Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?

HackForum

Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Uz me unavuji ty lamske dotazy a naivita. Co takhle jim proste jednoznacne ukazat, jakou maji vlastne h4x0ri "motivaci" pro jejich pocinani, jak se k tomu vlastne dostali? I me by zajimalo, jak vlastne clovek dojde k tomu, ze ho zajimaji pocitace, ze s nima chce umet neco vic. Ja osobne se o pocitace zajimam delsi dobu a neco takoveho, ze s tim co umim jsem vlastne hacker - to jsem zjistil az casem a rozhodne jsem si nekladl za cil se naucit hackovat vzdycky, kdyz sem si sednul k pocitaci nebo se pripojil na net. Jednou jsem proste kecal s jednim kamosem na ICQ a dostali jsme se k nejakym otazkam bezpecnosti a on mi rikal: covece, dyt ty ses hotovej hacker! Ja sem v te dobe ani nevedel co to znamena :o)) Mozna sem, mozna ne. Neco umim a az budu chtit umet neco vic, tak se to proste naucim. Zatim mi to staci ale rozhodne nejsem lama a takovej idiot jako nekteri, kteri sem pisi. Takze otazka pro vas: jak jste se valstne k hackingu dostali vy? Predem rikam, ze clovek, ktery na tuhle otazku odpovi: "chtel jsem se naucit hackovat tak jsem si sedl k pocitaci a naucil jsem se to", pro me neni h4x0r ale hodne machrujici lama :o) Je to muj nazor, nemusite s nim souhlasit ale radeji bych tady prbobiral toto, nez otazky typu "umite hacknout PHP forum". Piste, kritizujte, nadavejte, premyslejte, vzpominejte... Kdyz uz ne proto, az ukojite moji zvedavost tak aspon za tim ucelem, at se tydle lamy, co sem chodi a - bohuzel - jich tu je vetsina, videly, kdo to vubec hackeri jsou a ze nestaci chtit se nabourat kamaradovi do mailu, aby se hackery staly (lamy, proto tam je tvrdy "y" ;) A navic: clovek, ktery se nabourava lidem do mailu neni zadny hacker, ani machr, ale - nezlobte se na me - idiot. Ano, vim, ze me za to tady vetsina lidi serve a lamy vyjdou s tim ze jsem taky nekdy lama byl - ne, nebyl. Neptal jsem se na blbiny a vsechno jsem si hledal a ucil sam. A co je ta hlavni otazka? PROC. A to jen z toho duvodu, abych to umel, abych to vedel - a ne proto, abych skodil...
(odpovědět)
e-e17.5.2005 10:37
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Dobrá otázka, která si zaslouží odpověď :)
Pokud mám já vzpomínat na své začátky, tak se musím vrátit časem hodně nazpět - do doby mého dětství, kdy jsem pod vánočním stromkem objevil tu úžasnou věc - 8bitový Didaktik M. Z počátku sloužil pouze na hraní her, ale brzy jsem se začal šťourat v Basicu, který při každém zapnutí počítače očekával mé příkazy. Chtěl jsem o něm vědět vše a vzhledem k jeho jednoduchosti se mi to i za nějaký čas povedlo. Věděl jsem o každém bitu z 64KB paměti k čemu slouží a jak jej nejlépe využít. Největší radost mi udělalo, když jsem pokořil assembler a vytvořil v něm své první programy. Ta doba je už ale dávno pryč. Za první peníze jsem si pořídil 386 a začal pronikat do tajů DOSu a Windows 3.11, později přišla řada inovací a nových programů. Když jsem pak poprvé uviděl net, chtěl jsem si zkusit věci, které dělají hackeři z amerických filmů. Nevěděl jsem v té době, že už vlastně hackerem jsem. Myslel jsem, že slovo hacking se váže pouze k trestné činnosti páchané na síti. Pronikání do fungování sítí mě totálně uneslo a ve svém volném čase se v tomto oboru snažím neustále vzdělávat. Ne, abych škodil (na to bych stejně ani nesebral odvahu při vyhlídce na temnou kobku), ale proto abych věděl. Abych dokázal poradit sobě i jiným. Aby jednou mé povolání bylo to samé co můj koníček - proto.
Při vzpomínce na své začátky se mě však zmocňuje melancholie. Doby 8bitů měli něco do sebe. Nikdy už nebudu svému počítači rozumnět stejně jako tehdy. Vývoj jde kupředu mílovými kroky a udžet se po jeho boku vyžaduje od člověka vše a to já objetovat nemohu...
(odpovědět)
.cCuMiNn,17.5.2005 13:16
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Tak zaprve bych porad neurazel lamy, teda aspon ne vsechny, protoze dotaz typu Jak Hacknout PHP forum je fakt kravina, ale jinak dotaz typu ze nekdo neco nevi bych nepovazoval za lamstvi (nebo aspon ne za tak velike). Je sice pravda, ze skoro vsechno se da precist, ale je lepsi rict tomu clovekovi, ze se ma naucit cist nez mu hned nadavat... To je prvni vec... Ta dalsi... Tohle tema vypada spis jako tema jak se zvyditelnit a vychvalit, nez se neco dozvedet... dotaz typu \\\"ja jsem hacker kvuli tomu a tomu a proc si hacker ty?\\\" neni zrovna ten pravy... A kdyz uz se chci na neco takoveho zeptat, tak ne stylem primocare otazky (ktera opravdu vypada jako machrovani), ale stylem otazky, nad kterou se clovek musi zamyslet, neco typu \\\"Proc jste se chteli stat vic nez normalni uzivatele?\\\" (coz sice rozhodne neni nejlepsi otazka, ale rozhodne lepsi nez otazka typu Proc jste hackeri, navic me ted jina nenapadla) a tak podobne...
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174817.5.2005 14:05
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Mobius Drago Thorewi: OMG, prestan tu tahat za sloviska, a mimochodem pokud si dobre vzpominam, nektere tve prispevky ve webforu taky nevypadaly 2x inteligentne..

