Chris Goggans

Zdroj: SOOM.cz [ISSN 1804-7270]
Autor: Yoxer
Datum: 23.3.2008
Hodnocení/Hlasovalo: 0/0

Erik Bloodaxe - Legion of Doom.


  Chris Goggans byl jedním z členů slavné hackerské skupiny Legion of Doom a bývalým váženým redaktorem časopisu Phrack. Toho hackra The Menthor popsal jako nejlepšího hackra kterého dosud potkal. Byl zatčen jako Erik Bloodaxe, počítačový hacker, ale nic mu nebylo dokázáno byl proto propuštěn.
Goggans je považován za "etického hackra", dokonce to o sobě sám tvrdí v interviu. "Nikdy jsem nesmazal cizí data, nikdy neshodil systém, nikdy nesmazal cizí systém. Vždy když jsem byl v takovém systému, porozhlédnul jsem se okolo, zjistil jak je systém navržen, spravován a jak se liší od ostatních. Bylo to pro mě snazší naučit se něco o tom." Vyjádření k jeho členství v Legion of Doom: "Samozřejmě že jsem byl v The Legion of Doom. Byl jsem v každém systému. Ale nikdy jsem nebyl zavřený. Nikdy jsem se někam nedostal nezákonně. Nikdy jsem neudělal nějaký opravdu, opravdu zlý kriminální čin."

  22. Únor 1990 - Byl uložen záznam hovoru mezi Gogganem a Evenem-Chaimem (Phoenix). Rozhovor vůbec nezněl tak eticky jak se Goggan hodnotil. V telefonu zaznělo ohledně ukradení zdrojového kódu firmě Execucom a předání za vysokou peněžní částku konkurenci. Diskutovali ohledně výdělku a případnému dopadení. Během rozhovoru Goggans poskytl přístupové čísla na telefonní spojení ke společnosti Execucom komentované: "Jsou vážně věci, které tu chci udělat. Jsou tu věci, které se Execucom musí stát."

  rok 2005 - Goggans je celosvětově-uznávaný expert v oboru počítačové bezpečnosti. Vytvořil několik kolosálních zabezpečených sítí pro největší společnosti vůbec. Pracoval také s US Federální agenturou na několika nejznámějších Amerických soudních případů v oblasti počítačové kriminality.

Interviev v anglickém znění.