Uplink: Hacker Elite

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Nazghul
Datum: 22.5.2006
Hodnocení/Hlasovalo: 2/1

Simulace života hackera na PC.

Obal hry Ve hře Uplink: Hacker Elite se stanete hackerem u společnosti Uplink a budete plnit různé mise ve stylu nabourat se do centrálního počítače (k tomu vám poslouží různé prográmky, které si nakoupíte na centrálním serveru společnosti Uplink) a "vykonat" co je zadáno v popisu mise, který vám přijde e-mailem. Hra vás zaujme nápadem, zvukem a lehkým ovládáním. Hra slouží jako simulátor života jednoho hackera, ale některé věci jsou zjednodušené (automatické zadání IP, napojování na počítač, prolmování hesel), což je klad, jelikož by hru dohrála jen velmi malá menšina lidí, kteří by si buďto stáhli t internetu hotové mise, nebo by si někde přečetli kompletní návody. Hru vyrobila Introversion Software.



Základní info
Na začátku hry vám přijde tento e-mail:

Společnost Uplink hledá talentované lidi pro svojí globální síť volných příležitostí. Co nabízíme:

* Anonymní burzu pracovních příležitostí
* Přístup k nejmodernějším technologiím
* Špičkové odměňování
* Moderní know-how
* Veškerou podporu

Co požadujeme:

* Naprostou loajalitu
* Naprostou diskrétnost
* Špičkové pracovní nasazení
* Kreativní řešení předložených problémů

Co bude Vaší pracovní náplní:

* Napadání podnikových informačních systémů
* Nabourávání vládních serverů
* Krádeže kritických dat
* Destrukce konkurenčních databází
* Manipulace s osobními záznamy
* Protiopatření proti konkurenci
* Detekce a falšování bankovních transakcí
* A mnoho dalších zajímavých úkolů

Jako nováček obdržíte přístupovou bránu základního typu (60GHz procesor / 24Gq RAM / 1Gqls modem) a program s úvodním kursem s přístupem na testovací server a přístupové heslo do Uplink Internal Services System, kde můžete nakupovat špičkové vybavení, číst novinky z oboru a především získáte přístup do subsystému nabídky pracovních příležitostí.
-----EOF-


Obrázek ze hry Takhle nějak to začne. Odpovědí na tento e-mail se přesunete do Internal Service System, což je centrální informační portál společnosti Uplink, ve kterém si čtete novinky, nakupujete softwarové a hardwarové vybavení, a hlavně přijímáte zakázky od klientů Uplinku. Ke každému úkolu naleznete stručný popis, obtížnost a odměnu v podobě kreditů (za ty si poté kupujete nové vybavení). S každým zadavatelem úkolu můžete dále smlouvat např. o výši odměny (více kreditů), o zaplacení poloviny odměny předem, nebo se ho můžete zeptat o koho se jedná a jaké je zabezpečení cílového PC. Když se vám zadání úkolů líbí, klikněte na přijmout. Poté vám příjde e-mail s kompletním popisem mise a IP cílového PC. Pak si již vyberte na mapce co nejkomplikovanější připojení přes různá PC, aby vás hned neodhalili. Připojte se a pomocí password crackera prolomte heslo na admina. Po prolomení splňte zadání (většinou něco zkopírovat nebo smazat) a odpojte se. Vašemu zadavateli odešlete e-mail o splnění mise a on vám pošle odměnu. Tímto způsobem se "prokousáváte" hrou až do zdárného konce.

Odkazy
Oficiální stránka (www.uplink.co.uk)
Čeština (cestiny.idnes.cz)
Plná hra (www.acid-play.com)

Hardwarové požadavky
Minimální konfigurace:
CPU 1GHz, 256 MB RAM, 32 MB grafická karta

Optimální konfigurace:
CPU 1,5GHz, 256 MB RAM, 32 MB grafická karta

Hodnocení

plusVýborný nápad realizovaný s překvapivou lehkostí, akurátní grafika, skvělá hudba a atmosféra
minusChvilkama nepříjemné ovládání, chvilkama nepříjemná realističnost - nedá se udělat save


by Nazghul©