Ja osobne sem se o pocitace zecal nejak vic starat az v ere windows, predtim jsem na pocitacich hral akorat tak hry (prince.. :) ), zacal me zajimat hacking jako takovy, a az s postupem casu jsem prichazel na to, ze hacking neni jen o nabouravani stranek nebo systemu, ale o pomerne velkych vedomostech, a ze to vsechno asi nebude tak jednoduche, jak to vypada. Na druhou stranu jsem nikdy nelezl nekde na hysterce po diskuzich a neptal se na hlouposti, vzdycky jsem byl schopen si temer vsechno najit a naucit se to sam, a pokud ne, tak to byl dotaz, ktery se rozhodne nedal povazovat za jakkoliv trapny. Ale ani ted v podstate nehackuju, ale obcas jen tak hledam diry v zabezpeceni nekterych webu a rad "prebiram kontrolu:)", ale nikdy nic nenicim nebo nemazu, ve vetsine pripadu ani nijak "frajersky" neoznamuju, ze jsem neci stranky "hacknul", ale proste to obcas delam, protoze me to bavi. Ale aby to prece jen nevypadalo jako nejaky chvastani, tak se rozhodne nepovazuju za nejakeho velkeho guru, porad se snazim se ucit a naucit se toho co nejvic, ucim se programovat atp a myslim, ze jsem teprve nekde hodne na zacatku..
(odpovědět)
child...17.5.2005 14:34
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
to je mozne ale stejne nevim na co narazis...
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174817.5.2005 14:56
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
a navic jsem se nikde nechvastal jaky jsem hacker nebo jaky jsem inteligent... to nemaji normalni lidi zapotrebi...
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174817.5.2005 14:57
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
No konečně někdo, kdo si myslí též jak já !!! Ale poářd mluvíte, spíš diskutujete o tom, co už je dávno probráné, takže je to taky zbytečné ;-) Takže ještě jedno: Hacking není jen o níčení aj., ale i o umění vědět a chtít poznávat a něco se naučit. Ale myslím si, že ,,Mobius Drago Thorewi" měl v nečem pravdu, když říkal:

" Tak zaprve bych porad neurazel lamy, teda aspon ne vsechny, protoze dotaz typu Jak Hacknout PHP forum je fakt kravina, ale jinak dotaz typu ze nekdo neco nevi bych nepovazoval za lamstvi (nebo aspon ne za tak velike) "
(odpovědět)
SKyLN[e]T.17.5.2005 15:20
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Si myslím já
(odpovědět)
SKyLN[e]T.17.5.2005 15:21
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
No nedá mi nereagovať na to. Pretože v tomto našom svete, aj proste v normálnom svete ide o to, že kto je lepší. Teda ak ja viem niečo urobiť / hacknúť určite to nebudem nikomu vykecávať ako sa to dá urobiť. Tak ja sa nad tým trápim zopár hodín rozmýšlaním, počítaním, programovaním a potom to proste iba tak niekomu poviem? Ak teda ten dotyčný nie je lammer, príde na to aj sám. Vytvorí si vlastný spôsob, vlastný štýl. Zhromaždí si potrebné informácie a pustí sa na vec. A ak to zvládne bez pomoci, bude to aj pre neho, lepší pocit a jednak vtedy pochopí, koľko úsilia na tom vydal.
(odpovědět)
l0pht | E-mail | ICQ 31048306617.5.2005 16:02
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Neurazet lamy mi zrovna moc nejde. Ale nemam na to moc objektivni nazor uz k vuli tomu, ze nici vsechno dobre vcetne SOOMu. Hodnotim to z menho pohledu a ten kdo neco nevi a ma intelignetni dotazy neni lama, ale rekneme ze zacatecnik.
Taky bych netahala za slovicka, pac je to celkem rozumne tema k diskuzi. Ja sem se k heckingu dostala... Nikdy jsem o sobe nerekla, ze jsem hacker (hackerka ;)). Ale rozhodne nejsem "obycejny uzivatel". Umim to, co chci umet, to, co me bavi se ucit a to, co potrebuju. Nemam za potrebi se ucit vic, kdyz nemam cas a kdyz to vylozene "nepotrebuju". Nejsme hacker. Vyhledavani cracku apod. taky neni zadne macherstvi, to dokaze kazdy - i kdyz o tom posledni dobou pochybuji. Nikdo ze zacatku nevi jak. Ale potrebovala jsem to? Ano, a tak to proste umim. A tak to mate ze vsim. Az budu potrebovat vedet vic, pokusim se to naucit. Bud se na to vykaslu a nebo budu zase o krok dal - ostatne, takhle je to ze vsim. Nijak se nesnazim machrovat s tim co umim, pac toho taky neumim zrovna moc. Ale otazky typu "jak hacknout mail" jsem nikdy nemela, to co jsem potrebovala vedet jsem se vetsinou naucila sama, cetla diskuze a ruzne clanky, atd. A jak jsem se dostala az tam, kde jsem nyni? Asi jako vetsina z vas: hranim her (asi od svych tri let) pres prvni setkani s netem ve skole az po programovani a objeveni "Modre sfery" a nasledne i SOOMu. Nuze, vyberte si: kde ze nastal ten zlom? Asi ani zadny nenastal, cim toho clovek vic vi, tim je lepsi a postupem casu se proste zlepsuje. Hacker je podle me relativni slovo. Jake vedomosti vlastne oznacuje? Nekdo by mi rekl hacker uz proto ze umim prepalit originalni DVD. COz je blbosrt. Naky guru vydi sebe jako hackera. Kazdy si klade pricku podle svych znalosti. Takze si tuto odpoved posudte jak chcete...

