Černí pasažéři chtějí cracknout OpenCard

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Maestro Smiley
Datum: 7.12.2010
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Na internetových stránkách https://sites.google.com/site/cpunitedpraha/ byla vyhlášena soutěž o prolomení zabezpečení nechvalně známé karty OpenCard. V sázce je kromě skutečných peněz z neustále narůstajícího OpenJackpotu - do kterého může kdokoliv přihodit libovolnou částku, také služba pomáhající černým pasažérům s monitorováním pohybu a výskytu pražských revizorů.

Akce je primárně mířena proti Magistrátu hlavního města Prahy, který je za pochybnou zakázku zodpovědný, který ale přesto chystá další lukrativní zakázku ve výši 3,5 miliardy korun na výstavbu turniketového systému v pražském metru.

Systém monitorování revizorů funguje na principu automatického přeposílání zpráv pomocí Twitteru. Všechny zaznamenané výskyty se pak ještě pravidelně zanášejí do veřejně přístupné Google mapy, která tak jasně ukazuje, která místa a trasy jsou relativně v klídku a kde se to revizory naopak doslova hemží (ano, překvapivě jsou to přestupní stanice metra :-)). Jako autor soutěže slibuji, že pokud se nikomu do půl roku nepovede OpenCard cracknout, službu zruším a OpenJackpot získá Magistrát. V případě, že se to někomu povede, tak k službě naopak ještě přidám automatické přeposílání SMS jízdenek a foto službu nazvanou "Ulov si svého revizora".

Po internetu také již začalo kolovat instruktážní video Černých Pasažérů, kde se mimo jiné dozvíte třeba jak správně nastupovat do tramvaje a jak si správně hlídat v autobuse záda :-). Vše v rádoby 8bitové grafice a hudbě. Odkaz zde: http://www.youtube.com/watch?v=qrPgQsERAHc