk a kdo by to mel radsi v Anglictine, hlavne chci vedet, kdo do toho pujde se mnou.

Protoze abych se tu sral sam od rana do vecera pro cizi uzitek, na to seru. Kdyz se budete srat s tim se mnou, tak to beru a bude to kvalitka.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==--1.1.2006 1:06
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
FReez;nic proti tobe,ale jestli davas prednost brutal force pred exploitovanim,tak nevidim dovod,nehlede na to ze kdyz budes chtit ziskat pristup k nejakym systemu treba pod rootema budes na jeho konto delat BFko tak ti to zabanuje IP a mas smulu(jestli namitnes pouzivat proxy,tak ja namitnu,ze muzou nastavit pocet prihlaseni povolenych na to koto treba za hodinu na 3 a tady si dovolim o BF SILNE pochybovat).Jestli se ti to chce delat,nemusi to byt spatny,ale myslim ze u trosku chapajicich lidi(tady bych pouzil tve vyjadreni "ze by jsme posbiraly na
internetu ty kvalitni navody vysvetlujici a
zobrazujici konkretni METODY hackingu.")by nemel byt problem to vyhledat na googlu(tady se samo nabizi to,ze by hledani pres google bylo mozna i rychlejsi,a ikdyby ne,tak by urcite nasel vic zdroju nez v tutorialu).Jo jeste k tomu ze exploity zastaravaji,to je pochopitelny,vetsinou kdyz ma neco chybu,musi se to opravit,ale proto se porad pisou nove a nove exploty a tudiz myslim ze srovnavat nabourani systemu pomoci BF a exploitace,je tak trochu "mimo misu"(a nemluvim ani o elegantnosti,zapnes jen script,nebo .exe a cekas na vysledek).Pak bych rad vedel co je podle tebe to alternativni reseni,ktere je podle tebe pouzitelny pokazdy kdyz nemyslis exploity.(Jinak prosim omluvte preklepy,ale je dost hodin,takze na to uz ani nevidim:) )
(odpovědět)
Anonymik1.1.2006 3:27
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Anonymik: bud jsem to napsal dost spatne, nebo dost spatne chapes.

Ja nechapu jak jsi dosel k tomu ze preferuji BF nad exploitaci, samozrejmne ze je to tak, jak rikas, bud BAN (v lepsim pripade) nebo docasne zablokovani daneho loginu, na ktery bych se BF pokousel pouzit, no kdyz uz by nahodou ten BF pouzit sel, tak by to trvalo strasne dlouho.

Jedna se mi o to, ze napriklad ten exploit bude casem zalatan, pouziti exploitu nalezeneho 3-ti osobou je to same, jako pojidani kolacku.
Nic se z toho nenaucis, nedozvis, jen proste sliznes smetanku za praci jineho.

Alternativni reseni:
Tim jsem myslel napriklad vstup do PC pomoci otevrenych/zavrenych portu, dokonce i kdyz mas port ve stavu Stealth tak se lze do PC pres tento port dostat, tak to alespon popisuje Symantec a tusim ze i jini. Priznam se o tom, jak se nekam nabourat pomoci portu nevim (pokud nejde o exploit) ale tusim ze standardne je ve Windows nastaveno sdileni takze treba disk je C$ a neni uz pak problem zkusit napsat do prohlizece napr. 148.12.45.1:80 kde leva cast je IP a prava (za dvojteckou) je port v tomto pripade HTTP, no lakavejsi je treba FTP takze tusim cislo 25.

To vsechno urcite vis, ale ja napriklad nevim jak spoliehlive nabourat neci PC pres port, ktery je CLOSED nebo STEALTH a byl bych rad, kdyz by se o tom nekdo se mnou/s nami podelil.

Bavi vas donekonecna pouzivat ty exploity? Myslite si pak ze jste hackeri? Teda ja o tom cetl hooodne a pravy hacker exploity nepouziva, jen je hleda, pravy hacker nahrazuje svymi programy soucasti systemu (ne jen linuxu/unixu) sociotechnika take neni nic noveho/prevratneho a to, ze je rychlejsi na internetu najit kvalitni prirucku hackera, nemuzu s tim souhlasit.