----------
Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód.
(odpovědět)
Redwizara | E-mail | PGP | ICQ 29484361517.5.2005 16:08
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Chvili jsem premyslel jestli se mam vubec prispivat, protoze k hackerum (snad zatim) rozhodne jeste nepatrim.
Na pocitacich jsem taky zacinal az na win (DOS si ale jeste taky pamatuju, ale v te dobe jsem mel jeste z pocitace posvatnou hruzu=) nejdriv jako hrac, postupne me to zacinalo zajimat vic a vic. Jednou jsem si jen tak vzal ucebnici pascalu, co jsme doma meli a zacal se to ucit, pak jsem zkusil neco v HTML a tak dal. O hacking jako takovy se zajimam az posledni dobou, i kdyz me vzdycky lakalo byt vic nez jen "uzivatel". Doufam ze toho budu jednou vedet a umet co nejvic, snad mam jeste dost casu se to naucit :)


----------
public static void main(String args[]){
 throw new UnsupportedOperationException("Not implemented!");
}


(odpovědět)
pr0ph3t17.5.2005 17:28
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
ja porad nevim presne co lidi pod slovem "hacking" mysli, treba nejsem inteligentni??? ja zacinal s pocitacem 386DX a win 3.11. Pocita jsem vyuzival jen k psani ruznych textu a hrani her, nic jinyho jsem nedelal. s prichodem win95 a po tom jak mi zacali blbnout jsem zacal prozkoumavat v systemu vse co se dalo. ba a dostal jsem se uz k win98 - to byla pecka a mel jsem uz novy PC pentium III a o nekolik mesicu pozdeji jsem si poridil net. to bylo pro me neco novyho. zacal jsem brouzdat kazdy vecer netem, cetl jsem novinky, stahoval jsem nejaky obrazky atp. az jsem narazil na par webu o "hackingu" nevedel jsem o co go a tak jsem si zacal vyhledavat vic a vic info ohledne teto cinnosti. nasel jsem hodne informaci. v te dobe uz jsem byl neco vic, nez obycejny uzivatel. vedel jsem jak se da obejit urcite omezeni atd. vedel jsem jak se dela web, jak se zabezpecuje PC co to jsou FW, jak funguji viry. a tak po nejake dobe jsem si zkusil vytvorit vlastni www a neco s tim provest... dlouho, strasne moc mi to nevychazelo a tak jsem se jednou na to vysral. po case jsem se zas k tomu vratil a po nekolika set pokusech jsem to dal. mel jsem radost, ze jsem neco takovyho udelal. pozadal kamose aby mi zalozil njakyho test mail box a zacal jsem to lamat a bylo to jako s www.

stale jsem se ucil a ucim a kazdy den ctu novinky ohledne ochrany sys, webu, o virech a bezpecnostnich dirach atd.

po nejake dobe jsem si uvedomil co vse to prinasi, vyhody/nevyhody. zaal jsem zkoumat vse okolo bezpecnosti, mimochodem je to velice husta vec, clovek ziskava prehled o vsem co muze a co nemuze byt a jak se to da vyuzit. dodnes se nepovazuji za "hackera" a popravde neumim toto slovo definovat co presne znamena. (ptal jsem se znamych co ci pod slovem hacker predstavuji a oni mi odpovedeli neco ve smyslu "clovek co se "naboura" do mailu, smaze web atp veci"

a tak se vas zeptam taky: co si predstavujete pod slovem hacker ?

