internet adsl

HackForum

internet adsl#
Čau mám internet od o2 a FUP mám 3GB, jenže už 10. mi o2 zpomalý net protože jsem údajně stánul víc jak ty tři GB. Asi to znamená že si někdo stahuje přes moji linku ne? Co mám dělat?
(odpovědět)
simmar | 88.102.157.*20.4.2007 10:48
re: internet adsl#
Jsi pod routerem? Mas na linku napojeny jen jednu masinu nebo je jich vic? Ze by na tebe byl nekdo napichnuty je malo pravdepodobne. Spis je tvuj pocitac napaden nejakym virem nebo skodlivym kodem ktery se pokousi o komunikaci se siti. Zkus kontrolovat traffic a zjistit ktere aplikace pouzivaji internet a v jake mire stahuji data. Spis bych si ale nejprve overil jestli ti nekdo nechodi stahovat na komp(sourozenci, babicky, kocky etc.;-)
(odpovědět)
Van_Pr0meTheus | E-mail | ICQ 193-065-05020.4.2007 12:12
re: internet adsl#
jezis co to meles za nesmysly ? Proc by mel nekdo stahovat pres tvou linku OMG ... Proste jsi jiz prenesl 3 GB, to neni nic neobvykleho a prenest 3GB za 10 dni neni zadnej rekord, nvm co resite, je to proste normalni, spis si sezen nejak connection meter (KNemo) a sleduj si traffic primo u sebe, pokud neprotocis 3GB a zbrzdej ti to, az pak se zacni divit, driv ne... Jinak sosat by pres tebe teoreticky nekdy mohl kdyby jsi mel nezabezpeceny AP (coz pochybuju), ponevadz kdyby se na tebe nekdo napojil kabelem pres rozvodnici napr. tak by jeste musel znat tve username & password a takova namaha nikomu za to nestoji ! Proste zkus tu prvni moznost, znam takovou dobrou pomucku: "Nejdrive hledej chybu u sebe!"..

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail20.4.2007 15:10
re: internet adsl#
Anonymous_: Proč by měl Van_Pr0meTheus mlýt nesmysly? Samozřejmě bych chybu hledal také nejprve u sebe, ale jak psal Van_Pr0meTheus, tak pokud má na linku píchlej router a pak rozvedenu síť pro jednotlivé členy domácnosti... Nebylo by ani nijak neobvyklé, kdyby byl nakažen spywarem, který třeba rozesílá spam, nebo jinak komunikuje se sítí, ale to všechno již Van_Pr0meTheus zmiňoval...

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP20.4.2007 15:31
re: internet adsl#
ou tak zde se ukazala chyba netu, totiz ze se zde da udelat vetsi chyba ve vyjadrovani :) - samozrejme je to ma chyba.. Ty nesmysly mely patrit zakladateli tohoto threadu, nesmysl = ze by se mu tam nekdo napichoval a stahoval pres nej...

Abych to uvedl na pravou miru, nic proti Van_Pr0meThusovi a jeho prispevku !
Nesmysl autor toho threadu IMHO mele prtze "hazet usvedceni na cizi faktor" je v tomto smeru opravdu nevhodny a svadel bych to az na treti osobu v poslednim pripade, to bych driv hledal chybu i u ISP :)
proto doufam ze uz je vse jasne :) a ze si to Van_Pr0meTheus a .cCuMiNn. prectou aby to nemeli vylozene spatne.

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail20.4.2007 23:34
re: internet adsl#
Takovychto "neoduvodnenych vyfakovani" tady Anonymous_ predvadi spoustu, divim se, ze si toho nekdo nevsimnul jiz driv... Ale aby to nebylo jen OT, samozrejme ze se na nej "napichnout" mohl, napriklad u nej mohl rozjet proxyserver (predpokladam ze traffic preneseny v ramci site se nepocita), nebo kdyz ma vyply pocitac tak si proste da jeho IP (v pripade overeni MAC si zmeni i MAC, nebo muze pouzit ARP spoofing), takze to "napichnuti" mozne je a to mnoha zpusoby.
(odpovědět)
Dark Craft | PGP21.4.2007 2:25
re: internet adsl#
to DC: Nebudu komentovat tvoji narazku, na tebe bych mohl hodit vice veci, ale o tohmle tenhle topic neni, takze nebudu ubohy jako ty...
BTW opustil jsi soom ne ? (takze je to dalsi komedie ?)

to All: Takze psal jsem ze je to mozne, avsak, jak jsem jiz take psal, velmi malo pravdepodobne ze by se neco takoveho stalo...
Za 1) nikomu se nevyplati prolamovat tolik ochran jen kvuli debilnimu netu od O2 s limitem, radeji se vrhne na nejake AP od mistniho poskytovatele.
za 2) proxy server je sice mozny, lec take malo pravdepodobny, jelikoz pripadnemu utocnikovi zase nestoji za namahu nekdo z O2 (limit a maly upload, ktery je u proxy ovsem docela dulezity)...

Interluda/DC & All/: Jinak duvod "vyfakovani" -> Jinak kdyz se mi neco takoveho stane, tak kontroluji traffic na svem pc, pokud je to mozne tak i na AP, modemu atp.. Kdyz jiz pisu sem, tak bych mel uvest vice informaci (jestli je tve pripojeni uzivano jen jednim pc, zda je sdilene v siti, zda je pripojene na AP - je AP sifrovane?)

Jinak traffic v siti O2 se pocita :) A zabezpecena wifi sit WPA(2) se opravdu moc nevyplati "haxovat", za namahu to nestoji a vetsina se spise poohledne vedle po nejake nesifrovane siti. WEP sifrovani je sice easy, ale take je na nejakou dobu, takze "kolemjdouci" by se asi jen tak nenapojil. A pokud nemas sifrovani, tak to ovsem neni co resit ;)
Pokud nemas AP, uzivatele co pretahli limit, vylomenou rozvodnici (s phreakerem ktery zna passwd na pripojeni k netu) a trojana/proxy server/jinou havet na svem pc, pak je chyba necekane u O2 (vubec bych se nedivil...).

----------
Cow power by Gentoo...
(odpovědět)
Anonymous_ | E-mail21.4.2007 19:30
re: internet adsl#
kuk
(odpovědět)
duseja | E-mail | Website | ICQ 30762785820.4.2007 16:38
re: internet adsl#
No to sem 3 gb "prostě" nepřenes (dneska už je to 6). Sourozenec, kočky ani pes nic nestahujou:) btw. Přeinstaloval sem adsl a zatim je klid tak uvidim. Dík těm co chtěli pomoct.
(odpovědět)
simmar | 88.102.157.*21.4.2007 19:24

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode