Google Desktop Search

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: S0meB0dy
Datum: 25.11.2004
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Všichni jistě znáte nejlepší vyhledavač na světě, kterým je bez pochyby GOOGLE ale co takhle vyhledávat pomocí google na vlastním počítači, podle mě je tenhle program rozhodně lepší než průskumník ve Windows :).



Google Desktop Search je výborný offline vyhledávač, který se spouští v okně vašeho webového prohlížeče. Hned na první pohled se vám bude zdát velmi povědomý. Ano, vypadá přesně jako "normální" vyhledavač na www.google.com, ale na rozdíl od něj vám najde dokumenty a soubory přímo u vás v počítači. Tento program samozřejmě obsahuje i tlačítko "Search the web" které, scela logicky, umožňuje vyhledávat i v internetu (K tomu se ale lépe hodí Google Toolbar pro IE). Google desktop search umožňuje vyhledávat nástedující položky:

Outlook email
Outlook Express email
AOL IM Word
Excel
PowerPoint
Text and other
Web history
Include secure pages (HTTPS) in web history

Dále také umožňuje některé složky přidat na seznam složek, kde Google desktop search nemá co pohledávat :). Samozřejmě se při vyhledávání dají použít i operátory které jistě znáte z běžného googlení např +, "" atd. Google desktop search je, jako všechny google aplikace, vždy v permanenci a to díky ikoně která se nachází vedle systémových hodin. Všem tuto aplikaci doporučuji.

Google Desktop Search si můžete zdarma stáhnout zde: http://desktop.google.com

Pozn. Google desktop search si však nejdříve musí indexovat všechny položky ve vašem počítači. To se však děje zcela automaticky.