btw. podle info, ktere jsem si za celou dobu uzivani netu nasbiral "jsem si slozil zaver" HACKER nikdy, ale nikdy vam nebude psat do fora a psat co vse umi. ohrozuje tim sve bezpeci. v internetu se tvari jako pokrocily uzivatel OS a internetu. Je to velice inteligentni clovek.
(odpovědět)
.bugs17.5.2005 18:00
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
ja nikoho netaham za slovo, jen by to chtelo trochu diskretneji, ne stylem ja jsem hacker a vsichni ostatni jsou tudiz lamy, nebot nedokazou to co ja...
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174817.5.2005 19:17
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Titulni vklad do diskuze a nektere prispevky vice nez trapne - souhlas s Mobiem.
btw co se tyce casto kladeneho dotazu v teto diskuzi - zkuste Jargon file.
(odpovědět)
wzergw | E-mail17.5.2005 21:27
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Mobius Drago Thorewi: "pls ma tady nekdo tento programek? ze by poskytl treba odkaz nebo tak neco".. no, nevim, co melo znamenat tohle;) na to narazim, a pak na nejaky dalsi "prispevky", coz tu nechci vytahovat ani to hledat..
(odpovědět)
child_of_3dom | E-mail | Website17.5.2005 22:06
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
no tak nevim co je na tomto divneho, proste mi nekdo na IRC rekl, ze to maji lidi ze Soomu a ze se mam zeptat na foru, tot vse... nechapu na co narazis, to je celkem normalni otazka...
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174817.5.2005 22:46
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
hacking? v davnych dobach se cinnostem, ktery tu vetsina z navstevniku provadi tak nerikalo... rikalo se jim: "kradez, zlomyslnost, svinarna, blbost, stesti <-moje nejoblibenejsi:)..." ale az dnesni deti tuto cinnost zacly nazyvat hackingem (ja jeste neprisel na to proc). Tak se tu prosim nebavte o hackingu... ale vyberte si jedno ze slov, ktera jsem uvedl na zacatku ;]
(odpovědět)
Fero Burning Rom17.5.2005 23:44
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Konecne tema, co ma trochu myslenku a vubec nevadi, ze se netyka zadneho pocitacoveho problemu :)
Takze ja jsem zacinal na 286, ktereou jsme meli doma v ere Prince of Persia apod. Pozdeji jsem poznal prvni wokna (3.11) na zbrusu nove 486. Na woknech jsem pote jeste dalsich par let hral hry, nez jsem se dostal k programovani..(nepocitam Baltika :) ).Byl to Visual Basic, ve kterem jsem se naucil napsat celkem uz pouzitelne veci. Prejit ne Delphi uz potom nebylo tak slozite. Pak ale prisel Linux, ktery me postupem casu uchvatil a ja se zacal ucit ho pouzivat a spravovat cim dal vice do hloubky a taky prisel na radu jazyk C a pozdeji i C++.Mezitim jsem take objevil Internet a naucil se taky trochu nezbytneho PHP a HTML.
Nikdy jsem nechtel byt hackerem, chtel jsem proste jen lepe porozumnet vecem a umet si sam vytvorit nejaky ten program...
(odpovědět)
mage_18.5.2005 13:41
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
zajimavá diskuze ... ale pořád myslím, že nemá smysl ji vysvětlovat jiným. Neříkám, že ji vysvětlujeme, ale snažíme se. Snažíme se zbytečně! Strácíme čas stěma lamama :( Nemyslíte?
(odpovědět)
SKyLN[e]T.18.5.2005 14:15
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
SKyLN[e]T: No já jsem za tuto diskuzi rád proto, že se o Vás můžu dozvědět něco víc. Přeci jen se s Vámi na netu střetávám dost často a přesto vás neznám. Proto mi přijde tato diskuze celkem fajn a ty lamy bych sem furt netahal :)
(odpovědět)
.cCuMiNn,18.5.2005 14:29
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
jj, rozhodne bych v tomto tematu neresil lamy...
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174818.5.2005 14:55
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Tak abych nebyl pozadu :)

Můj první počítač byl Pentium 166MHz, takže nepamatuju ani 486, ani 386, ani 286, ani osmibity a myslím , že je to škoda. Prostě jsem tehdy nebyl na světě (resp. v patřičným věku) :).

