Seznam viru, trojanu a cervu, +par veci o crackovani a phreakovani

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Blue ghost
Datum: 26.11.2004
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Seznam ruznych veci, muze se hodit

Seznam
HACK, RECENZE, NÁVODY
Tak máme tu několik recenzí, nìco jsem také pøevzal z originální dokumentace, abych byl co nejpresnìjší.Takže preji dobrou zábavu pri ctení...
Ceský program: ARJ heslo
Hi all crackers, Prinášíme Vám další utilitku, která Vám pomuže hledat hesla v zaheslovaném ARJ. Máto bohužel jednu nevýhodu. Musíte znát jeden soubor z toho zaheslovaného archívu. Tento soubor zapakujte s ARJ a podívejte se, jestli souhlasí délka originálního, zpakovaného a CRC v obou archívech. Jestli ano, máte vyhráno.
Axe Generator
Jedná se o generátor kreditních karet, a to hodne dobrý, stací si zkrátka vygenerovat kartu se jménem a kódem a tento kód vložit nekam kde ho potrebují na overení veku, ci cehosi jiného. Nevýhodou je že oproti programu Credit Wizard, neumí tolik typu kreditních karet. Ale hledte na to že ta karta je umelá, a že z ní nelze cerpat žádné peníze...
Back Orifice
Tohle je nìco na zpùsob Net Buse, neboli typ Trojský kuò. Spoèívá to v tom, že na dálku ovládáte neèí poèítaè pomocí pøedem zaslaného souboru. To znamená že když dotyènému zašlete jeden specielní soubor který je vždy jiný a on ho spustí, tak už se vás nezbaví. Mužete mu dìlat co chcete, poèínaje otevøením CD romu a zformátováním disku konèe. Mužete si zkrátka dìlat s jeho poèítaèem to co s nim muže dìlat on. Také jsem slyšel o vìèièce, aby jste mu nemuseli posílat nìjaký soubor ,který stejnì vìtšina lidí radši nespustí, tak mu pošlete hru, jednoduchou hru kterou on spustí a rázem mu vaše vojsko naleze do poèítaèe, ale nejlepší je že to ani nezjistí...
Blue Beep
Jedná se o program na objednávání zboží anglickým hlasem, jednoduše si navolíte èíslo kreditní karty a rùzné typy odpovìdí a pouštíte to do telefonu.
Bore Move
Tímto programem odstraníte trojského koòe z vašeho èi cizího poèítaèe. Dobré je nìkomu ríci že mu to nevyléèíte døíve než vám za to zaplatí atp. Pozn.: Program Back Orifice ukrývá tento øídící program v souboru, který na vašem disku nemá co dìlat, je to soubor windll.dll, jestli ho najdete ,tak ho smažte.
Crack Find
Hledá seriové èíslo v programech, jedná se spíše o crack, ale je to užiteèné. Prostì si zadáte adresáø programu a on hledá zakodovaný øetìzec se seriovým èíslem.
Credit Wizard
Má stejný efekt jako Axe Generator, ale má v sobì generátor na více než 200 druhu kreditních karet.
FZC
Program na zjištení hesla k zakodovanému souboru ZIP, prostì vám nìkdo dá zakódovaný soubor zip, v domení že vám k nièemu nebude a vy ho tímhle prechèijete.
Virus Generator
Nejsem si jist že to sem patøí, ale asi ano. Program generuje viry, konkrétne nezjistitelné viry. Nezjistitelné proto, že vy vlastnì vytvoøíte vira ,naprogramujete ho aby se spustil v nìjaký den a znicil tohle ,tohle a tamto, takže je to vlastne uplnì pokaždé nový druh viru.
Gover Lan
Tento program se napojuje na cizí systém, nebo server, ješte jsem ho poøádne netestoval, jen vím že tím mužete kompletne shodit nìjakou stránku ci server a prìdìlat ji dle svýh pøání.
Hak Tek
Chrání vás pøed nájezdy hackeru. Ale umí i odposlouchávat TCP porty na nìjakém serveru a další pìkné vìci.
