Google Hacking

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Kepson
Datum: 24.4.2007
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Kniha, která by neměla chybět nikomu, kdo chce pomocí nejznámějšího a nejobsáhlejšího vyhledávacího nástroje současnosti nalézt požadované informace. Dokonce i ti, kteří si myslí, že umí s Googlem pracovat, mohou zjistit, že Google umožňuje daleko více...

Tuto knihu bych doporučil všem těm, kteří o sobě chtejí někdy prohlásit, že umí pracovat s Googlem.

Kniha má celkem 12 kapitol, kdy v první budete seznámeni s tím, co to vlastně Google je a s jeho nejzákladnějším nastavením. Ve druhé kapitole už jsou, na bezmála čtyřiceti stranách, rozebrány pokročilé operátory a ve zbývajících se zabýváte věcmi jako například, jak využít Google při hledání zranitelných cílů, využít jej jako transparentní proxy server a podobné věci. Zájemce o automatizované techniky vyhledávání pomocí scriptů zajisté potěší kapitoly věnované Google API.

Kniha je velmi kvalitně zpracována a jejím autorem není nikdo jiný než samotný Johnny Long. Toto jméno je v problematice tzv. Google hackingu velmi známé a kdo o něm ještě neslyšel, tomu doporučuji navštívit stránku Johnnyho Longa. Jde o mistra ve svém oboru a jeho stránky to svým obsahem opravdu potvrzují.

Pokud vás Google Hacking zajímá, ale nemůžete investovat do koupě této knihy, doporučuji vám pro začátek prostudovat článek, který vyšel v časopise Hakin9. Proti recenzované knize jde ale spíše jen o takové malé naklepnutí, o co v Google hackingu jde.

Ale zpět k naší knížce. Kniha má celkově 472 stran, což naznačuje, že nejde o žádnou malou publkaci. Na stránkách Zoner Pressu, který knihu vydává, si můžete stáhnout její úvod a podrobněji se seznámit s jejím obsahem.