Teď říkám bohužel, ale většnu času jsem hrál na počítači jen hry. Až někdy před rokem, když jsme začali brát ve škole algoritmy a programování, tak mě napadlo, že bych se ten Pascal moh naučit. A tak se učím dodnes :)

Možná se někomu bude zdát moje představa směšná, ale podle mě je původní význam slova hacker následující: Je to inteligentní člověk se smyslem pro humor a originalitu. Člověk \\\"zdravě\\\" chytrý. Člověk, co pochopil podstatu informací, jak je získat. Je to člověk, co pochopil chápání.
(odpovědět)
Drekin | E-mail | ICQ 30725448118.5.2005 15:38
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
aleee, filosof Drekin se nam nejak rozjel, obraty jako "pochopit chapani" nuti k zamysleni:) (v dobrym, je to sranda:D)
(odpovědět)
child_of_3dom | E-mail | Website18.5.2005 16:41
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
jj at zije filosofie! :)
(odpovědět)
Drekin | E-mail | ICQ 30725448118.5.2005 18:40
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
hmmmm....moje pociatky boli este na 486DX2 kde ma výtal DOS + NC....to boli casy :).Vtedy som iba hral old GAMES :)....zacalo ma zaujimat ako taky program funguje a ako ho vytvorim tak som sa zacal ucit QBasic no nedali sa v tom vytvarat exe (aspon som to nevedel).Zdrojaky som spustal z QBasicu a po pcase som pochopil ze to nema zmysel. Tak som presiel na pascal. Pekna hracka :) s ktorou som sa hral asi 2 roky. No kupil som silnejsie PC (PII 266)a pascal neako nechcel spolupracovat.....Tak som presiel na Delphy.Obrovska moznost kreativity.Pisem v tom dodnes, aspon sa tak tvarim.).Netvrdim ze som hacker lebo nim nesom a mam do toho daleko ale veci okolo toho ma zaujimaju, no tazko sa uci ked doma nemas net :/.....
(odpovědět)
Sxx | E-mail | ICQ 32124381818.5.2005 16:51
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
stejne, sen kazdeho hackera (tedy kazdeho ne, ale treba muj je) je mit vsechny pocitace hezky pohromade, od osmibitu pres 386 a nejstarsi pentia az po dnesni masiny, mit nejakou tu elektronku nebo nejakej Winchester, no snad pochopite...
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174818.5.2005 19:39
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
muj sen to neni...
(odpovědět)
.bugs18.5.2005 21:39
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
muj jo...
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174818.5.2005 22:00
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Muj taky ne...
(odpovědět)
child...19.5.2005 6:44
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Mobius: No můj také ne. Vývoj jde prostě dopředu... Docela jsem se ale pobavil při představě této sbírky v dinosauřím výběhu se sálovými počítači :)
(odpovědět)
.cCuMiNn,19.5.2005 9:42
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
.cCuMiNn, , .bugs: tak to asi bude tim, ze nejsme "pravy hackeri", protoze jinak bychom o tom urcite snili:)
(odpovědět)
child...19.5.2005 13:56
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
*pravi
(odpovědět)
child...19.5.2005 13:56
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
2child: ja se nepovazuju za hackera ;)
(odpovědět)
.bugs19.5.2005 15:03
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
.bugs: ja taky ne, totiz, kdyby nekdo jasne definoval co to vlastne je, tak se za nej uz budu/nebudu moct povazovat;)
(odpovědět)
child...19.5.2005 15:53
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Tak muj sen to teda taky neni a kdyby mi segra furt comp nebrala tak mi klidne staci tendleten ;o)) Ale jak uz tady nekdo psal (ted se mi to nechce hledat) vyvoj jde proste kupredu :))
Jo a ktem "pravym hackerum" - pokud si nekdo pod timhle pojmem predstavi sberatele "pocitacu", tak proc ne ze :o) Pokud si pod tim predstavite neco jineho, tak asi ne... To je vase vec. A proto kdyz se vas nekdo zepta: do jake miry rozumite pocitacum? Je nesmysl mu rict: jsem h4x0r nebo: nic moc. Neda se rict, jak velke vedomosti tenhle pojem oznacuje :) A to je na tom to krasne, kazdy si o tom mysli neco jineho a proto to nikdy nezevsedni ;) Muzete porovnavat sve vedomosti s nekym, ale nikdy ve vztahu: jsi uz hacker? ;o))