Proste je to na vas, bud tuto myslenku podporite a napiseme spolu rozsahle dilko na tema hacking, nebo se na to vyserete a bude to tu porad stejny.

Dale mne napada myslenka, ze se bojite neco takoveho udelat a umistit na soom protoze lidi by si to stahli doma se podle toho ucili a na soom se vysrali, jenze oni by urcite byli zvedavy a obcas sem prisly, mozna by jich tu nebylo tolik co ted, ale verte tomu, ze jen tak navstevnici soomu nezmizi.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==--1.1.2006 10:07
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Anonymik: Sakra ja si to tady uz ponekolikaty cely procitam, nic positivniho jsem tu od nikoho nenasel. Co napriklad umis na tema hacking ty?
Krome exploitace a sociotechniky? Urcite mas nejake osobni finty, zlepsovaky, tipy a hlavne verim ze budes mit doma taky nejaky navody na hack a nebo alespon nejake ty seznamy nejcastejsich chyb, kterych se spravci dopousteji.

Libilo by se ti, kdyz by jsi musel vsechny PC kodeky stahovat po jednom? Ja davam prednost balicku All-in-one. Stejne je to s hackovanim
dal bych prednost necemu kompletnimu, dotazenymu az dokonce, necemu co popisuje maximum zpusobu, ja uz jsem mel nejakyho kompletniho pruvodce hackovanim, byl slovensky ale nevzpomenu si kdo ho napsal, chtelo by to neco aktualniho, s datem 2006 protoze na internetu nachazim jen stary cedky, ze kterych uz dneska neni skoro nic podstatne. Proste od roku 1997 se vsechno zmenilo.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==--1.1.2006 10:16
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Ja osobne jasem pro jakykoli rozvoj tohoto webu, jsem tedy pro.
Co se tyce jazyka, jsem jednoznacne pro cestinu (ev. slovenstinu), tohle je cesky (a taky tak trochu slovensky) web, nase zasada by tedy mela byt poskytovat kvalitni informace v cestine (slovenstine). Psat sem anglicke clanky nema cenu.
Zatim bych psal klasicke clanky (nejjednodussi zpusob, jak muze kazdy prispet necim, protoze psat tutorial stylem CVS se mi zda moc radikalni, i kdyz dat sem wiki neni mozna tak spatny napad...). Az by jich bylo vic, vydal bych to v nejake zip verzi..
Ale hlavnim problemem je zacit ;-)
(odpovědět)
.mage.1.1.2006 11:41
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Pripada mi ze FReeZovi nechybi nadseni a touha neceho dosahnout. Narozdil od vetsiny ostatnich:) Kazdy si hrabe na svem pisecku a je zlenosenej udelat neco vetsiho:)
Klidne se pridam do toho dila, pokud teda budu mit cim;)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t1.1.2006 11:41
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
.mage. & pr0ph3t : Jsem moc rad, ze jste ochotni se zapojit, muzu tedy zacit s nejakym clankem, vychazejicim z mych vlastnich zkusenosti na tema hack.

Pro zacatek napisu neco jednodussiho a kdyz v tom nekdo uvidi nedostatek, neni problem to upravit.

Stejnym zpusobem muzete vy napsat, jake pouzivate napr. finty a zlepsovaky (nebo i tools).

Kazda informace od zkuseneho cloveka z branze ma pro mne obrovskou cenu, popiste napr. svou posledni hack akcicku, urcite to je zajimave a lze se z toho lecos naucit.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==--1.1.2006 12:10
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Vzhledem k tomu, ze do USER TEXTS nelze vkladat ENTER, tak by muj clanek byl uplna prasarna, tudiz ukladam to na svuj web v TXT souboru, pokud se to nekomu z vas ADMINU zalibi, tak to prosim dejte do clanku, protoze ve zmeni znaku bez odradkovani to bych se pak ani ja sam ve svem clanku nevyznal.
No je to dokonaly zpusob jak odradit potencionalni ctenare.

