Instalování Mac Os X na Acer Aspire One D250

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: samuelseidel
Datum: 30.11.2012
Hodnocení/Hlasovalo: 4.8/5

Návod pro začátečníky, jak nainstalovat mac os x snow leopard na non-apple hardware.

Tento článek jsem se rozhodl napsat pro lidi, kteří ještě nenašli stručný návod o instalovaní mac os x.

Nejprve budeme potřebovat obraz disku upravene instalacky s nazvem Iatkos S3 v2. Stahnete si ji pres torrent ktery jde najit na webovkách thepiratebay.com.

Po stazení souboru ho vypalte na usb nebo flash disk, z ktereho pak nabootujeme pocítac. Pokud vám to napise chybu The reading time out ctyrikrat, restartujte pocitac a bootovani opakujte. Do dvacateho pokusu by to melo nabootovat.

Po nabootovaním vám nabehne chameleon boat loader ve kterem vyberete iatkos install disk.

Zobrazi se vám logo Apple, po nacteni vyberte jazyk (cestina bohuzel chybi), potvrdte licenci a az dojdete k predposlednimu kroku vyber disku, kliknete v hornim panelu na utilities kde vyberte disk utility. Vyberte disk na ktery chcete system nainstalovat a kliknete na journal kde vyberete apple journaled disk a kliknete na journal. Po preformatovani se vratte zpet do instalace, kde vyberete vas naformatovany disk a kliknete na customize. Zde vyberte: Chameleon Boot loader (jedno jaka verze), kernel Atom,Ps2 repair, USB fix, atd. - u ovladacu vyberte intel gma950 a atheros wifi a wired. Pote kliknete na instalovat. Pockejte cca 30 min po automatickem restartu odpojte flashdisk nebo mechaniku a nabootujte z harddisku, zobrazi se vam logo apple a pak se spusti klip po nemz nasleduje osobni nastaveni ktere urcite sami zvladnete.