Návod jak pripojit HBO zadarmo:
Konecne jsem se po závode CQ WPX dostal k tomu, abych sepsal neco ohledne dekódování programu HBO v ceských kabelových sítích. Firmy pri volení kódovacího systému dbali prevážne na to, aby dekodér byl hlavne ekonomický a z toho vyplývá, že se jedná o velmi primitivní kódovací systém. Vlastní kódování spocívá v jednom rušivém signálu, který je vysílán približne 2 Mhz nad nejvyšším obrazovým kmitoctem programu HBO. Tento rušivý kmitocet je vetší úrovne než vlastní televizní signál programu a veškeré televizory si s takovým signálem neporadí. Vlastní dekódování je založeno na odstranení tohoto rušivého signálu. To byla trocha teorie o tom jakým, zpusobem budeme pri dekódování postupovat a ted k jeho praktické stavbe. Jedná se sice o velmi jednoduchý obvod, ale bez potrebných prístroju je tento obvod jen velmi težko nastavitelný. Proto vás chci pred stavbou na to upozornit a ušetrit tak vaše zklamání, pokud se vám jej nepodarí nastavit. Jeho stavbu nechte radeji na dobre vybaveném známém, nebo odborné firme. K nastavení je zapotrebí nekolika prístroju, ale bezpodmínecne nutný je Wobler. Bez jeho použití tento obvod lze nastavit jen NÁHODOU ! Pokud jste takto vybaveni již pro vás nebude problém daný obvod sestavit.Nyní musíme pristoupit k nalezení vysílacího kmitoctu programu. Já osobne jsem tuto zádrž zkoušel prakticky na kmitoctu kanálu S22 - 310 MHz a rušivý signál byl 320 MHz a na tento kmitocet nastavujeme zádrž. Tomuto kanálu také odpovídá konstrukce obvodu a použité soucástky, ale pokud jste jen trošku odborne vzdelaný v danném oboru, tak samozrejme nebude problém jej nastavit napríklad v pásmu UHF nebo na kanálu R2. Po sestrojení obvodu nastavte jeho maximální útlum na kmitocet 320 MHz a už stací jen obvod zapojit mezi televizor a úcastnickou zásuvku.Pokud se pri stavbe setkáte s jiným kmitoctem, nebo s dalšími jinými možnostmi kódování, prosím napište mi o tom, at mužu o frekvencích seznámit ctenáre. Samozrejme, že použité schéma je jen jedna z mnoha možných variant, ale v praxi se mi osvedcila nejlépe. Další možná lepší variantou je použití pahýlu lambda pul nebo ctvrt. Vzhledem k nastavování je asi lepší použít lambda ctvrt a zakoncený kapacitátorem, kterým nastavíte presne potrebný kmitocet. Preji vám príjemnou zábavu a behem následujícího týdne vás seznámím jak dekódovat HBO prijímané prostrednictvím MMDS (pokud je kódováno). Tento systém byl vyzkoušen na sítích Dakr a TES.
ICMP Watch
Program na sledování toho, jeslti vám zrovna nìkdo nehackuje poèítaè.
ICQ IP
Jo tohle je velice užitecný program, jestli máte ICQ, tak ho doporucuji. Jedná se o zjištovac IP adress uživatelu na ICQ, ikdyž je mají zablokované, a IP adressa slouží k tomu aby jste se mu mohli nabourat do pocítace, jasne slouží i na stovku jiných vecí, ale tohle je asi to proc by vás mel tenhle program zajímat.
IP
Ješte lepší, zjistí vaše IP, takže se klidne mužete nechat od nekoho vyhackovat. Ale spustit to nenápadne kamarádovi na pocítaci který má pevnou linku, také není špatné. Ale jestli jsete pripojeni pres modem, neboli pro neznalce trebas pres Telecom, tak ten vám stejne dá pokaždé IP jiné, takže se lidé, hackeri kterí mají toto pripojení, jen velice špatne hledají. Já to používám také.
********
To je nejlepší program ze všech, proste pošle kolik mailu chcete nekomu, ano a anonymne, treba milion mailu. Je to hodne velká zábava poslat nekomu 1000 mailu na mobila, ten ho bude mít porád v ruce a mazat zprávy...(nemyslete si že vám øeknu jak se menuje ja vás znám dneska vám to øek nu a zitra už budu mazat,ha.Ale estli to nìkdo bude chtìt mermomocí vìdìt tak mu to tøeba øeknu,staèí sa optat:-)
Logger
Logovac na cizí klávesnici pres internet (prevzato, slovensky) Takže je tu posledna verzia loggera. vylepsenia :
1) program sa pri vypise obsahu operacne pamate ( mem /c /p ) nehlasi ako ako logger.exe, ale ako ......, kde ...... je jedna taka finta. skuste si logger.exe spustit, dat logovat hocico, do nejakeho fajlu a skuste dat mem /c /p, kto najde logger.exe v pamati ma u mna pivo :)
2) odstraneny bug z poslednej verzie, kde sa logovalo len to, ze sa pri pisani nezobrazovalo na klavesnicu pouzitie : logger.exe C:\WINDOWS\SYSTEM\wcrum.dll LOGIN.EXE loguje sa do suboru C:\WINDOWS\SYSTEM\wcrum.dll, vsetko co sa napise z klavesnice, ked sa spusti login.exe - teda co sa napise pokial program bezi. logovanie sa ukonci zaroven s programom. pri mene programu s ktorym sa zapne logovanie sa NEDA pouzit hviezdickova konvencia ..