Tak ted jsem zacal, snad jsem nestvoril jen dalsi shit ale clanek, ktery nekomu neco noveho povi. zde je [link]
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website1.1.2006 13:00
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
DPC,sakra..ja sem psal prispevek jak prase a kvuli tomu ze filtrujete Posra** UNIO* SELECTY i v prispevkach,tak se mi ten prispevek smaznul...
(odpovědět)
Anonymik1.1.2006 13:47
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
FReez:znova to psat nebudu..ale tak strucne znova,proste predpokladam ze uzivateli da mnohem vic,kdyz bude zkouset exploity a hlavne zkoumat jak pracuji nez kdyz nastavi do wwwhacku jmeno a cestu ke slovniku a jeste spatne.Ja zkoumam fungovani exploitu a podle toho pak zkousim psat sovje vlastni..pochopis pak proc zvnikla dira a kdyz mas stesti napadne te..kde by mohla bejt dalsi.Jinak ja..co umim?neco malo od:web-hacking,exploitace,protokoly(treba utoky na protokoly firmy CISCO toje celkem sranda kdyz vis co a kde..:) )sociotechnika a tak ruzne...jak psal prophet(btw;vis ci nick nosis chlape..?;)) a mage,muzes se do toho pustit,,neni to nejhorsi napad,kdyz bude cas a nalada a kdyz budes chtit muzu prispet treba navodem o sniffovani na prepinanych sitich(a s tim souvisejici ARP spoofing,poisoing atd..)
(odpovědět)
Anonymik1.1.2006 13:52
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Anonymik>> Ci nick nosim? Ja si ho dal sam, uplne nahodne. Mam nejaky slavny predky? To me zajima :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t1.1.2006 15:43
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
V User Texts musis zalamovat radky tagy <br> nebo <br />. Ten tvuj clanek jsem zatim necetl, ale byl bych moc rad, kdyby jsi tam tech par tagu doplnil a zverejnil ho zde. thx
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP1.1.2006 15:28
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
t0 pr0ph3t:jasne...a ten kdo to mel..si to docela daval chlape..:)) a ne zrovna malo...
(odpovědět)
Anonymik1.1.2006 16:59
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Anonymic: OK, az se ti bude chtit, napis prosim taky nejaky clanek, staci klidne i strucny ale zase aby nebyl moc obecny - necham na tobe co a jak napises hlavne ze uz budou clanky 2 a ne jen 1.

Emkei: Dnes to sformatuji pomoci <br /> a taky bych jeste chtel vedet zda muzu pouzit
<font color="#123456" size="3L>abc</font>

nebo jestli bych mohl pouzit alespon
<span style="color:#123456;font-size:15px">abc
</span>

Tusim ze ten span je lepsi nez font, ale sam mi napis co z toho bych mel pouzit pro formatovani, snad neni <br> a <br /> jediny povoleny tag ;-)
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website2.1.2006 3:48
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Pri pokusu o pridani user textu mi vyskoci tato hlaska, stane se tak kdyz kliknu na "zobrazit nahled"

>Na zobrazení této stránky nemáte přidělená práva<

Cili pokud chcete ten clanek [link] tak mi pridelte prava.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website2.1.2006 12:12
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Tak jsem si trosku procetl celou tuto diskuzi a mel bych par pripominek :)

--==[FReeZ]==--: At udelas cokoliv, nebude to jen pro uzitek adminu, uzitek z toho maji vsichni ti, co to ctou, tohle je nekomercni server, nikdo z toho nic nema, ba prave naopak, nekteri vynakladaji sve finance na to, aby to vubec mohlo byt v provozu.

