Invex - vykriky do tmy

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: ask@t
Datum: 18.11.2007
Hodnocení/Hlasovalo: 1.76/94

Jako spousta lidi tak i ja se vydal na letosni Invex/Digitex. Tenhle report je spis neoficialni, o vecech, ktere mne zaujaly.

Part1:Cesta


I pres neustale nalehani Paji jsem se rozhodl, ze pojedu sam vlakem. Cesta z Budejc trva cca 4 hodiny a jelikoz jsem den predem oddelal sluchatka od mp3 prehravace, a knizku do vlaku jsem si zapomnel, tak jsem musel trikrat procitat Legendu, kterou jsem si koupil na nadrazi, abych delal na ceste alespon neco. Nastesti si ke mne cca v pulce cesty sedlo par paranu(o nicem jinem nez o DOTE, Lineagi, WOW a ULtime se nebavili), kteri taky jeli na Invex. Jelikoz jsem nemel co delat, rad jsem se k diskuzi pridal a druha pulka cesty probehla celkem svizne. Po vystupu z vlaku jsem si pripadal ze jediny co je na pocitacich slozite je, jestli ve Starcraftu prejit ze Zealotu na Dragony nebo zacit delat Templare.:-> Na vystaviste jsem se dostal clkem rychle, pocasi vypadalo na normalni zamraceny den a ja cekal zda Invex/Digitex prinese neco noveho. Jelikoz mi mila pani pokladni zapomnela dat planek, musel jsem ho od lidi co odchazeli vysomrovat. Zaclo to tedy pekne. Vypocital jsem si nejkratsi trasu, abych prosel vsechny pavilony a s vervou vstoupil do nejblizsiho.

part2:Invex


Pavilon A


Rika se, ze Invex upada, nicmene urcite se nasla rada veci ktere zaujmou. Jako prvni jsem si mezi nudnymi stanky vsiml firmy jez nabizi technologie 3D printing. Zrovna jim takova tiskarna jela a ja pozoroval jak se z kvadru sadry tvaruje zadek auta(na cele jsem cas nemel protoze vytisknuti modelu kulickoveho loziska a prumeru cca 5 cm udajne trvalo 15 minut). Velmi dobre se predvedli i 2 stredni odborne skoly(uz si nepamatuji nazvy) ktere predvadeli sve roboty. O jednouceloveho robota pro presouvani baterek z podlahy do misky jsem malem zakopl, ale robot byl inteligentni(rozumej:rizen jednocipem) takze se mi vyhnul. A potom klasicky robot ve tvaru cloveka, ktery tancil maval a ruzne skotacil na stole.(Neco podobneho predvadeji vsichni vsude.)

Pavilon V


V pavilonu V se mimo jine melo objevit neco o informacni bezpecnosti. Bohuzel krome velkolepe show firmy ESET jsem nenasel nic. V tomto pavilonu se dali koupit celkem levne pc knihy, slovniky(nechapu co tam cpou slovniky) a IT casaky(alespon jsem si koupil novej Security World, kterej mi jde vzdy celkem spatne sehnat) Velkou prezentaci tam mela firma Zoner se svym novym programem na upravu fotek(uz nevim jakej z nastroju to byl) kde nam pan grafik ukazal co novy program umi(nevim co umi novej program ale ten clovek, ktery ho prezentoval dokazal upravit jas,kontrast a srovnat horizont.:-?)

Pavilon G

U vchodu byl pristaven kulecnikovy stul kam se nahrnuli vseci nactileti kteri v dosahu byli. Dale do pavilonu jste museli projit pres recepci, ktera mi oznamila, ze pavilon je pouze pro resellery. S trochou socialniho inzenyrstvi jsem se tam ale dostal. Namaha za to bohuzel nestala, protoze v pavilonu bylo jen par firem a v nich par kravataku, kteri se tvarili nesmirne vazne. Jedna firma zde nabizela specialni kapesniky pro cisteni LCD displeju. Protoze mam monitor notebooku vecne zaprasenej vzal jsem si jich deset.(Doma jsem se se pokusil otrit muj notebook presne dle navodu(nejdriv vlhky hardik potom suchy)ale jedine co se stalo bylo, ze se situace jen zhorsila.) Posledni pavilon jsem opoustel s nadeji, ze treba na digitexu bude nejaka sranda.A ze sezenu neco slusneho k jidlu. Nikde nebylo nic krome prepalenych klobas. Bohuzel je hlad casto silnejsi nez rozum, dal jsem si klobasu s pivem. A posilnen timto obedem jsem se vydal na digitex.

Part3:digitex


Pavilon F

V zadni casti pavilonu se konala prednaska na tema "prechod telvize na digitalni vysilani". Doprovazena ukazkou rozdilu kvality obrazu pri digitalnim a analogovem vysilani.(Jelikoz nejsem televizni fanda a kvalita obrazu v TV je mi celkem fuk moc jsem se prednasce nevenoval a spis posilhaval po hosteskach.) Dale zde bylo par pohodlnych sedacek a pred nima televize na zdi vse zarizeno jako obyvak.(Asi jako prezentace domacich kin.(Nevim co to jinak melo znamenat.) Na kazde sedacce byla banda pubertalnich vyrostku, kteri sedacku uzasne zasvinili.(Nechapu proc protoze nesel zvuk a nic jineho nez cumeni na televizi nedelali.)

pavilon X

Jakmile jsem vesel do pavilonu X pochopil jsem, ze tady se hraje na tezky uderground. Cerno-cervene steny, kovove shody, na podlaze nejake polstare kde se valela kopa deti, ktere tu byli snad v tlupach. A u sten v rade trojice obrazovka-klavesa-mys. Na chvili jsem se odstal k pocitaci kde bezela novinka "Zaklinac navrat bileho vlka"(RPG na motivy knih pana Sapkowskeho, ktere jsem cetl pred x lety) o kterem se taky zminovala legenda kterou jsem cetl celou cestu vlakem. Jelikoz me recenze legendy lakala na soubojovy sytem jal jsem se hledat nepratele. Po 10 minutach jsem se naucil(nahodou objevil) jedno kombo ktere jsem pote dalsich 10 minut vyuzival. Vydal jsem se do dalsiho patra. Tam cekalo asi pet stolu se stolnim fotbalkem a u nej narvano asi 100 maniku s rozkrokem kalhot proklate nizko.(Jak se tam tihle lidi dostali opravdu nevim.) Stala tam taky nova Nintendova konzole Wii. Jelikoz jsem si ji nechtel nechat ujit, prodral jsem se davem az dopredu a vymamil od jednoho kluka ovladac. Hral se box, player vs. player. Ovladac od Wii jsem nkdy predtim nedrzel a box jsem taky nezkousel takze jsem vypadal jak postizenej. (Nutno rict ze muj protihrac vypadal uplne stejne.) Pote co jsem zjistil, ze ovladac reaguje i na rychlost uderu jsem uz busil soupere hlava nehlava. Bylo to misty trochu nebezpecne, protoze nas dav strkal dopredu k obrazovce a tak jsem chvilema myslel ze ji uz rozbiju. Zapas nakonec skoncil remizou, protoze se nikomu nepodarilo do soupere trefit jinak, nez stastnou nahodou. Jinak se tu objevilo par zajimavych projektu z nichz stoji za to jmenovat strilecku FPscore a jeste nedodelane MMORPG Immortal world

pavilon D

V pavilonu D se melo konat mistrovstvi v pocitacovych hrach a tak jsem se tesil ze uvidim jak hraji profesionalove nazivo. Bohuzel jsem prisel az na vyhlasovani cen. Nejaky typek tam rozhazoval trika, ksiltovky a klicenky do davu. Bordelu bylo u areny tolik, ze se v tom clovek brodil(Gameri jsou prasata) a jinak se vsichni snazili udelat velkou show:-< U vstupu mne zaujali stanky se stolnima hrama(WOW a karetni hra MTG ktera je celosvetove N1 a kterou jsem asi 6 let hral.) Objevil jsem, ze v pavilonu je 20 Wii konzoli, nicmene u nich byli stejne fronty jako v pavilonu X. Velmi dobre se ukazala firma Volny, ktera nechala lidi koukat na It Crowd(bohuzel s debilnim dabingem).


Omlouvam se pokud jsem neco zaradil do jineho pavilonu, neco nezminil nebo neco zbytecne moc zminil. Pisu jen o vecech, ktere me zaujali a ne o tech, ktere by zaujali jine. Taky se omlouvam, ze pisi bez diakritiky, ale jsem na to zvykly. Taky se omlouvam za pravopisne chyby, ale uz se asi nepolepsim.