NetBus
Ano klasický to program, ale zatím je nejlepší, jak už jsem ríkal u Back orifice. Proste funguje skoro stejne, ale je mnohem jednodušší, je asi nejjednodušší. Proto až vám nekdo rekne že mu nejakej frajer hacker udelal comp NetBusem, tak to byl nejakej chudák.
Pantherm
Tohle je velice zvláštní program, dokáže celý den strávit scanováním portu na nejakém serveru, jestli nekdo ví jak funguje, tak bych to rád vedel.
Phbv101c
To je spíš interní utilitka, proste k nekomu pridete a stací kliknout na tento soubor, a vidíte jeho pripojovací jméno a heslo k internetu. Je to dobrý a spolehlivý.
Návod na ruzné fígle s telefonem
Pripojení modemu k ruzným telefonním linkám OK, jestliže jste skutecne paranoidní (nebo chytrý) a nechcete hákovat z vašeho domu z obavy pred chycením, mužete pripojit váš modem k telefonní lince jiných lidí nebo na telefonní automat. Jestliže chcete pripojit váš modem k telefonnímu automatu, udelejte to pozde v noci a na velmi odlehlém telefonním automatu. Podívejte se kolem na druhou stranu telefonu. Meli byste videt malou kovovou trubku (která obsahuje telefonní drát) táhnoucí se podél steny. Nekde dál by se trubka mela napojovat do malé krabice. Otevrete víko krabice a tam je hezká malá telefonní zdírka pro ya'<-Co to je?). Sundání vícka muže být obtížné, protože jsou obvykle pekne zajištená, ale nic není nemožné, tak to nevzdávejte. Pochopitelne to mužete delat pouze s prenosným pocítacem. Ted, jestliže chcete pripojit modem k nejaké domácnosti nebo viditelné telefonní lince, potrebujete mít dvojici cerveného a zeleného krokodýlka a extra modemový kabel pro váš laptop. Potom co získáte tyto soucástky, seríznete umelou hmotu z konce vašeho modemového kabelu a uvidíte cervený drát, zelený drát, a dva další dráty, ale ty mužete ignorovat. Pripojte cervený krokodýlek na cervený drát a zelený na zelený drát a je to hotovo. Nyní všechno co potrebujete udelat je jít a najít telefonní sloup nebo jednu z tech malých zelených krabic, které vycnívají ze zeme (Na sobe by meli mít logo Bell Systems.)


Na telefonním sloupu otevrete malou krabici, která obsahuje svazek drátu jdoucích dovnitr a ven. Na pravé strane krabice byste meli videt neco co vypadá jako dva velké šrouby. (Ríká se jim svorky.) Okolo jednoho by mel být omotán cervený drát a okolo druhého zelený drát . Pripojte cervený krokodýlek na cervený drát a zelený krokodýlek na zelený drát, tím jste pripojeni.
Mel byste dostat oznamovací tón. Jestliže ne, ujistete se, že krokodýlci se nedotýkají a že jsou pripojeny na nekrytý konec drátu. Jinak, v prípade tech zelených krabic potrebujete odstranit všechny šrouby a zasrane pevne držící víko a otevrít je. Tam byste mel najít v zásade stejné usporádání jako na telefonním sloupu. Pripevnete príslušné dráty na príslušné svorky a je to hotovo. Tento postup muže také být použit k pripojení Beige Boxu (Opravárské sluchátko.) když phreakujete.
Viry, Trojské kone, a Cervy (Viruses, Trojans, and Worms)
Pro prípad, že se o to trochu zajímáte, tu jsou definice viru, Trojských koní, a cervu. Tyto definice byly prevzaty z alt.2600 hack faqu.
Trojské kone:
"Pamatujete se na trojského kone? Zlý hoši se ukryli uvnitr, aby se mohli dostat do mesta a tam spáchat svuj strašlivý cin. Trojský kun je simulant pocítacového programu. Je to program, který provádí neoprávnenou cinnost, skrytou uvnitr autorizovaného programu. Delá to proste neco jiného než na co se tvárí, obvykle neco zlomyslného (ackoliv ne nevyhnutelne!), je to dáno autorem, muže to delat cokoliv co autor chce, aby to delalo. Jestliže to není úmyslné, ríká se tomu moucha(bug) nebo v nekterých prípadech charakteristický rys :) Nekteré antivirové programy umí nekteré trojské kone odhalit. Nekteré antivirové programy neumí odhalit žádné trojské kone. Žádný antivirový program neobjeví všechny trojské kone."
Vir:
"Vir je nezávislý program, který reprodukuje sám sebe. Mohou sami sebe pripojit k jiným programum, mohou tvorit kopie sama sebe (jako ve spolecenství viru). Mohou poškozovat nebo nicit data, menit data nebo snižovat výkon vašeho systému používáním zdroju jako pameti nebo místa na disku. Nekteré vyhledávace viru odhalují nekteré viry. Žádný vyhledávac viru neobjeví všechny viry. Žádný vyhledávac viru nemuže chránit pred nekterými a všemi viry, známými a neznámými, nyní a naveky."
Cerv:
"Vytvoril slavný Robert Morris, Jr., Cervy jsou programy, které se reprodukují kopírováním sebe sama znovu a znovu, ze systému do systému, zpotrebovává zdroje a nekdy zpomaluje systém. Samy jsou neškodné a používají síte pro své rozšírení, používají bezmála stejný zpusob rozširování jako virové soubory. Nekterí lidé ríkají, že rešení problému viru a cervu je jednoduše nemít žádné soubory ani síte. Pravdepodobne mají pravdu. Mohli bychom zachránit pocítace."(?) (We could include computers.)
II. PHREAKOVÁNÍ
A. Co je phreakování
Phreakování je vpodstate hákování s telefonem. Používáním ruzných "boxu" a "triku" manipulujících s telefonními spolecnostmi a jejich telefony získáte mnoho vecí, dve z nich jsou: - znalosti jak pracují telefony - hovory zdarma, jak lokální tak i na velké vzdálenosti V následujících kapitolách se dozvíte neco o boxech; co jsou zac a jak pracují. Dozvíte se o ruzných druzích phreakování.
B. Proc phreak?
Phreakování, stejne jako hákování, je využívání nashromáždených informací o telefonech, telefonních spolecnostech, a zpusobech jejich fungování. Jsou tu rovnež i další možnosti využití. Jak bylo výše receno, získáte také telefonní hovory zdarma. Tyto informace však využijte hlavne k shromáždení dalších informací o telefonech a umožnete nám tak volný prístup ke všem informacím.
C. Pravidla phreakování
Vetšina pravidel hákování lze aplikovat pri phreakování, presto jich tu pár uvedu.
1. Nikdy box nepripojujte na vaší domácí telefonní linku.
2. Nikdy byste nemeli mluvit o phreakerských projektech po vaší domácí telefonní lince.
3. Když phreakujete, nikdy nepoužívejte vaše skutecné jméno ani váš èastý NICK.
4. Pokud mluvíte o vašich phreakerských projektech, budte opatrní.
5. Nikdy nenechávejte phreakerské materiály volne prístupné. Schovávejte je na bezpecném míste.
6. Nenechte se chytit!!!!!
D. Kde a jak zacít phreakovat
Dobre, mužete phreakovat na jakémkoli telefonu, ale jak už bylo receno výše, je velká blbost delat to na vaší domácí telefonní lince. První vec, kterou budete potrebovat udelat je vyrobit si boxy potrebné k tomu, co budete chtít udelat. Všechny boxy a jejich popisy jsou vypsané v následující kapitole. Vetšinu boxu je velmi jednoduché vyrobit, pokud to ovšem uvnitr neposerete (but if your not into making shit), obvykle existují ruzné zpusoby jak je vyrobit. E. Boxy a jejich funkce
Box: Popis: Red Box generuje tóny pro telefonní hovory zdarma Black Box když voláte, volající neplatí nic Beige Box opraváruv rucní telefon Green Box generuje mincovní návratové tóny Cheese Box zmení(turns) váš telefon na telefonní automat Acrylic Box získává 3-možnosti volání a jiné služby Aqua Box zastaví F.B.I. stopovací zarízení(lock-in-trace) Blast Box telefonní mikrofonní zesilovac Blotto Box zkrátí(shorts out) všechny telefony v oblasti Blue Box generuje tón 2600hz Brown Box vytvorí party line Bud Box tap neighbors phone Chatreuse Box využívá elektrinu z telefonu Chrome Box manipuluje s dopravními signály Clear Box volné volání (free calls) Color Box nahrává telefonní konverzaci Copper Box zpusobí preslech interferencí Crimson Box podrží tlacítko(hold button) Dark Box presmeruje hovor Dayglo Box pripojí k neighbors telefonní lince Divertor Box