Co se tyce toho nadseni... Tato stranka uz existuje nekolik let a ze zacatku samozrejme nadseni bylo. Kdyz se podivas do redaktoru, zjistis napr. ze ja mam na konte 47 clanku. Sice nektere nejsou moc valne kvality, ale myslim, ze treba serial o Pascalu se docela povedl. Ale jak doba utika, prichazeji jine zajmy a povinnosti a na psani clanku proste a jednoduse neni cas a nalada. A to ja, jakozto puvodni zakladatel tohoto webu jsem byl nadsenec, ktery z toho chtel skutecne neco udelt, chapu, ze ostatni redaktori toto nadseni nesdileji. Pokud jsi ted nadsenec ty, a rad bys neco napsal, velmi to vitam, prava ti pridelim, muzes clanek pridat.
(odpovědět)
Kub@z | Website | ICQ 1603565952.1.2006 12:46
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Smudlo. Je divni že všem jinym jde davat USER TEXTy.
(odpovědět)
IRQ-2.1.2006 12:59
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Ve volnym case jsem zacal taky neco psat, tak az to bude tak to sem hodim:)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t2.1.2006 13:34
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Everything for Kub@z: Cus, na tebe jsem se dival, no jsi u mne frajer, diky za prava, jsem PC nadsenec obecne a soom jsem objevil teprve nedavno (cca mesic) protoze drive jsem nemel internet. Urcite se budu snazit napsat neco kvalitniho a tim zvysit uroven soomu.

Na Pascal jsem expert a v tvem clanku vidim spoustu nedostatku, hodne by se to dalo zoptimalizovat, teda vubec nemam v umyslu se vytahovat, ale podivej se na [link] sekce pascal, tam mam sve dila, treba New16OS, jedinou knihovonu kterou jsem nepsal sam je ta na 256 barev, tu jsem vsak kompletne musel prepsat do Procected Mode a na High Color, mam tu verzi i pro True Color 24 bitu (32 bitu umim napsat taky).

Jestli mas zajem, muzeme spolu jeste do sekce Pascal neco napsat, protoze rezim 320x240x256 je na ..... co treba rezim 1024x768x24 bitu True Color ?

Jinak, jsem rad ze jsi se tu objevil a napsal mi, urcite budes mit obrovske zkusenosti co se tyce hackingu.

Tak se zatim mej, jestli te nahodou ten Pascal jeste zajima tak to sem napis a muzeme neco spolu napsat.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website2.1.2006 13:57
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
--==[FReeZ]==-- : K 1.bodu tvého článku - zapomněl jsi zmínit nejbezpečnější formu komunikace pomocí e-mailu a tou je šifrování jeho obsahu. Když si uvědomíš, že běžný e-mail putuje čistě v textové podobě třeba přes celý svět... Pokud použiješ silné a třeba i několikeré šifrování obsahu, pak by i tebou zmiňovaní fízli, kteří by monitorovali mailovou komunikaci měli prostě smůlu...
(odpovědět)
.cCuMiNn,2.1.2006 14:26
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
.cCuMiNn, : Diky za pripominku, ale ja s sifrovanim emailu pomoci PGP nebo alernativnich programu prakticke zkusenosti nemam, jak donutit lidi, aby psali veskere emaily do me schranky sifrovane pomoci verejneho klice? Ten klic jim musim nejdrive nejak dat, takze v tom vidim takove komplikace, ze jsem se radeji o sifrovani nezminoval.

Ale jestli chces, napis o tom par radku a ja to do clanku pridam a napisu ze jsi spoluautor, chces ?
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website3.1.2006 3:08
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Kub@z: Mel jsem na mysli 320x200 v Pascalu, ted jsem se dival na tve clanky pro zacinajici pascalisti a jsou mimoradne povedene, daleko lepsi nez net shit co je umisten zde [link] Kdyz bude mit nekdo zajem, muzu popsat svuj unit pro High Color nebo True Color, zkopcit ho sem a naucit s nim lidi delat. Ale o tom zajmu pochybuji
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website3.1.2006 4:00
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
--==[FReeZ]==--: Pochopiteně jsem nemyslel šifrovat všechny maily. Když už ale děláš něco tak špatného, že by ses měl bát odposlechu, pak je komunikace bez šifrování holou sebevraždou.
(odpovědět)
.cCuMiNn,3.1.2006 9:35
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
.cCuMiNn, : Dobre, tak diky za upozorneni, do clanku jsem pripsal par radek o PGP. Jestli mas jeste nejakou pripominku k clanku (uz je tady na soomu) tak ji napis sem, nebo do komentaru k clanku a ja se budu snazit pripadne informace dopsat/upravit.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website3.1.2006 9:38
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
--==[FReeZ]==--: PGP Public key nemusis vsem zasilat, i kdyz se prakticky ke vsem sifrovanym mailum pridava, existuji totiz specialni servery (neco jako Zlaty stranky), kde uverejnis svoji e-mailovou adresu a k ni prislusny verejny klic, takze je volne pristupny verejnosti. Existuji i programy pro vyhledavani pozadovanych klicu na techto serverech a i sem jsem pridal moznost zverejnit svuj public key.
Jinak kdyz uz jste nakousli tu bezpecnost e-mailu, snad vsichni se zapominaji zminit o tzv. remailerech, coz se hodi pro zasilani mailu, kde potrebuji, aby bylo opravdu tezke dohledat odesilatele, ale to by vydalo asi na samostatnej clanek. Cast o proxy by si asi taky zaslouzila vlastni clanek, nezminil ses o typech proxy serveru, stupnich anonymity a chainingu, ale jinak thx za novy prispevek.
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP3.1.2006 11:22
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Emkei: dobre, beru to na vedomi, ale ptam se "Zmenil bys ten muj clanek, nebo ho mam nechat tak jak je?"

Ono dopsat informace neni problem, jen mi slo o to, aby to nebylo moc slozite a tim padem nudne na cteni. PGP Public key se ke vsem musi nejakou formou dostat, protoze kazdy si vygeneruje svuj unikatni klic. No tak napis, jestli to mam zmenit nebo nechat, rad to upresnim, pokud je o to zajem, muzu klidne i dodat odkazy na program ktery ty emaily sifruje, dokonce ho lze integrovat do Outlooku a to same PROXY, muzu to taky popsat a pridat odkazy na seznam FREE proxy, tam jsou anonymni i pruhledne, program na to neni potreba, lze to nastavit v prohlizeci. atd. Remailery, tim mas na mysli ze poslu email treba pres 10 dalsich schranek, takze je obtizne vypatrat ze jsem ho odeslal ja? Pokud ano, tak je to skutecne na jeden cely clanek.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website3.1.2006 15:35
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Je to tvuj clanek, sam se rozhodni zda ho doplnis, nebo nechas tak jak je. IMHO jako clanek dobry, ale jako tutorial je to dost obecny. Mozna bych se priste spis zameril na jednu vec a tu bych probral trochu vic do hloubky. PGP a proxy by si, jak jsem uz rikal, zaslouzili spise vlastni clanek, ale to necham na tobe.
Remailer je server, na ktery kdyz posles e-mail, tak smaze tvoje hlavicky a zpravu posle jakoby sam a to ke vsemu s nahodne dlouhym zpozdenim. Prijemce pak nema sanci zjistit, kdo e-mail poslal, vyuziti casovych razitek k zpetnemu dohledani pak taky zanika. Pokud e-mailu pred odeslanim na remailer jeste zfalsujes hlavicky a posles ho pres par proxyn, tak uz muzes vyhrozovat "komu chces". Je to o neco komplikovanejsi, takze na clanek by to urcite vydalo. Zkusim neco sepsat, abych jen nemluvil, ale taky neco delal =)
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP3.1.2006 15:58
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Koukam ze se tu roztrhl pytel s novymi clanky :) Jen tak dal. Zrovna neco pisu o tech PROXYnach, tak jestli z toho nevyleze uplnej nesmysl tak to sem hodim.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t3.1.2006 17:41
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Emkei: to jsem rad, remailer jsem nikdy nevyuzil, jen telnet a smtp pro odeslani emailu od admin@email.cz :-) Nejspis napisu jeste jeden clanek, to o PGP, bude uz detailni se vsim, co tam ma byt.

