Velký průvodce protokoly TCP/IP a systémem DNS

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: .cCuMiNn.
Datum: 11.2.2005
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Velice obsahlý průvodce světem počítačových sítí. Další z knih, kterou byste si neměli nechat ujít.

Libor Dostálek, Alena Kabelová

Tato kniha je další z těch, které by neměli uniknout vaší pozornosti. Vlastně bych se i docela divil, pokud jste o ní ještě neslyšeli. Jde o bestseller v oblasti počítačových sítí, který se dočkal již několika vydání. Kniha čtenáře postupně zasvětí do všech tajů, které se v síťovém provozu vyskytují. Podrobně popisuje jednotlivé transportní vrstvy včetně protokolů. Vysvětlí vám jakým způsobem jsou data na síti směrována a co vše se odehrává při jejich přenosu. Při praktickém sniffování také blíže poznáte síťový provoz na vaší síti a po přečtení této knihy budete přesně vědět co jsou to MAC adresa, IP adresa, aplikační protokoly HTTP, FTP, SMTP, POP3, Telnet, jak je to s překladem doménových jmen na IP adresy s použitím DNS serverů, co obsahují jednotlivé pakety putující sítí a mnoho a mnoho dalšího. V podstatě se dá říci, že budete po přečtení této knihy vědět o sítích opravdu hodně.
Tuto knihu mi proto nezbývá než vřele doporučit. Informace v ní obsažené jsou totiž přesně tím, co byste o sítích měli vědět.

Protože pro mě bylo hodně obtížné popsat tento skvost několika slovy, uvádím zde pro případné zájemce ještě odkaz na jinou, podrobnější recenzi:
www.linuxzone.cz

Kniha je ke stažení i v elektronické podobě:
Velký průvodce protokoly TCP/IP a systémem DNS

Nakladatelství: Computer Press
Počet stran: 552
Cena: 499,- Kč


.cCuMiNn.