presmeruje hovor DLOC Box vytvorí party line Gold Box zavolá(dialout) router Infinity Box dálkové spuštení telefonního odposlechu(tap) Jack Box tlacítková císelnice Light Box obvyklé svetlo(in-use light) Lunch Box AM vysílac Magenta Box pripojí vzdálenou telefonní linku k jiné Mauve Box telefonní odposlech bez prerušení linky Neon Box externí mikrofon Noise Box vytvorí linkový šum Olive Box externí zvonek Party Box vytvorí party line Pearl Box tónový generátor Pink Box vytvorí party line Purple Box drží tlacítko Rainbow Box zabije stopu(kill trace) Razz Box tap neighbors phone Rock Box pridá hudbu do telefonní linky Scarlet Box zpusobí interference Silver Box vytvorí DTMF tóny pro A,B,C, a D Static Box zvýší napetí na telefonní lince Switch Box pridá služby Tan Box nahrávac telefonní konverzace TV Cable Box zobrazí zvukové vlny na TV Urine Box vytvorí rušení v telefonním sluchátku Violet Box zamezí zavešení telefonního automatu White Box DTMF císelnice Yellow Box pridání linkového rozšírení
F. Plány Boxu
Red Box je hlavní nástroj, který budete používat, proto jsem sem zahrnul plán Red Boxu. Ostatní plány boxu lze stáhnout z Internetu. Red Box: Jsou zde dve možnosti, jak mužete udelat Red Box: Jeden je ten, že zaskocíte do obchodu pro radioamatéty a koupíte tónový volic a 6.5536Mhz krystal. (Jestliže obchod pro radioamatéty nemá krystal, mužete ho objednat u elektronických spolecností, které jsem vypsal na konci této kapitoly.) Otevrete tónový volic (tone dialer) a vymente existující krystal (velká, lesklá, kovová vec s nálepkou "3.579545Mhz") za 6.5536Mhz krystal. Pak ho zavrete. Máte red box. Používá se pri hovorech na velkou vzdálenost, prehrává tóny, které pošlete namísto cástky penez, kterou žádá operátor. Pro 25 centový tón stisknete 5ku. Pro 10 centový tón stisknete 3ku. Pro 5 centový tón stisknete 1ku. Druhá možnost, což je velmi snadná metoda, je získat tóny Red Boxu z phreakovacího programu, jako napr.: Omnibox, nebo Fear's Phreaker Tools. Pustíte tóny a držíte mikro-kazetový magnetofon zhruba 3cm od vašeho pocítacového speakeru(reprácku) a nahrajete tóny. Red Box funguje pouze na verejných telefonech, nefunguje na COCOTech. (Vysvetleno v další kapitole.) Funguje tak, že telefon si myslí, že do nej strkáte peníze. Red Boxy nefungují pro místní hovory, protože telefon pak nepoužívá ACTS (systém automatizovaného mincovního poplatku ACTS-Automated Coin Toll System), ledaže byste místo sebe k vytocení císla použili operátorku. Reknete jí císlo, které chcete vytocit a potom, když vás požádá o vhození penez, pustíte tóny. Jestliže se zeptá proc potrebujete jí k vytocení císla, reknete jí, že jedno z tlacítek je rozbité nebo neco takového. Ted máte Red Box a víte jak ho použít!

Volání zdarma z COCOTu
Predevším COCOT "Customer Owned Customer Operated Telephone" "telefon rízený od zákazníka k zákazníkovi (nepreložitelný)". Lze je pravdepodobne nejcasteji nalézt v restauracích, zábavních parcích, atd. Všechno co musíte udelat je zavolat z COCOTu na císlo zdarma, vytocte císlo 1-800 {v CR 0800} (pokud vás to nechají udelat zdarma), reknete nejakou kravinu a nechte je at zavesí . Poté co zavesí, zustante na lince a následne vytocte císlo, které chcete. Toto už nemusí fungovat ve chvíli, kdy toto ctete, protože majitelé COCOTu jsou o nás každý den stále více informováni.
Win Nuke
Program na jednoduché znicení kterékoliv stránky. Proste zadáte jehí IP ci adressu a je to, obrázek atomovky vás ujistí že deláte správne.
No to je pro dnešek vše, doufám že jste si dobøe poèetli a že mi to stálo za to to sem všechno vypsat.A nakonec vám øeknu jak sem tomuto spolehlivì ubránit. 1.)nìmet internet jako já a su v poho 2.)dávat si pozor co do nìho strkáte(do PC)