pr0ph3t: uz se tesim na ten clanek
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website4.1.2006 5:32
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Tak jsem ten clanek o PGP napsal, snad se bude libit a pomuze lidem, kteri sem chodi
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website4.1.2006 7:27
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
FReeZ: Nevim kdy bude hotovej, nestiham ve skole, mam toho nejak moc. Ale budu se snazit:)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t4.1.2006 8:13
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Jak to vypada s Projekty, ktere se pripravuji? Co presne to bude za projekty, kdo na nich bude pracovat, atd. ? Docela mi to vrta hlavou...projekty...co to asi muze byt?
Diky za odpoved
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website4.1.2006 17:25
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Mozna by nebylo do veci kdyby se par lidi dohodlo a zaclo spolecne na necem delat. Mam na mysli treba neco jako na Net Wayi delali NWA, tak neco podobnyho, nejakej projekt.
Donutilo by to mistni komunitu spolupracovat na spolecnem cili, schopnejsi by si procvicili svoje znalosti, o pripadnych problemech a jejich reseni by mohly vychazet clanky a v diskuzi by se daly resit mozny postupy. Lidi kteri se chteji naucit neco noveho by se mohli kouknout jak se co dela, uvidi to primo na prikladu.

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t4.1.2006 18:54
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
pr0ph3t: aha, zni to hezky ale kdo se k tomu ma? Nechci byt skepticky ale rekl bych ze ty projekty zustanou tak, jak jsou => empty ;-)
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website5.1.2006 8:12
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Nezustanou =)
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP5.1.2006 13:13
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Fiiiha, prozrad vic :) Jsem zvedavej :) Vypada to ze se tu posledni dobou konecne zacina neco dit :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t5.1.2006 16:38
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
To by pak nebylo prekvapeni =)
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP5.1.2006 16:41
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Ale zas by jsme vedeli na co se tesit, pripadne o co se zacit zajimat :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t5.1.2006 17:01
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Zas tak nic cool to nebude, mj. sem chci vratit SHG (samozrejme upravenou).
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP5.1.2006 20:00
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Chapu to spravne ze SHG je soom hacked gallery? Jestli jo, tak jaky jsou podminky pro prispivani? :)

----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t5.1.2006 21:20
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
No, znamena to SOOM Hacking Game, ale ta galerka by taky nebyla spatna =)
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP6.1.2006 1:55
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Tak to uz se tesim, uz aby ty projekty zacaly :-) Nevite prosim nekdo cokoli blizsiho o vzdalene administraci kabelovych modemu? Mam SB5101 od firmy MOTOROLA, na googlu jsem zjistil jen ze modem lze dalkove spravovat pomoci webove aplikace, dale se tam pise ze ta aplikace je universalni pro vsechny kabelove modemy MOTOROLA, pak tam byla zminka o CISCO a StormWatch, to jsem nikde nenasel ke stazeni, jen nejakou dokumentaci jak to nainstalovat, ... Moc rad bych se neco dozvedel o tom, jak se dalkove pripojit ke svemu modemu a napr. deaktivovat FUP, nebo prehrat FirmWare atd. To vse podle vyrobce jde, programy jsou obsazeny na instalacnim CD, ktere se samozrejme zakaznikovy, ktery chce internet pres kabelovku NEDA.

Takze CD nemam, chci jen informace, urcite nekdo z vas vi jak to pracuje. Mate taky nekdo internet pres kabelovku? Stacilo by jen sehnat ten program, nebo zjistit internetovou adresu a mohli by jsme si napr. upravit rychlost, vyhodit FUP, zmenit heslo, ... nebo cokoli jineho a docasne vychcat s operatorem. Pry ten StormWatch kontroluje pomoci SNMP vsechny ty modemy, jak jsou nastavene a zasila jim dalkove konfiguracni soubor. Urcite se nekam uklada, kolik jsme toho stahli, takze kdyz bych vedel jak to upravit, ... to by bylo neco
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website6.1.2006 11:56
re: Touha po zmene, vyssi uroven <= TO CHCI !#
Taky mne napadlo neco zbastlit, jenze jsem nikde nenasel schema, hlavne nepiste ze s temi kabelovymi modemy si nikdo nedokaze pohrat, tomu neverim.
(odpovědět)
--==[FReeZ]==-- | E-mail | Website6.1.2006 11:58

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode