Placený přístup

HackForum

Placený přístup#
Tak jsem si přečetl diskusi "Prodej domeny soom.cz? :)" a vidím, že přemýšlíte, co dál. Napadl mě placený přístup* - vytvořit komunitu lidí, kteří mají zájem o věc. Když je někdo ochoten zaplatit za přístup, tak to znamená, že má zájem a není to jen luser, který sem náhodou zabloudil. Něco jako slovenská Hysterka. Udělal bych třeba ssh přístup pro tvrdé jádro :-) a pak placený webový přístup pro širší okruh. IMHO třeba 100-200 Kč ročně si může dovolit každý. Kdyby se našlo 1000 lidí, tak to máme 100 000 - 200 000 Kč ročně, s tím se dá v pohodě zaplatit hosting serveru i odměny pro autory :-)

Nevím, jestli by se těch 1000 lidí našlo, ale pokud by byl kvalitní obsah, tak myslím že v ČR a SR by jich bylo určitě i víc.

*) jestli to tu už bylo, tak se omlouvám
(odpovědět)
CyberBob66 | E-mail7.8.2005 17:53
re: Placený přístup#
To neni urcite spatny napad. Otazka je, jestli ma nekdo z adminu cas a silu to realizovat. Znamena to prechod na vlastni hw, prepracovani weboveho rozhrani, zabezpeceni serveru (kdyz das lidem ssh pristup, taxe musis snazit jeste vic) a v neposledni rade to nejmene zabavne, coz je administrativa kolem financni stranky projektu...
Kdyz pominu praci, zustava tu jeste ideologicka stranka veci. Mam rad otevrene weby, kde se clovek dostane k informacim, aniz se musi nekde vazat. Ja si soom nepredstavuji jen jako web pro uzavrenou komunitu, ale take jako misto, kde clovek muze svobodne hledat informace.(aspon clanky bych nechal otevrene)
(odpovědět)
Mage | E-mail | Website | ICQ 2856905778.8.2005 14:38
re: Placený přístup#
S tím SSH a bezpečností je to pravda, ale ze začátku bych viděl SSH přístup jen pro pár lidí kolem admina - pro ostatní "jen" placený přístup na stránky.

Peníze se dají posílat přes elektronické bankovnictví a v případě ročních příspěvků by s tím moc práce nebylo.

Svoboda informací je dobrá věc, ale taky je potřeba chápat, že iformace mají svojí cenu - pro někoho je to jen druh zábavy (za zábavu se taky platí), pro někoho jsou ty informace důležité pro práci, pro jiného jsou důležité kvůli zabezpečení jeho serverů, jiný chce hackovat :-) prostě všechno má svojí cenu a nejsme v komunismu, aby bylo všechno zadarmo. Resp. nejsem proti tomu, aby byli informace zadarmo. Ale jak to vypadá, tak zadarmo jich tu moc není. Třeba by (budoucí) autory motivovali peníze k tomu, aby napsali něco kloudného.

Já osobně bych za přístup byl ochoten platit max. 100-200 Kč ročně - samozřejmě ale pokud by tu byl kvalitní obsah :-)
(odpovědět)
CyberBob66 | E-mail8.8.2005 15:32
re: Placený přístup#
Myšlenka je to hezká :)... Problém je, že zájem o věc jsem ztratil já = admin.
(odpovědět)
Kub@z | Website | ICQ 1603565958.8.2005 14:54
re: Placený přístup#
A co ostatní? Přece to něděláš celej soom sám, ne?
(odpovědět)
CyberBob66 | E-mail8.8.2005 15:33
re: Placený přístup#
to by mě taky zajímalo děláš celej soom sám nebo ti někdo pomáhá ??
(odpovědět)
klikavec9.8.2005 19:31
re: Placený přístup#
Opravdu dobry napad, ale s tim placenim je to trosku nedomysleny. Nevim o zpusobu, jak v Ceske republice poslat nekomu penize na ucet, nebo i treba postou, aby se o tobe prijemce nedozvedel prinejmensim misto bydliste, a je jedno, jestli je prevod uskutecnenej pres ELBu, GSM nebo obycejnou slozenku.
Pochybuju, ze ti hacker, kterej za neco stoji da svoje osobni udaje. Jedine ze by si vsichni hackeri zridili anonymni konto ve Svycarsku, ktere vyjde sice opravdu levne, ale pri zrizeni je pokud vim nutna fyzicka pritomnost zadatele...
(odpovědět)
Emkei | E-mail | Website | PGP13.8.2005 19:54

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode