Troubles with Win2003 again

HackForum

Troubles with Win2003 again#
Mam na vas jednu otazocku...Niektore pogramy pri spusteni svojej instalacie kontroluju aky OS je na PC.A pokial OS nezodpoveda jednemu z tych,pre ktore je program napisany tak sa instalacia jednoducho zrusi so slovami "Tento program je urceny pre Win98/2k/XP"
A moja otazocka znie,ci sa da tato "ochrana" nejako obyst. Napr. zmenenim nazvu Win niekde v registroch,alebo nieco podobne.
Kedze je Win 2003 Server dost malo pouzivany,tak nema dost velku kompatibilitu,cize sa s tymto problemom stretavam dost casto.
Tak PLS PLS poradte ak viete.Dakujem
(odpovědět)
Lolek25.8.2006 11:17
re: Troubles with Win2003 again#
Lolek: Různé programy to asi kontrolují různě, ale jedna z možností je proměnná prostředí OS, která obsahuje info o použitém systému. Změnou její hodnoty by se možná dalo něčeho docílit.

----------
Teprve když vstáváte s hackingem a uléháte s myšlenkou na něj, máte šanci být hackerem.
(odpovědět)
.cCuMiNn. | E-mail | Website | PGP25.8.2006 11:26
re: Troubles with Win2003 again#
Staci stahnout unpacker pro MSI (tusim ze MSI unpacker je klicova fraze pro strycka googla), rozbalis si soubory, nakopirujes si je treba na c:\shit, dvojklikem na soubor s koncovkou .reg si pridas potrebne zaznamy do registru a program vetsinou pojede.
Primo ve WinShitu je API funkce, ktera vraci verzi systemu, napr. 5.xx.xx tato API funkce by se mohla mirne upravit a makalo by to

Dale doporucuji cracknout v kernel32.dll funkci IsDebuggerActive tak, aby vracela vzdy false (tzn. nulu), diky tomu muzeme debuggovat i to, co ma lamerskou antidebugging ochranu =)

Na zaver musim podotknout, ze pokud se snazis dostat do W2K3 nejaky firewall, tak ho tam radeji nasilim nedavej, nebo se ti zhrouti system, ktery je s nim skutecne nekompatibilni, mne uz se takhle zhroutil tolikrat, ze bych to ani nespocital, ty zkurvene Windows (a jeste k tomu se ohaneji kompatibilitou s predchazejicimi verzemi, pritom treba takovy MSOffice neni kompatibilni ani sam se sebou =))
(odpovědět)
zkurvene *.MSI25.8.2006 13:16
re: Troubles with Win2003 again#
zkurvene *.MSI:Kukam ze s tymto WinShitom mas celkom dobre skusenosti :D :D :D
S tym FW mas pravdu,skusal som tam dat Kerio a nedopadlo to najlepsie :D
Chlapy dik za rady,poskusam a dam vediet ;-)
(odpovědět)
Lolek25.8.2006 15:13

Zpět
Svou ideální brigádu na léto najdete na webu Ideální brigáda
 
 
 

 
BBCode