NetBIOS

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Kub@z
Datum: 17.4.2004
Hodnocení/Hlasovalo: 2.11/37

Co je to NetBios? Network Basic Input Output System, neboli v překladu něco jako základní vstupní a výstupní síťový systém. K čemu vám to je? K tomu, abyste se napojili na cizí počítač...

Co je to NetBios? Network Basic Input Output System, neboli v překladu něco jako základní vstupní a výstupní síťový systém. K čemu vám to je? K tomu, abyste se napojili na cizí počítač. Samozřejmě. že k tomu určnej neni, ale lidi jsou dostatečně blbý na to, aby měli zapnutou službu "File and Printer Sharing", která to všechno umožňuje. Takže pokud vás baví jen tak se pohybovat po cizím harddisku, tak je to přesně pro vás. Nejlepší na tom je, že to zvládne i absolutní lamer. Takže:

1) Pusťte si portscanner a najděte spoustu IP s odpovíajícím portem 139 (NetBIOS)
2) Klikněte na tlačítko START, vyberte Najít -> Počítač, zadejte jednu z nalezených IP.

Když budete mít trochu štěstí, tak se vám zobrazí ikonka počítače. Dvojklikněte na ni a když budete mít ještě větší štěstí, tak nebude na daném počítači heslo a vy si budete moct v klidu prohlížet obsah disku na cílovém počítači, nebo třeba něco vytisknout na tiskárnu. Pokud v nabídce najít vůbec nemáte položku počítač, tak zasuňte instalační cd woken a doinstalujte nástroje internetu.
  Takže co můžete dělat na cizím počítači? Můžete třeba naistalovat nějakýho trojana, díky kterýmu budete mít permanentní přístup k tomuto počítači.
  Přeji příjemné hackování :)
Kub@z