Krádež s čistým svědomím ....

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Tecquilka
Datum: 22.11.2006
Hodnocení/Hlasovalo: 1.81/94

M$, aneb jak krást bez výčitek svědomí!!!

Právě jsem si přecetl aktuální zprávu na serveru http://root.cz. Někteří z vás určitě slyšeli o spojení MS a Novellu. Možná jste četli spekulace, že Novell k tomuto spojení byl nucen, jelikož udajně zneužíval patentované technologie ve svých produktech. Toto narčení Novell samožrejmě odmítal, avšak dnes ( 19 dní po spojení ) výkonný ředitel M$ Steve Ballmer oznámil velmi zajímavou zprávu, nad kterou uvažujícímu člověku zůstáva rozum stát. M$ obviňuje Linux, že používá technologie, které ma M$ patentované.

Je to až usměvné, jelikož už né jen u nás platí pravidlo něco nekomu ukradni a pak ho ještě nazvy zločincem. Když to vezmem do důsledků, tak M$ nedělá nic jiného, než přebíra cizí nápady. Když se toto náhodou provalí, tak par drobků od stolu pošlou autoru nápadu a pak sám těží velké peníze. Např. s GUI nepřislo první M$, dále prvním web prohlížečem také nebyl IE. s poslední době mě zaráží nové Vista a jejich udajné virtualní plochy, které jsou prý vynálezem M$ (dle oficiální zprávy), přitom Linux virtualní konzole, později plochy, užívá již o nějaký ten pátek déle (no i o nějakou tu sobotu).

A dnes M$ označuje Linux za zloděje patentů.

Jestli tato aféra bude mít nějaký výsledek, který bude výhodný pro M$, tak vám můžu s klidným svědomím doporučit toto: "Kraďte, kraďte kde můžete a co můžete, kraďte vše na co máte chuť a co se vám líbí, či je jakkoliv pro vás výhodné. Nemá smysl být poctivý, když vás stejně okradou a pak označí za zloděje a lháře!"

Osobně být na místě Red-Hatu (označili je za zloděje), tak podám žalobu na M$ za křivé nařčení a ať M$ platí tak, až se z toho Stevovi Ballmerovi protočí panenky.