Zpět na seznam článků     Zpět na článek

Komentáře ke článku

 
 
 BBCode
kingdave | E-mail | Website9.8.2011 17:45
hezké :), právě jsem to vyzkoušel na jednom freehostingu, kde by měl být limit 250 MB, já tam vpohodě zapsal mnohem víc, ale ty soubory nesměly být příliš velký... thx :)
Harvie. | 62.24.87.*17.4.2010 23:56
pokud jde o "vnoreny filesystem", pro zakladni pouziti si vystacis s TAR archivem, nebo jeste lepe databazi typu berkeley db nebo SQLite, ktere jsou tusim v PHP podporovany. Muzes si pak udelat spravce souboru, ktery bude se soubory v teto databazi pracovat.
Anonymous_ | E-mail26.2.2010 18:51
Tak tohle je samozrejme.. Limit je pouze na strane ftpd (pureftpd atd.), takze je logicke, ze se to takto da obejit. Nevim, zda pro apache vubec existuje nejaky plugin, ktery by toto kontroloval. Slo by to leda vlastnim skriptem pres crona, pravidelne kontrolovat..

Jak se tohle ale normalne resi?
1) quotas - proste diskove koty pro jednotlive uzivatele na serveru.. coz je ale pro webhosting nevhodne, protoze je treba kazdeho takoveho uzivatele vytvorit primo do /etc/passwd - proste zalozit mu acc na serveru.. (ftpd resi uzivatele virtualne)
2) nejakou pravidelnou kontrolou a kdyz si toho majitel webhostingu proste vsimne, tak ti smazne a zabanuje acc, protoze obchazis a porusujes pravidla/podminky atd

Jak to vyuzit?
1) napriklad v rapidleech atd, proste si na server nastahujes data z jinych serveru pres php sockets/curl/atd.

.. vlastni souborovy system v php je imho dost crazy napad ..

----------
Cow power by Gentoo...
Emkei | E-mail | Website | PGP25.2.2010 21:31
zajimavy postreh...

script se ti po dosahnuti max_execution_time (standardne 30 vterin) ukoncuje z bezpecnostnich duvodu, aby tam nezustal "viset" naveky.
upload by v tomto pripade nasadit nesel, nebot by byl omezen direktivou upload_max_filesize.
vetsinou lze limit webhostingu obchazet i pomoci sdileneho /tmp adresare.
v6ak | 83.240.101.*25.2.2010 21:11
Přijde mi ten vlastní FS jako zbytečně složité řešení. Stejně tak by bylo IMHO možné zapisovat různé soubory, ne?
Jinak mi to přijde spíš jako taková teoretická debata, ještě by to mohlo jít použít na DoS, ale rozhodně ne na dlouhodobé švindlování, je totiž celkem možné, že to pak správci "ustřihnou".

V každém případě ale zajímavý postřeh.
Lukyer | 81.91.216.*25.2.2010 21:07
Zajímavé. Zkoušel jsi na zmíněném freehostingu taky normální copy funkce? Například upload pomocí html formuláře? Zachová se stejně i v tomto případě?

Stránky: 1