Dropbox hack – 10Gb prostoru ZDARMA!

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Methodius
Datum: 27.6.2011
Hodnocení/Hlasovalo: 2.13/40

Ještě než začnu popisovat co je to Dropbox a jak dosáhnout výše zmíněné kapacity zcela zdarma, rád bych předem řekl, že slovíčko hack v nadpise je tak trošku zavádějící. Nejedná se o hack jako takový, ale spíše o takový podvůdek, na který nemusíte mít téměř žádné znalosti.

Co je to Dropbox?

Abych nemusel vymýšlet a snažit se poutavě sepisovat to, co už za mě udělali jiní, vypůjčím si úryvek z tohoto článku ze serveru Root.cz

DropBox je služba, která dovoluje synchronizovat soubory mezi více počítači. Funguje to tak, že nainstalujete software, který udržuje jeden adresář (i s podadresáři) na vašem disku synchronizovaný proti serveru. Takto připojených počítačů může existovat více a všechny mají v onom adresáři stejná data. Pokud je některý počítač odpojený od internetu, můžete s daty lokálně pracovat a jakmile se připojíte, opět se změny projeví u vás i na serveru.

Při registraci do systému dostanete ZDARMA 2Gb diskového prostoru, na které můžete nahrát libovolný obsah (fotky, programy, hry, dokumenty, videa, filmy a já nevím, co ještě). Pokud Vám tato kapacita nedostačuje, můžete si:

  1. Připlatit několik desítek dolarů a koupit si 50Gb nebo dokonce až 100Gb prostoru
  2. Pozvat nějaké lidi, přičemž za každého, kdo pozvánků příjme dostanete ZADARMO 250Mb diskového prostoru navíc. Platí až do výše 8Gb

My samozřejmě využijeme druhou variantu. Abyste ale nemuseli odkaz rozesílat známým a hledat lidi, kteří se přes Vás zaregistrují, můžeme si tyto referály (jak se pozvaným lidem říká) „naklikat“ sami.

Jak na to?

Takže, budete potřebovat následující vybavení:

  1. Účet v systému Dropbox – založit zde
  2. Microsoft Virtual PC – stáhnout zde
  3. Libovolný image systému Windows XP(doporučuji soubor úplně dole – Windows XP IE6) – stáhnout zde

Pokud už všechny věci máte stažené, můžeme pokračovat.

Nyní nainstalujte Microsoft Virtual PC. Nikde se Vám neobjeví ikonka programu, ta se objeví pouze ve Startu, odkud lze program spustit. Pokud ji tam nemáte, restartujte počítač. Nyní spusťte samorozbalovací archív s Vaším image obrazem Windows XP. Dostanete .vhd soubor o velikosti několika Gb.

Zapněte Virtual PC -> Vytvořte nový virtuální počítač(pokud možno, zvolte více RAM paměti, než Vám program nabízí, práce bude rychlejší) ->Jako virtuální HDD zvolte onen .vhd soubor -> Zaškrtněte políčko POVOLIT DISKY PRO VRACENÍ ZMĚN - toto je důležité! Nyní máte vytvořen virtuální počítač, tak jej spusťte.

Mezitím si ze svého účtu na Dropbox odešlete několik pozvánek na e-maily. E-maily si můžete vymyslet, nebudete se do nich muset přihlašovat, ani s nimi dále pracovat, takže klidně pozvánku můžete poslat na e-mail (ab@zu.cz). Doporučuji volit co nejkratší názvy, aby se Vám potom dobře opisovaly.

Až najede Virtuální počítač, spusťte Internet Explorer a přejděte na adresu www.dropbox.com, stáhněte program a nainstalujte jej. Po instalaci se objeví nabídka -> zvolte, že ještě nemáte účet -> tady si klidně všechny údaje vymyslete, jen e-mail zadejte nějaký, na který jste posílali pozvánku -> Dokončit

A je to! Nyní máte prvního referála a prvních 250Mb prostoru úplně zadarmo! Pokud jste pracovali efektivně tak Vám tato operace nezabrala více, než 2-3 minutky. Takto postup opakujte, dokud nebudete mít z referálů 8Gb(celkově 10Gb na účtu) :) Zde ještě screen, že to funguje:

Dropbox screenshot

Pokud Vám něco není jasné, něco nejde a nebo máte jiný tip, klidně jej můžete napsat do komentářů. Za zpětnou reakci budu vděčný.