Pravda o přivýdělcích na internetu

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: JanBolardt
Datum: 11.12.2013
Hodnocení/Hlasovalo: 2.32/50

Malý úkol pro Vás: Zadejte do vyhledávače slovní spojení *práce z domova* či *přivýdělek na internetu* a objeví se Vám 5.400.000 nalezených výsledků. Pokud byste měli z každé té nabídky vytěžit byť jen 1,- Kč, jste milionáři a máte na několik dalších let vystaráno.

Jak je to ale s přivýdělky doopravdy? Mají smysl? Dá se na nich vydělat? Opravdu z Vás udělají milionáře? Předem chci upozornit, že zde nezastupuji žádnou společnost ani produkt či službu, kterou bych chtěl vyzdvihovat na úkor jiné. Jedná se zcela o objektivní pohled, zda-li Vám mohou přivýdělky na internetu obohatit kapsu, či Vám jí ještě více vysát.

V posledních několika letech jsem vyzkoušel všechny možné i nemožné formy přivýdělků a zde je pár tipů, od kterých dát ruce pryč :

Klikačky

Jakmile narazíte na přivýdělek formou klikaček opuste tuto stránku, je to pouze ztráta času. Strávíte hodiny, dny, týdny nad tím, že budete klikat na všemožné reklamy a na konci měsíce zjistíte, že jste si vydělali pár korun, které byste měli za 10 minut práce u technických služeb. Na tomto klikání vydělají pouze provozovatelé serverů či samotní poskytovatelé reklamy, neboť oni ve svých interních zprávách zjistí, že se na jejich reklamu podívalo 5.000 lidí, čímž si "natáhnou" další potencionální klienty či osloví firmu s umístěním reklamy u nich, neboť mají jak vykázat počet lidí. Oni mají v kapse několik stovek či tisíc korun a vy jen pár korun.

Reklamní emaily

Podobný problém jako u klikaček. Několikrát za den Vám přijde email, za který obdržíte 1,- Kč (v tom lepším případě) a na konci měsíce máte opět pár drobných. Tento systém funguje tak, že Vám naslibují, že od 100,- Kč si můžete požádat o výplatu, jenže jakmile se přiblížíte k této hranici, systém Vás posune na vyšší level a zažádat si najednou můžete až od 500,- Kč a tak to jde stále dál a dál. Najednou po 5-ti letech zjistíte, že se Vám na účtu nashromáždilo 6.000,- Kč, které ale nikdy nebudete moct vybrat. Opět vydělají pouze provozovatelé.

Online dotazníky

Tato forma je zcela na Vás. Zde se dají nějaké ty drobné vydělat, ale určitě to nebude v řádech stovek měsíčně, spíše ročně.

Peníze předem

Od této formy utečte co nejdále můžete. Titulků jako např. "revoluční výdělek!" "vydělávejte neuvěřitelné peníze!" apod. je na serveru tisíce ba milióny, ale po přečtení několika motivačních vět a shlédnutí několika motivačních videí zjistíte, že nejdříve je nutná nějaká počáteční investice. Jakmile po Vás někdo chce peníze, abyste mohli pracovat, pak není něco v pořádku. Nebo Vám už se stalo, že když jste nastupovali do nového zaměstnání, že by Váš vedoucí po Vás chtěl 2.000,- Kč, abyste mohli pracovat? Takže zásadní pravidlo : ŽÁDNÉ PENÍZE PŘEDEM NEPOSÍLEJTE!!!

Peníze za hraní her

Ano, i to na Vás na internetu čeká. Nepřeberné množství stránek, které Vám slibují, že hraním her vyděláte peníze. Neřeknou Vám ale to druhé, že ve hře jde sice o peníze a jde o určitý bankroll, který si na konci měsíce rozdělí první tři, pět, deset hráčů a na ostatní nezbyde nic. A pokud tu hru hraje 3.000 lidí, nikdy nemáte šanci se k některým penězům dostat. Takže ve výsledku máte sice dobrý pocit ze hry, ale Vaše peněženka je stále tam, kde byla.




Nyní se zaměřím na pravý opak. Způsoby, kde se naopak dají vydělat peníze a ne zrovna malé :

Affiliate programy

Nevím, zda-li jste o tom slyšely, ale mnoho firem se dnes touto formou zabývá. Od realitních kanceláří, přes cestovní kanceláře, e-shopy, banky, zkrátka všude, kde se jedná o nějaký obchod či prodej. Celé to funguje tak - Vy se zaregistrujete, je Vám vygenerován unikátní kód a pokud se někdo přes Vás dostane na stránky provozovatele, či si objedná jejich produkt a služby vy z toho máte provize. I já jsem v současné době zaregistrován u cca 10-ti těchto programů a že to opravdu funguje mám vyzkoušeno. Nebudu Vám zde posílat jednotlivé odkazy, neboť tento článek nepíši pro vlastní reklamu, ale jako varování pro ostatní, ale jen namátkou : - Banka ZUNO Vám dá 300,- za každého nového člověka, server Bankerat 2% z uzavřené půjčky, server zazitky.cz provizi 20% z objednaného sortimentu, pokerstrategy.com 15% z obratu Vámi přivedeného člověka atd. atd.

On-line casina

Také v casinu se dá vydělat. Pro mne se to stalo druhým příjmem a nemohu si stěžovat. Chce to mít jen tu správnou strategii a vědět, jak sázet. Hlavně ale nehrajte automaty (tzv. sloty). Pokud chcete na casinu vydělat, zásadně jen a jen ruletu.

Práce z domova

I tento přivýdělek funguje, ale už to není tak bez práce. Jedná se o domácí práce jako kompletace propisek, plnění obálek apod. Na toto už se dá nahlížet jako na normální práci a proto i výdělky tomu odpovídají. Řádově se zde dá vydělat stejná částka jako ve Vašem zaměstnání ne-li větší.

Shrnuto podtrženo - než strávit 8 hodin nad klikačkama na reklamy, vyplňováním dotazníků, či přijímáním reklamních emailů, raději vložte tento čas do smysluplné domácí práce, která Vám zabere pár hodin denně, či pošlete přátelům, známým i neznámým lidem odkaz na affiliate program a uvidíte, že za daleko méně času, než je hraní her či pozorování reklam, si vyděláte stokrát více a ještě Vás to bude bavit.