----------
Život by byl mnohem jednodušší, kdybychom k němu měli zdrojový kód.
(odpovědět)
Redwizara | E-mail | PGP | ICQ 29484361519.5.2005 18:32
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
tohle tema se pomalu meni na fylozoficke myslenky o hackovani
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174819.5.2005 19:38
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Mobius Drago Thorewi: co je podle tebe PC? si myslim, ze do tve sbirky bude taky patrit kalkulator... to je taky prece pocitac
(odpovědět)
.bugs19.5.2005 21:20
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
a proc ne?
(odpovědět)
Mobius Drago Thorewi | E-mail | ICQ 28648174819.5.2005 21:50
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Dobře, i já se přidám k diskuzi "Kdo je hacker". Moje teorie je taková, že hackerem je ten, který si dokáže v každé situaci poradit. Dokáže vyřešit jakýkoliv problém na který narazí. Není důležité, jestli má v danou chvíli vědomosti na vyřešení, protože když je před takový problém postaven, tak si informace najde, vstřebá a problém vyřeší :)
(odpovědět)
.cCuMiNn,20.5.2005 9:01
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Tahle otazka je davno passe - [link]
(odpovědět)
wzergw | E-mail20.5.2005 9:29
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Scheisse http://www. catb. org/~esr/jargon/
(odpovědět)
wzergw | E-mail20.5.2005 9:30
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
.bugs: ehm, "pocitac" a PC je trosku neco jinyho:o
(odpovědět)
child20.5.2005 14:14
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
child: opravdu ? tak mi to definuj ty

personal computer a pocitac je to to same...
(odpovědět)
.bugs21.5.2005 19:40
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Ja bych rek, ze o macintoshi se da taky rict, ze je to pocitac
(odpovědět)
Kub@z_21.5.2005 23:14
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
je
(odpovědět)
.bugs22.5.2005 11:19
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
.bugs: ne, prave ze neni;) Pocitac sou treba digitalni hodinky nebo kalkulacka, jenze Personal Computer je neco jinyho, zkus si to prelozit, uz tim to je snad jasny....
(odpovědět)
child...22.5.2005 11:28
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
aha... takze perzonalni (osobni) pocitac je neco jineho nej pocitac...

takze clovek prijde do obchodu a zekne:
chci si koupit pocitac P4 mate takovy model ?
ne...ale mame personalni pocitac (osobni) P4

ja si myslim, ze pod slovem pocitac si kazdy clovek predstavi PC a nezabyva se ultra detailnim vyznamem slova pocitac aka PC...

ja vim ze korekce cestiny musi byt presna ale nemusi byt az tak presna...
(odpovědět)
.bugs22.5.2005 13:11
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
.bugs: sam popiras, co si rekl! "co je podle tebe PC? si myslim, ze do tve sbirky bude taky patrit kalkulator... to je taky prece pocitac"... Pochop, pane boze, ze pocitac muze byt prave ta kalkulacka, ale PERSONAL COMPUTER je presne to, u ceho doma sedis kdyz mi odpovidas na tuhle zpravu:D... Jiste, ze pod slovem pocitac si kazfy predstavi PC, ale o to nejde, ty si tvrdil, ze pocitac a PC je to same, pochopitelne, ze PC je taky pocitac (computer), jenze PC nejsou digitalni hodinky!! Kdyztak si znova precti cos napsal, mozna bude chyba tam........
(odpovědět)
child...26.5.2005 19:38
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Tady nekomu dosel dech:D a jak ja tu diskusi sledoval:'(
(odpovědět)
child...30.5.2005 14:38
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Tak aby bylo jasno. Pod nazvem PC se mini platforma - napriklad procesory Pentium 4 jsou vytvoreny pro platformu PC. I kdyz existujou samozrejme verze urceny vyhradne pro servery, ale to nebudu rozebirat. Kdezto pocitac obecne znamena stroj obsahujici soucasti umoznujici reagovat na vstupy a vytvaret nejakym zpusobem vystup. Kalkulacku bychom sice v dnesni dobe asi pocitacem nenazvali, ale z historickeho hlediska je to pocitac - funkci kalkulacky drive zastavali salove pocitace. Takze to zakoncim :). Pocitac je obecnej nazev, PC je "typ" pocitace. Pojem PC prichazi prakticky az s IBM PC. Je to obecne platforma. Napr. Amiga, nebo Power PC (Apple) se za PC oznacit neda. Howgh
(odpovědět)
Kub@z | Website | ICQ 16035659531.5.2005 17:17
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAAAAAANOOOOOOOOOOOOOO OOOOOOOOOOOOOOOOOOOO, vyborne, co to znamena bugsi? Ze mam pravdu, konecne to nekdo vysvetlil.. a nesnaz se to prosimte vyvracovat:(
(odpovědět)
child...31.5.2005 19:19
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
vlez do prdele pane boze... a nedelej se...
(odpovědět)
.bugs1.6.2005 18:54
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Ja sice nejsem verici, ale takhle bys bohu nadavat nemel... Nektery lidi by to mohlo urazit ;)
(odpovědět)
Kub@z_1.6.2005 23:38
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Este ze to bylo na boha, a ne na mne;o... Mno, bugsi, ty ses v pohode, dokud ma pravdu nekdo jinej nez ty, pak totiz uz nedelas nic jinyho, nez jen nadavas:(
(odpovědět)
child...2.6.2005 18:29
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
child... -> ešte trošku pridám na obhajobu .bugs-a. Vo WinXP choď do ponuky Štart a čo tam vidíme ako prvú ponuku: "Shutdown computer..." alebo po česky "Vypnout počítač...". Nie je tam zmienka o žiadnom personal computeru ani osobnom počítači. Teda poďľa toho čo som tú čítal z tvojej strany, nemal by sa vypnúť tvoj comp, ale nejaká kalkulačka, alebo hodinky, že? Je to iba skurvené naťahovanie za slovíčka. A podľa mňa je to fuck jedno či to nazveš computer(počítač) alebo PC (osobný počítač).
(odpovědět)
l0pht | E-mail | ICQ 3104830663.6.2005 14:25
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
Ty to porad nechapes... Vsechno muzes souhrne nazvat pocitac... PC je taky druh pocitace... Ale PC znamena platformu, amiga je pocitac, ale neni to PC
(odpovědět)
Kub@z | Website | ICQ 1603565954.6.2005 17:42
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
No, dyt to se tu snazim vysvetlit celou dobu na prikladu debilni kalkulacky, ani to nemusis ilustrovat na amize
(odpovědět)
child...4.6.2005 19:01
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
pocitac = PC, kalkulacka, hodinky

PC != kalkulacka, hodinky

To je cely, co sem porad dokola pisu, nejste to schopni pochopit?
(odpovědět)
child...4.6.2005 11:08
re: Jak jste se vlastne k "hackingu" dostali?#
bla bla bla bla bla bla bla bla

hacking ? Co to je ?
"chtěl jsem si umět něco naprogramovat" je blbost ! A to velká ! Co si chtěl sakra naprogramovat ? Program na počítání čtverečků mezi kuličkami ? Nebo nějakou blošinovku (3D by asi nikdo moc dobře nanaprogramoval, aspoň teda ne na začátku;) ?
Blbost... Znám pár věcí, tím to končí... A když se mě někdo na něco konkrétního někdo zeptá, tak mu odpovím a něco ho naučím .... PROČ NE ? VYCHOVÁVÁME DĚCKA SNAD JAK V ČÍNĚ A JAPONSKU ? (Pro neznalé: kids tam jdou sami za sebe)
(odpovědět)
lamak8.6.2005 14:37

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode